Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Delphi sem dal mami na Thalio in še na svojo pra-19ko in je zadeva funkcionirala. Glede kvalitete menda niso slabi, so mi pa za Laguno vsi govorili Moog ali TWR, ker so boljši. Sploh za Laguno, kjer so končniki večen problem...

Euroton je drag... Ne vem cene končnikov, vendar so za zadnje Brembo diske z ležajem hoteli 130€, identične sem pri Herkulesu dobil za dobrih 70€ :roll:

Glede Moog vs. TWR: Moog je priznan in naj bi za TWR delal končnike, ker jih pri TWR-ju sami ne delajo. Kvaliteta naj bi vseeno bila v prid Moog-u, kot pravijo ameriški forumi. Ali gre tukaj samo za prcanje USA (Moog) - UK (TWR) ne vem, je pa TWR praviloma cenejši. Sam sem z njimi zadovoljen in jih priporočam.

Moj glas pri tvoji izbiri gre Moog-u ;)

Drgač pa ne smetiš, glih to je namen foruma, da čimveč debatiramo in si pomagamo! :)
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ne vem v glavnem kaj vzet, DELPHI je tudi kar dober proizvajalec za določene stvari, če so pa to končniki pa se mi sanja ne, prodajalec pravi, da za njih se reklamacije niso imeli MOOG pa se mu sanja ne kaj to sploh je, sploh ni vedu da jih ma, ker sem mu iz prve zatežil za TRW in pravi da pri njih TRWja ne držijo (ADEL). Presenetil pa me je EUROTON z ceno 50€+, pričakoval sem kakih 30€ za enga ne pa 52€.
Do 5.12 mam cajt da poštudiram/preračunam, da ko pride mezdra kupim še to menjam in da je mir. Sam glede na to da mam 17ke čez poletje pomoje nebi blo slabo dat € več da bo mir vsaj 100k km, prvi so zdržali 160k km
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
housexy74
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a housexy74 »

lepo da si zadovoljen, drugače pa ja, moje maslo da ti je volan naravnost, hehe.... je pa res da mam prakso še od svoje lagune, vem kje caka da lepo naravnost postaviš volan... res pa nisem gledal na števec kilometrov, ponavadi kar stranke vprašam pa je stvar rešena :) do treba pa enkrat it na eno kavo da kero rečemo, pa nalepko za mojega espaca rabim od renault kluba. kako se ti pa gume obnesejo???? me presenetl ka vidu na bočnici, firmo mislim ;)
housexy74

sinko napisal/-a:ne vem v glavnem kaj vzet, DELPHI je tudi kar dober proizvajalec za določene stvari, če so pa to končniki pa se mi sanja ne, prodajalec pravi, da za njih se reklamacije niso imeli MOOG pa se mu sanja ne kaj to sploh je, sploh ni vedu da jih ma, ker sem mu iz prve zatežil za TRW in pravi da pri njih TRWja ne držijo (ADEL). Presenetil pa me je EUROTON z ceno 50€+, pričakoval sem kakih 30€ za enga ne pa 52€.
Do 5.12 mam cajt da poštudiram/preračunam, da ko pride mezdra kupim še to menjam in da je mir. Sam glede na to da mam 17ke čez poletje pomoje nebi blo slabo dat € več da bo mir vsaj 100k km, prvi so zdržali 160k km
od delphija te pride polna cena 23 evrov, pa še popust ti lahko zrihtam pa bo cena tam cca 15 evrov, rabu pa bi mal več podatkov od avta. če te zanima seveda ;)
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

housexy74 odločitev je padla MOOG gre gor in pika, ju3 grem po njih menjam ko bo čas tem šalabajzerjem na primorksem ne zaupam, sam pa si ne morem pomagat ker nimam nič, domov se vozit na štajersko pa je trenutno malo preveč € za pokurit, bo počakalo do januarja ko je pot načrtovana, pa glede na to da več ko 500km na mesec težko da nardim, mislim da gum ne bo požrlo, ker še končniki niso čisto na koncu. Hvala vseeno za ponudbo, cenim, da še pa le obstajajo ljudje ki zrihtajo/dajo kak konkreten popust
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
drhouse

housexy74 napisal/-a:lepo da si zadovoljen, drugače pa ja, moje maslo da ti je volan naravnost, hehe.... je pa res da mam prakso še od svoje lagune, vem kje caka da lepo naravnost postaviš volan... res pa nisem gledal na števec kilometrov, ponavadi kar stranke vprašam pa je stvar rešena :) do treba pa enkrat it na eno kavo da kero rečemo, pa nalepko za mojega espaca rabim od renault kluba. kako se ti pa gume obnesejo???? me presenetl ka vidu na bočnici, firmo mislim ;)
Glede kave ni problema, sem čez dan v LJ, potem pa v Domžalah - javi, kdaj imaš čas, pa bomo z veseljem skombinirali. Se pa avto res pelje kot nov!

Gume: takrat je bila to "začasna" in hitra rešitev po kolapsu prejšnje firme in izgube dohodka... Pa sem malo obrnil forume in malo podebatiral z vulkanizerji. Pa sem rekel, da probam, ker je cena res smešna. Pa so zdej že 4 zime gor :) Ene sem sfural še poleti in naredil skupno 60k km, profila bilo dovolj, so pa bile mogoče že malo trde.V bistvu sem vsakič komaj čakal sneg, ker gre kot ratrak :D Presenetljivo dobro v mokrem, poraba ok, je pa (baje) težka za scentrirat. Do zdej nisem še prišel do situacije, da bi me pustile na cedilu. Problem sem imel samo z eno (od skupno 8h), ki sva jo z vulkanizerjem silila na feltno (ni bila glih mašina primerna za 17" + izredno trde bočnice) in je z notranje strani potem napokala oz se strgala po dolžini, kar sem slučajno opazil komaj čez 2 ali 3 mesece (bočnica malo vbočena noter). Ostalo brez pripomb, prijetno presenečen.

Testiral sem jih nekje do 150km/h, naprej pa še skoraj z letnimi nisem vozil. Po snegu me prehitevajo Megani in Lagune na 16" s kakšnimi 130km/h. Nad 120km/h na snegu čutim malo nemira zadaj, ampak drugih zimskih gum še nisem imel, da bi znal rečt ali je za to kriva guma ali pač širina na splošno(225). Lahko ob priliki sprobaš. Definitivno so boljše (moje mnenje) od Bridgestone Blizzak s katerimi sem s službenim Quashquai-jem ostal v 3cm snega pred malo večjim klančkom :roll:
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

kolko pa imaš kaj speskan avto ob straneh ko se voziš pozimi na 225?
Uporabniški avatar
drhouse

Minimalno ali nič - serijska feltna je precej globoko pod blatnikom.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pri naši bo treba kmalu prag barvat ker je tolk speskana pa ima pol majn km. kot tvoja.Pozimi je na 205 čez leto pa na 225 je pa res da niso feltne original nisem pa nič gledal kakšen ET imajo.Mogoče so se pa prejšni lastniki vozili veliko po makedanu :x
Uporabniški avatar
drhouse

Ne vem, mogoče... Jst sem imel ogromno kilometrov po avtocesti in res pazil na pesek. Imam pa problem, ker je totalno speskana spredaj (odbijač, havba in tudi rob strehe), da o pikicah na šipi sploh ne govorim :?
Uporabniški avatar
drhouse

Eno vprašanje: nekaj drsa odkar je prišel avto s servisa. Zvok podoben kot, ko drsajo ploščice, ampak ne utihne, ko zaviram. Je možno, da drsajo uteži felten po kleščah?
housexy74

to bi ti drsal momentalno, se pravi vsak polni obrat kolesa, ko utež podrsa po zavorni čeljusti. prej možno da si kak kamenček dobil med disk in zaščitni pleh zavornih diskov, sam bi ti to tud že vn zletu ko ga ponuca do te meje da ga izrab do te meje da pade vn. prej je možno da se ti je pleh prikrivil in ti praska po disku. preveri.... po zvoku pa presodi iz katerega dela avta prihaja. javi kaj bilo....
Uporabniški avatar
drhouse

Drsa spredaj, bom tekom dni pogledal, ce se kaj na hitro vidi. Avto pa ne bo v delavnici se 2 tedna, da bi lahko v miru in podrobno pogledal. Ta vikend gre namrec spet Clio na Kras v delavnico na urejanje gretja zadnje sipe in gum.

House, zasebno sporocilo imas - je kar nujno :?
housexy74

dobil ZS?
Uporabniški avatar
drhouse

Ne... :?
Odgovori