Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@rambo: Sej dobro, da si me spomnil na nadstresek (glej malo nizje) :). Drugace pa nimam najetega kaksnega posebnega prostora, pac malo tu malo tam. Vecina je spravljena v manjsih garazah (v druzinskem krogu), nekaj pa pod nadstreskom. ...Upam, da ne bo se men kak avto po kaksnem naklucju odtaval neznano kam :).

@vsi:
Pozabil sem omeniti, da sem se ze pred nakupom 16Vja in 5ke, lotil malo drugacnega tjuninga in stajlinga. In sicer malo vecjega nadstreska za dva avtomobila :). Ker sem sam se malo bolj lesen kot nadstresek, sem vecino dela prepustil puncinem stricu.

Sicer se izdelek delno vidi ze na prejsnjih fotkah, pa vseeno se enkrat na hitro (fotka je starejsa, zato je na njej tudi vijolcen Clio):
Slika
Ce bi se nadstreska lotil sedaj, bi bil drugacen (predvsem vecji :)). Upam, da bo eden izmed naslednjih projektov malo vecja garaza.

Da se vrnem se malo na 5ko.
Nad novo pridobitvijo sem bil nadvse navdusen (vrum, pssss :)). Govora je o Renault 5 GT turbo Ph.2 (oziroma natancneje, prenovljena druga faza, torej Ph.2,5? :)), l.1989 v Renault Bleu Sport (449) barvi, torej v taksni barvi kot so bili Williamsi.
Za tiste, ki ne vedo ima 1.4T motor z cca. 88kW@5750rpm (cca. 120KM), 165Nm@3750rpm, avto ima nekje 850kg, malo pod 8sek do 100km/h, koncno hitrost okoli 200km/h, disk zavore na vseh kolesih, in zanimivo dimenzijo gum (195/55/13). "Turbo petka" spada bolj v tisto zgodnjo dobo turbo avtomobilov, zato je voznja z njo se posebej zanimiva (turbo luknja). Nekatere sicer moti, da se nekaj casa po pritisku na stopalko za plin ne zgodi nic, potem pa nenaden "sunkovit" pospesek (vsaj za avto tega letnika :)), verjetno pa nisem edini, ki mu je ravno to vsec. Voznja (vodljivost in lega na cesti) je tezko primerljiva z navadnimi R5kami in bolj spominja na voznjo novejsega 16V Cliota. Tudi samo pocutje za volanom je podobno tistemu v 16V Cliotu, oziroma bolje receno, da je Clio 16V podoben R5 GTT :).

Kaj naj recem avto me je okuzil in tako zlahka se me ne bo resil :). Ker sva bila s kolegom ravno utecena z obnovo njegove 5ke, sva se na hitro lotila se moje (samo motor-preventivno).
Med brskanjem po forumih sem nasel malo starejso temo, kako sem se tega lotil :):
schkorc napisal/-a:Ce koga zanima kako je izgleda "generalka".

Takole nekako se je na ponedeljek zacelo (za vecjo sliko klikni na njo)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Na torek je ze bilo ocisceno

Slika Slika Slika Slika Slika

V sredo popoldne je prisel materjal, ki je bil v ponedeljek narocen

Slika Slika

Tako so potekala dela v sredo do jutranjih ur

Slika

Glava pa se je koncala v cetrtek

V cetrtek oz. petek ob 2 zjutri je avto vzgal, v petek pa se je delal se finis.
LP, Primoz
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

schkorc napisal/-a:@rambo: Sej dobro, da si me spomnil na nadstresek (glej malo nizje) :). Drugace pa nimam najetega kaksnega posebnega prostora, pac malo tu malo tam. Vecina je spravljena v manjsih garazah (v druzinskem krogu), nekaj pa pod nadstreskom. ...Upam, da ne bo se men kak avto po kaksnem naklucju odtaval neznano kam :).
z moje strani ne
nisem tak in mi te stvari neiti nepadejo na pamet.
zanima me samo ker kolko spremljam forum so zanimivi prispevki
ter se vidi da se spotznas
LP
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
schkorc

@rambo: Sej nisem imel v mislih nikogar, ampak ker je ravno dokaj aktualna zgodba o tistem Zigatovem 16Vju.

@bam88: 5ko sem kupil v Slovenski Bistrici, za ceno se pa po resnici povedano ne spomnim vec. Zakaj sprasujes?

@vsi: Kasneje se je parkrat pri meni oglasil novi lastnik mojega bivsega 1.4 vijola Cliota. Pri mojemu kolegu se je zagledal v 16V havbo, ki jo je prodajal in tako je avto kmalu po nakupu malo predrugacil po njegovem okusu. Zmontiral je tudi tiste podaljske in pragove, ki sem mu jih dal zraven.

Na netu sem nasel fotke kako je to vse skupaj izgledalo (avto NI bil vec moj), no sej neki je ze Kiko dal gor :):

Slika
Slika
Slika
Stvar okusa, meni je bil prej bolj vsec :) (no ja havba ni prevec napacna).

S svojim 16Vjem pa sem takrat v nasem okolisu ustvaril pravo 16V manijo. Pred nakupom svojega nisem vedel za nobenega drugega v okolici. Potem pa so zaceli pocasi kapljati. In naenkrat je bilo v krogu cca 5km vsaj kaksnih 10 primerkov 16V Clia (pa nobenga Ph.2, tako kot moj :P:D), od tistih takratnih jih je se vedno kar precej v okolici.
Jst se pa ves blazen in presrecen, sploh nisem pustil motiti, z kar dvema "sportivama" (Clio 16V, R5 GTT) iz Renault Sport programa 8) (pa se v enaki barvi :)).

Ampak vseeno, ker sem pac cuden in prevec sanjam, sem kmalu zacel premisljevati o nacrtih za naprej. Ceprav je popolno, imam dva avtomobila, ki sem si jih vedno zelel, se mi je ustavilo pri tem, da sem si poleg teh dveh stvari vedno zelel imeti tudi kaksen avto, ki sem ga predelal. Veckrat omenjeni kolega s tisto R5 GTT (od sedaj bo Luka) si je na svoji GTTjki omislil nizanje, temne sipe, vecja ALU platisca, badlook (to je blo glih tolk v modi kot neonke :)), torej nekaj podobnega kot je imel pred tem tisto sivo 5ko (pokazano nekje na zacetku te teme). Kot plani za naprej pa predelava motorja na kaksnega ihahaja vec.
Men se tudi lusta vecjih felgn pa nizkega avta, pa..., pa.... :( ... smrk, smrk,... pa vozil bi se tudi rad tem avtomobilom primerno, torej rad bi "dirkal". Obenem mi je pa skoda "unicevat" serijsko lepe, dobre in ohranjene avtomobile. Ja sej vem, da imam tezave :).

Cesta ni dirkalisce! Ampak kje se sploh lahko izzivim ali vsaj malo bolj dinamicno odpeljem kaksno minutko ali dve?
Vcasih (se s tistim vijola Cliom) sva z Lukom pogosto obiskovala bliznjo cesto (cez hrib), ki je sploh kasneje postala priljubljena tocka motoristov. Zaradi povecanega stevila "divjakov" je postala ta lokacija nevarna in posledicno pogosto obiskovana tudi s strani modrih, kateri ponavadi niso bili ravno navduseni nad nami, nad zvokom motorjev in seveda nad globino zunanjega profila pnevmatik. Pa tudi sam se vedno bolj nisem pocutil ravno prijetno ob sekanju nekaterih zacetnih voznikov.

Kdaj pa kdaj je obstajala alternativa, Mobikrog.

Ich war dabei (tisti modri Clio na sredini v ozadju :)), zal drugih fotk nimam:
Slika
Skrajno levo je pa bivsa Lukova 5ka pri novemu (takrat prehitremu :)) lastniku (o taksnih stvareh sem razmisljal s tem, da mi je skoda avta).

Nic. Ali GTT ali 16V, eden mora "pod noz". Ce zelim "dirkati" je pametno imeti avto, ki je namensko pripravljen (seveda gre brez tudi).
Kaj sem stuhtal pa naslednjic.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Bastard! Spet si prekinu v tocki gorisca! :smt006
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

ti bi bil dober za romane pisat...no na zalost ce bi bil v Slo kak pametn dirkalisce bi vsaj vedu zakaj mas sportn avto...dons je to samo za status edin ce ne dajas samo za kazni..na zalost :roll:
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
schkorc

Zdravo

Preden napisem kako so se stvari odvijale naprej, me zanima ce se komu od tukaj ljubi napisati, kaj bi naredil na mojem mestu?

Torej imas dva razlicna avtomobila (znamka in model nista pomembna), katera si si vedno zelel. Oba sta bolj ali malo manj sportne razlicice, oba sta lepo solidno ohranjena in v originalnem stanju, eden izmed njiju pa je na dokaj dobri poti postati starodobnik.
Ceprav ti je skoda tistih dveh avtomobilov, si zelis malo bolj "sportne" voznje pri kateri je mozno, da se avto vsaj malo "unicuje". Kasneje pa bi mogoce avto rad tudi malo predelal (motor, podvozje, cez cas mogoce se kaksni dirkalni dodatki recimo skoljkasti sedezi, ipd.). Torej bi rad imel avto namenjen "dirkanju", obenem pa trenutno razmisljas, da bi rad oba avtomobila, ker sta dokaj redka, imel na veke vekov in ohranjal dediscino :D (pustimo debato o smiselnosti tega "sparanja" za kdaj drugic :)).

Ce ima kdo voljo, naj napise njegove ideje (pa ne tisti, ki vedo na kak nacin sem to zelel resiti jaz :)).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Tistega, ki je na poti da postane starodobnik, pusti takega kot je, mlajsega pa prerihtaj, pa ko bo tut mlajsi na poti da postane starodobnik, ga daj nazaj v original stanje, pa je. Starodobnik je verjetno tut bolj zmatran od tega drugega mlajsega avtomobila, tko da bi znal biti tut bolj obcutljiv na sportnejso voznjo.
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Nikjer nisi omenil, da moras nujno zbrat enega ali drugega, tako da jaz bi kupil tretji avto in tistega prerihtal. Tako se znebis problema kateri avto bos izbral... :D
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

robi1000 napisal/-a:Nikjer nisi omenil, da moras nujno zbrat enega ali drugega, tako da jaz bi kupil tretji avto in tistega prerihtal. Tako se znebis problema kateri avto bos izbral... :D
Tud sam sem razmislju v tej smeri!

:wink:
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

sploh nebi predeloval...ce gre za kak legendarn avto kot je 16V,williams,gtt ali tak rang niti pomislu nebi da bi karkoli predelu...stock je najbolj vredn in najbolj lep(po mojem okusu)
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Bravo schkorc, lepo si dokumentiral generalko.Lepo je videt vse te podrobnosti.

Se vec taksnih postov :smt009 :smt043
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
schkorc

Sej pa vas kar nekaj spremlja te moje bedarije :). Lepo prebrat se kaksne druge ideje, in si mislit, da mogoce pa navsezadnje le nisem tako zelo neumno razmisljal (glede na nekatere predloge) :)....

...Naceloma je sportno vozen avto (malo je teh hot hatchev, ki niso bili vozeni agresivno), ki je dobro vzdrzevan, prav tako dober avto (to so predvsem tisti, katerih cen vecina ne razume :)). Ampak leta in kilometri vseeno delajo svoje. Deli avtomobila se s casom obrabljajo in stvari, ki bi jih bilo potrebno popraviti/obnoviti je iz dneva v dan vec. Lastnikov, ki pa bi to dejansko sproti poceli, pa vedno manj, ker je enostavneje (in nekako normalno), da ko je avto izrabljen ga zamenjas z drugim. To gre razumeti, saj so stroski popravil/obnov precej visoki, zato si tudi sam raje prihranim obnovo se kaksnih dodatnih stvari. Pa tudi vedno se lahko kaj zalomi, pride do nesrece in poskodovanega/unicenega avtomobila.

Po daljsem premisljevanju (ki mi vedno skodi) in preracunavanju sem se odlocil, da mi je obeh zgornjih avtomobilov prevec skoda, da bi se z njima izzivljal. Zgornja R5 GTT je kot omenjeno iz cisto zadnje serije teh "turbo 5k", katerih sem zasledil res malo (pa kar precej spremljam te avtomobile), tako da me ne mika te "unicevat" po nepotrebnem. Prav tako je ta Ph.2 16V Clio dokaj redek pojav in s tem ista zgodba. Za nobenega od njiju pa na tem mestu prodaja ne pride v postev.

Torej ne bo nic z mojimi ostalimi zeljami...

... Sej ne :). Sledil je moj prvi avto slalom :oops: :). Saj me ni blo treba kaj dosti prepricevati za udelezbo, sam vseen jst pa kegli (stozci), pa sami izkuseni vozniki, pa nabriti bolidi... Na poti do tja, torej od Sempetra (CE) do Murske Sobote, sem ob vsakem postanku moral odtocit :). Za rezultat mi je blo cisto vseeno, samo da ne bi vseh kegljev povozil, kje iz proge iztrelil, pa po moznosti koga povozil :D. Pa se z avtom nisem bil cisto nic domac, ker nisem naredil niti kilometra z njim pred tem slalomom.

Aja omislil sem si se en avto :P, tokrat enega, ki mi ga je (oz.bi naj bilo) malo manj skoda:

Slika

Verjetno ni potrebno posebej povdarjati kater je :).

Slika

Zdajsnji modri Clio in 5ka sta dobila druzbo. Torej podobna rec kot tista predstavljena nekaj casa nazaj.
Renault Clio 16V, tokrat v pogostejsi Ph.1 (l.1992) izvedbi, katerih je skoraj kot solate :) (sala).
Ima 1763ccm motor z 99kW (cca. 135KM)@6500 RPM, 162Nm@4250 RPM, cca. 950kg, dobrih 8 sek do 100km/h, koncna hitorst okoli 200 km/h.

Kaj naj recem, avto je bil soliden. Ze pred nakupom modrega 16Vja sem pregledal kar nekaj teh avtomobilov, ki so bili vecinoma obupni. No pri nakupu tega se mi je kar posrecilo. Denarja na pretek seveda nisem imel, zato sem gledal za najcenejsimi/slabsimi. Sam izgled mi sicer ni bil pomemben, ampak osnova je morala biti dobra. In tako sem dobil dobro osnovo potrebno obnove (rja na zadnjih robovih, in na spodnjem delu vrat, kar je znacilno za Cliote).

Na tistem slalomu v Murski Soboti sem na svoje olajsanje ugotovil, da avto pelje samo tako hitro, kolikor si zeli voznik :). Z avtom sem bil na treningu zadovoljen, pa tudi rezultat mislim, da ni bil slab (aja pa vsi okoli proge so preziveli :)).
Pravzaprav je vse potekalo cisto drugace, kot pa sem pred tem sam sebe strasil. No ja edino moj sovoznik Grega je bil malo prevec agresiven z Cliom :).

Slika

Hitra diagnoza je potrdila ugibanja. Stalna tezava 16Vjev oziroma JB menjalnikov in segerjevih obrocov. Avto bi bil lahko do prve voznje popravljen, ampak ker v okolici Murske Sobote skoraj ne poznajo drugih avtomobilov kot Opel :), nismo nikjer dobili manjkajoce malenkosti. Tako sva s kolegom zaradi stvari, ki je stala na pooblascenem servisu takrat cca. 1500SIT (cca 6eur), nadaljevala s juhotom. Vsekakor mi ni zal, ker tako zanimive rakete se nisem vozil, sploh sedezi, pasovi, nic notranjosti :)... Lepo bi bilo ta avto spet videti v akciji.

Fotka kako so takrat izgledali nasi zacetki :):

Slika

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

mate pa dobro delavnico kr na prkolci :lol: :lol:
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

zanimiv nacin oponasanja kanala :lol: :lol: dobr ste se znajdl ni kej :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Res zanimiva tema ena redkih ki sem jih cele prebrav :smt005 mas pa velik vole da se spravlas skos neki rihtat :wink:
Odgovori