Pššt, če boš še bolj naglas povedal bop čez čas samo še sam spal (ali pa z državodci napisal/-a:kvaliteta energentov v Sloveniji je......."dodajte sami svoje mnenje"
Dokler bo tako kot je, bom probal pokurit čim manj goriva na kilometer vožnje.
Jaz, potrebujem avto kot mobilno sredstvo. Zato razmišlam o alternativi.
Moja želja = da se znebimo energentov ki so danes glavni vir pogona.
Država se financira iz energetike "trošarine", državi je v interesu, pobrati čimveč trošarin. Ker je to bogat vir državnega dohodka. Zato nekatere ne razumem...; Ko dobite plačo, Vam država vzame "davek na dohodek" in ko se vozite Vam vzame kot trošarino. Vsako K*** stvar ko želite imet želi del tega imeti tudi država![]()
Zato ne razumem Vas "nekatere", ki imate težko nogo. Upam, da tudi pri delu tiščite tistih 8 ur. Mal sarkazma ampak se je za zamislt.
misel....
Jaz ko spim, spim sam, al pa z bejbo, čudno, da tudi država ne spi zmano...saj se skos druži zmano.![]()
Cene goriva
Zato ker nam ni užitek delat zastojev na cesti, ko poskušamo porabo spravit pod. 4.53214l/100km.dci napisal/-a:Zato ne razumem Vas "nekatere", ki imate težko nogo. Upam, da tudi pri delu tiščite tistih 8 ur. Mal sarkazma ampak se je za zamislt.
Če je ravno, ni zabavno.
Jst se ne napijem vsak vikend 2x. Pa ceneje skozi pridem...moofdi napisal/-a:Zato ker nam ni užitek delat zastojev na cesti, ko poskušamo porabo spravit pod. 4.53214l/100km.dci napisal/-a:Zato ne razumem Vas "nekatere", ki imate težko nogo. Upam, da tudi pri delu tiščite tistih 8 ur. Mal sarkazma ampak se je za zamislt.Ampak nam je užitek v avtu drugje kot pa izenačit porabo goriva z porabo vode egipčanske kamele!
Mal sarkazma.
Povzetek: Clio mejn pije, kokr sem jaz sposobn pit
Pa da ne bo off: Mene zanima kako nameravajo bodoče vlade krpat proračunske luknje čez npr. 50let, ko ne bo več nafte... me prow zanima kaj bodo naumili. Davek na zrak, vodo, nepremičnine bodo itak že zdej vse obdavčle... treba uživat v bencinskih hlapih dokler lahko
Evo sem čisto enakega mnenja. V življenju sprejemamo komprimise, glede na to da smo na avtomobilskem forumu, nam ni čisto vseeno za to industrijo in imamo v njej užitek. Vsak se nečemu odreče da ima druga. Za sebe vem da bom tankal pa tud če bo 3e liter, pa zaenkrat še ne mislim gledat na porabo, ker bom pač drugje prišparal. šele zdaj vidim kolk sem zapravil ob vikendah ko smo hodili ven.Cr00k napisal/-a: Jst se ne napijem vsak vikend 2x. Pa ceneje skozi pridem...
Povzetek: Clio mejn pije, kokr sem jaz sposobn pit
Pa da ne bo off: Mene zanima kako nameravajo bodoče vlade krpat proračunske luknje čez npr. 50let, ko ne bo več nafte... me prow zanima kaj bodo naumili. Davek na zrak, vodo, nepremičnine bodo itak že zdej vse obdavčle... treba uživat v bencinskih hlapih dokler lahko
Kaj pa si mislim o državi pa o teh trošerinah pa bom raje tiho, da me še ne zaprejo
Včasih sem lahko tankal in nisem pogledal v denarnico za koliko, sedaj pa je treba prvo pogledat da veš za kolk lahk tankaš
Čeprav so bile najvišje MPC goriv pri nas v juliju 2008, se je zgodba okrog trošarin začela dogajati malo kasneje. Pregled trošarin za 95 okt. gorivo:IcEm4n napisal/-a:A mogoče kdo ve, kakšna je trenutna trošarina in kakšna je bila takrat, preden so jo šli potem, ko se je benz zarad krize začel cenit, dvigovat? Tko by the potka me zanima razlika v ceni trošarine.
- pred dvigom (10.2008) 0,359€/l
- po 2 letih (10.2010) 0,513€/l +43%
- danes (1.2011) 0,457€/l +27%
Znesek od DDV-ja, ki gre poleg trošarin prav tako v malho dežele Kranjske. Z dvigom trošarin, država sama sebi dvigne tudi izplen iz DDV-ja (za 95. okt.):
- 12.2008 0,138€/l
- danes 0,213€/l +54%
We are forced to act as if we are free...
Ma srednji vek je bil zakon čeprav v šoli govorijo drugače, da nam vcepijo kako nam je zdaj fajn. Takrat si imel desetino in si bil rešen. <Danes imaš DDV 20%, trgajo od zaslužka, davek na motorna vozila, preden začneš zidati vržeš nešteto €€€ v državo, nato plačaš DDV pri materialu in ko si na svojem plačuješ davek na nepremičnino (vsaj kaže tako), da si sploh lahko v lastni hiši za katero si državi že plačal ničkoliko €...
dokler bomo samo bentili po forumih bo tako bilo...., revolucije "beri spremembe" so se bile na ulicah "da ne rečem na cesti".
Država smo ljudje "državljani", do takih ekscesov prihaja, ker si nekateri to državo drugače zamislijo, želijo, da je njihova in mi državljani tudi njihova last, čisto drugače je, če pomisliš...država smo državljani te države.
Očitno smo pasiven narod, ki čaka..čaka..čaka in benti kako nam gre slabo, ni pa iskre "pobudnika", da bi zastavil svoje ime in angažiral pasivneže, da ga bi podprli, seveda je interes, ampak...kdo si upa?
..raje se potuhnemo in čakamo vsak na svojo priliko. Namesto da bi složno živeli v skupnosti in se sproščeno pogledali v oči.
To je danes zrcalo naših odnosov.
Ko tankaš gorivo, razmišlaš o svojem dohodku, ampak vedi, da ti lahko tankaš, nekateri pa še za kruh nimajo.
Kdo ima pravico bentit, ker se mu godi krivica??
LP
Država smo ljudje "državljani", do takih ekscesov prihaja, ker si nekateri to državo drugače zamislijo, želijo, da je njihova in mi državljani tudi njihova last, čisto drugače je, če pomisliš...država smo državljani te države.
Očitno smo pasiven narod, ki čaka..čaka..čaka in benti kako nam gre slabo, ni pa iskre "pobudnika", da bi zastavil svoje ime in angažiral pasivneže, da ga bi podprli, seveda je interes, ampak...kdo si upa?
..raje se potuhnemo in čakamo vsak na svojo priliko. Namesto da bi složno živeli v skupnosti in se sproščeno pogledali v oči.
To je danes zrcalo naših odnosov.
Ko tankaš gorivo, razmišlaš o svojem dohodku, ampak vedi, da ti lahko tankaš, nekateri pa še za kruh nimajo.
Kdo ima pravico bentit, ker se mu godi krivica??
LP
se strinjam. Zato si preberi tole 
http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cakajo%C4%8D_Godota
besedo "Godota" zamenjaj s stavkom - "na cenejše pogonske energente"
a naj še kaj več napišem? upam da veš v čem je point

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cakajo%C4%8D_Godota
besedo "Godota" zamenjaj s stavkom - "na cenejše pogonske energente"
a naj še kaj več napišem? upam da veš v čem je point
Boste rekli to ni res....pa je res!
Bencin 98 oktanski pri MOL.....
26.11.2010 ... 54,41 - 1,255 = 67,03
08.12.2010 ... 43,44 - 1,264 = 54,91
06.01.2011 ... 48,07 - 1,279 = 61,48
26.01.2011 ... 52,14 - 1,294 = 67,47
V 2 mesecih plačam za 50l bencina 2€ več, to več ni normalno!!! >:(
Drugače je pa stvar pogleda. V zahodnih državah se jim godi boljše kot pri nas. V vzhodnih državah kot so Hrvaška, Madžarska pa jim gre še 1x slabše kot nam...torej naj bomo veseli ali žalostni? Kdo bi vedel...
Bencin 98 oktanski pri MOL.....
26.11.2010 ... 54,41 - 1,255 = 67,03
08.12.2010 ... 43,44 - 1,264 = 54,91
06.01.2011 ... 48,07 - 1,279 = 61,48
26.01.2011 ... 52,14 - 1,294 = 67,47
V 2 mesecih plačam za 50l bencina 2€ več, to več ni normalno!!! >:(
Drugače je pa stvar pogleda. V zahodnih državah se jim godi boljše kot pri nas. V vzhodnih državah kot so Hrvaška, Madžarska pa jim gre še 1x slabše kot nam...torej naj bomo veseli ali žalostni? Kdo bi vedel...
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Zanima me sledeče (če je kdo bolj iz ekonomskih vod)....kako je v Evropi urejeno z davki države na bencin? Imajo to vse države enako po direktivi EU, ali so to neki okvirji, po katerimi se država odloči, kakšni bojo?
Kakšne davke pobira Slo in kakšne druge države v Evropi? Ali vse države dobivajo gorivo od iste družbe oziroma po isti ceni?
Kakšne davke pobira Slo in kakšne druge države v Evropi? Ali vse države dobivajo gorivo od iste družbe oziroma po isti ceni?
Vse države EU seveda nimajo enakih obdavčitev goriva. EU določa trošarinski okvir v katerem se morajo gibati države. Pri nas vlada RS lahko trošarine na gorivo v skladu z ekonomsko politiko RS zmanjša ali poveča do 50% trošarin, določenih z zakonom o trošarinah RS. Primerjavo velikosti deležev celotnih davščin v MPC SLO in osatlih EU držav lahko pogledaš tukaj. SLO je v EU povprečju (le dizelski davki so za 2 odstotni točki višji od EU povprečja). Cene nafte se oblikujejo na svetovnih borzah (terminske pogodbe...) in jih ne določajo posamezni ponudniki.
MPC za 14-dnevno obdobje:
Cene pogonskih goriv se pri nas oblikujejo v skladu z Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in se gibljejo glede na gibanje svetovnih borznih kotacij in tečaja dolarja. Na podlagi uredbe se drobnoprodajna cena oblikuje tako, da se modelski ceni dodata trgovska marža in prispevek za plačilo posebnega nadomestila za izvrševanje gospodarske javne službe. S tem dobimo prodajno ceno pred obdavčitvijo, ki se ji doda še davčna obremenitev, davek na dodano vrednost in trošarina.
MPC za 14-dnevno obdobje:
Cene pogonskih goriv se pri nas oblikujejo v skladu z Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in se gibljejo glede na gibanje svetovnih borznih kotacij in tečaja dolarja. Na podlagi uredbe se drobnoprodajna cena oblikuje tako, da se modelski ceni dodata trgovska marža in prispevek za plačilo posebnega nadomestila za izvrševanje gospodarske javne službe. S tem dobimo prodajno ceno pred obdavčitvijo, ki se ji doda še davčna obremenitev, davek na dodano vrednost in trošarina.
We are forced to act as if we are free...
Vlada je znižala trošarine, zato se bo tokrat podražilo "le" kurilno olje. Liter najbolj prodajanega 95-oktanskega bencina bo še vedno 1,279, liter dizla pa 1,237 evra. A prihaja nova okoljska dajatev za voznike.
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/spe ... sarin.html
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/spe ... sarin.html