Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Re: Avantime 3.0 V6 Privilege

Odgovor Napisal/-a russia »

Lih ta zvita ploscica je pocila, pol mi jo je mehanik zavaril, zdaj pa mi je zacelo napako vsake toliko javljati, prej pa ni bilo nobenega alarma... Zanimivo... :)
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Pa je senzor pravilno nastavljen? Je snop na pravi višini?

Jaz sem se moral kar igrati z njim, da sem nastavil pravo višino luči, saj je po popravilu ploščice svetilo v poden. Sedaj sveti ok.

Je pa res, da tudi meni občasno javi napako, a le pri kakih hudih manervih (eno kolo na visokem pločniku, obračanje na hudem klancu,...), kadar avto ni na ravni površini.
Slika
Uporabniški avatar
russia

Potem, ko je ploscico zavaril, je senzor nastavil z racunalnikom... Hm...
Uporabniški avatar
Drejchi

Lansko leto, ko sem menjal blažilce, je nekdo vprašal ali je ideja iti po Top Gear poti.

Ne, seveda ni, to sem napisal že takrat, sedaj sem pa našel dve slikci tistega Top Gear Avantimea.

Slika

Slika

Pozorno oko bo morda zasledilo, da se izgled motornega prostora malenkost razlikuje od mojega ali pa kar kateregakoli drugega standardnega v6 Avantimea. Ja, še vedno je notri Renaultov L7X motor, a ne katerikoli L7X. Notri je L7X iz Clia v6 Ph.1

Med tem, ko L7X v Avantimeu pridela 210 konjičev, L7X iz prve faze Clia v6, pridela 230 konjičev. Tako James May ni le malce pošraufal motor, kot je bilo rečeno, pač pa zamenjal kar cel motor :)
Slika
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

225KM ima prva faza Clia V6 kot vem, ph.2 pa 255? :) No sej ni pomembno, 6KM... :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Drejchi

Wikipedia pravi, da 230... klik
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja samo oni vseeno niso namerili 225/230KM če se prav spomnim? Pa tud tale motor je bil narejen za par 100kg lažji avto z drugačnimi prestavnimi razmerji, tako da vprašanje kako velik "upgrade" je sploh tole.

A te kej mika? :twisted:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drejchi

Kaj pa vem... Ja in ne :)

Če že, potem bi raje imel motor iz druge faze, z 255 konji in 300Nm navora. To je po tovarniških podatkih 45 KM in 20Nm več, kot ima moj. Menjalnik je isti, se mi zdi, PK6, prestavna razmerja verjetno ne. Drugačna je motorna elektronika, sesalni in izpušni del, morda še kaka malenkost...

In zakaj ne? Ker je moj motor v odličnem stanju, tako pravi Jaka in sem ravnokar opravil servis, po katerem imam, naj bi imel, pet let mir :) Prav tako, niti ne čutim pretirane potrebe po dodatni moči. Veliko raje bi kaj naredil s podvozjem in položajem za volanom. Kaj imam s tem v mislih?

Avto se po menjavi blažilcev pelje mnogo bolje, ti so tudi trši, a še vedno zadovoljivo udobni, moti me nagibanje v zavojih in šibka bočna opora sedeža. Tudi volanski obroč bi mi lahko prišel biže. Sedežev ne bi menjal, morda le te obdelal/dodelal, a morajo ostati na prvi pogled tovarniški, nobenega šalabajzanja :)
Podvozje? Ne vem... Imam premalo znanja, da bi vedel kaj narediti... Je le avto tako edinstven, da so takšne modifikacije zapletenejše...
Slika
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

Upgrade bi bili debelejši stabilizatorji, samo nevem če se dobijo za Avantime-a?
Uporabniški avatar
Drejchi

E, to, to. Za Clie in ostala mala jačka (pa brez zamer, govorim o velikosti :) ) ni težav, se poišče kompatibilno zadevo z drugega modela ali avtomobila, za Avantime-a pa ta opcija pade v vodo. Ni drugega avtomobila s katerega bi lahko sunil stabilizator. Espace ne pride v poštev, Avantime ima nižje in trše podvozje, močnejše stabilizatorje.
Slika
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

No saj tut za Avantime-a bi se dalo kaj uporabit od drugih avtov, samo moral bi meril pa gledat, pa potem izbrat/naredit objemke... Kar nekaj dela, to lahko narediš sam, da daš pa nekomu drugemu odkrivat tako "toplo vodo" pa ni glih racionalno iz finančnega stališča. :) Se pa, da ziher kaj naredit, ker tut Avantime je konec koncev samo avto in ne space ship. :lol:
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Samo potem moraš sam šraufat. Če imaš voljo, čas in prostor ok, če pa enega ni potem si v riti.
No potem imamo tukaj še znanje, €, itd.... .
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
russia

evo ti, ta spet prodaja...
http://cgi.ebay.fr/BARRES-DE-TOIT-ROOF- ... 460ba82324" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Hmm, če je tole realno, bi pa že kar blo neki ja...

http://youtu.be/gE0VQfQto5M" onclick="window.open(this.href);return false;
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drejchi

russia napisal/-a:evo ti, ta spet prodaja...
http://cgi.ebay.fr/BARRES-DE-TOIT-ROOF- ... 460ba82324" onclick="window.open(this.href);return false;
Prebral preko koga pošilja? La Poste! Ne, ne... ne grem se jest več teh igric.

Morda se odločim in ga povprašam, če pošlje preko DHL ali UPS. Ostali odpadejo...
Slika
Odgovori