Sej pa vas kar nekaj spremlja te moje bedarije

. Lepo prebrat se kaksne druge ideje, in si mislit, da mogoce pa navsezadnje le nisem tako zelo neumno razmisljal (glede na nekatere predloge)

....
...Naceloma je sportno vozen avto (malo je teh hot hatchev, ki niso bili vozeni agresivno), ki je dobro vzdrzevan, prav tako dober avto (to so predvsem tisti, katerih cen vecina ne razume

). Ampak leta in kilometri vseeno delajo svoje. Deli avtomobila se s casom obrabljajo in stvari, ki bi jih bilo potrebno popraviti/obnoviti je iz dneva v dan vec. Lastnikov, ki pa bi to dejansko sproti poceli, pa vedno manj, ker je enostavneje (in nekako normalno), da ko je avto izrabljen ga zamenjas z drugim. To gre razumeti, saj so stroski popravil/obnov precej visoki, zato si tudi sam raje prihranim obnovo se kaksnih dodatnih stvari. Pa tudi vedno se lahko kaj zalomi, pride do nesrece in poskodovanega/unicenega avtomobila.
Po daljsem premisljevanju (ki mi vedno skodi) in preracunavanju sem se odlocil, da mi je obeh zgornjih avtomobilov prevec skoda, da bi se z njima izzivljal. Zgornja R5 GTT je kot omenjeno iz cisto zadnje serije teh "turbo 5k", katerih sem zasledil res malo (pa kar precej spremljam te avtomobile), tako da me ne mika te "unicevat" po nepotrebnem. Prav tako je ta Ph.2 16V Clio dokaj redek pojav in s tem ista zgodba. Za nobenega od njiju pa na tem mestu prodaja ne pride v postev.
Torej ne bo nic z mojimi ostalimi zeljami...
... Sej ne

. Sledil je moj prvi avto slalom

. Saj me ni blo treba kaj dosti prepricevati za udelezbo, sam vseen jst pa kegli (stozci), pa sami izkuseni vozniki, pa nabriti bolidi... Na poti do tja, torej od Sempetra (CE) do Murske Sobote, sem ob vsakem postanku moral odtocit

. Za rezultat mi je blo cisto vseeno, samo da ne bi vseh kegljev povozil, kje iz proge iztrelil, pa po moznosti koga povozil

. Pa se z avtom nisem bil cisto nic domac, ker nisem naredil niti kilometra z njim pred tem slalomom.
Aja omislil sem si se en avto

, tokrat enega, ki mi ga je (oz.bi naj bilo) malo manj skoda:
Verjetno ni potrebno posebej povdarjati kater je

.
Zdajsnji modri Clio in 5ka sta dobila druzbo. Torej podobna rec kot tista predstavljena nekaj casa nazaj.
Renault Clio 16V, tokrat v pogostejsi Ph.1 (l.1992) izvedbi, katerih je skoraj kot solate

(sala).
Ima 1763ccm motor z 99kW (cca. 135KM)@6500 RPM, 162Nm@4250 RPM, cca. 950kg, dobrih 8 sek do 100km/h, koncna hitorst okoli 200 km/h.
Kaj naj recem, avto je bil soliden. Ze pred nakupom modrega 16Vja sem pregledal kar nekaj teh avtomobilov, ki so bili vecinoma obupni. No pri nakupu tega se mi je kar posrecilo. Denarja na pretek seveda nisem imel, zato sem gledal za najcenejsimi/slabsimi. Sam izgled mi sicer ni bil pomemben, ampak osnova je morala biti dobra. In tako sem dobil dobro osnovo potrebno obnove (rja na zadnjih robovih, in na spodnjem delu vrat, kar je znacilno za Cliote).
Na tistem slalomu v Murski Soboti sem na svoje olajsanje ugotovil, da avto pelje samo tako hitro, kolikor si zeli voznik

. Z avtom sem bil na treningu zadovoljen, pa tudi rezultat mislim, da ni bil slab (aja pa vsi okoli proge so preziveli

).
Pravzaprav je vse potekalo cisto drugace, kot pa sem pred tem sam sebe strasil. No ja edino moj sovoznik Grega je bil malo prevec agresiven z Cliom

.
Hitra diagnoza je potrdila ugibanja. Stalna tezava 16Vjev oziroma JB menjalnikov in segerjevih obrocov. Avto bi bil lahko do prve voznje popravljen, ampak ker v okolici Murske Sobote skoraj ne poznajo drugih avtomobilov kot Opel

, nismo nikjer dobili manjkajoce malenkosti. Tako sva s kolegom zaradi stvari, ki je stala na pooblascenem servisu takrat cca. 1500SIT (cca 6eur), nadaljevala s juhotom. Vsekakor mi ni zal, ker tako zanimive rakete se nisem vozil, sploh sedezi, pasovi, nic notranjosti

... Lepo bi bilo ta avto spet videti v akciji.
Fotka kako so takrat izgledali nasi zacetki

:
LP, Primoz