1993 Renault 5 Energy
Avto še ni nastavljen, zato takšen naklon koles, ki bo na koncu sigurno manjši (trenutno je sigurno -5° ali več), tudi višina se bo še na fino nastavila (okvirno ostane na tej višini; izgled je čisto sekundarnega pomena).
Na spodnjem delu kolektorja so zvari dost boljši, ker sem naštudiral tehniko švasanja in tudi malo "grifa" dobiš s časom. Je pa res, da bi bilo s TIGom še dost lepš zašvasan, ampak bo tudi tako dobro.
Motor drugače laufa, samo mi še manjka en del izpuha, pa še fergazer sem dal generalno obnovit, tako da bo potrebno počakati do konca tedna, ko mora bit avto končan
Na spodnjem delu kolektorja so zvari dost boljši, ker sem naštudiral tehniko švasanja in tudi malo "grifa" dobiš s časom. Je pa res, da bi bilo s TIGom še dost lepš zašvasan, ampak bo tudi tako dobro.
Motor drugače laufa, samo mi še manjka en del izpuha, pa še fergazer sem dal generalno obnovit, tako da bo potrebno počakati do konca tedna, ko mora bit avto končan
It's alive
Sem vesel ko
Sicer bo potrebno nekaj nastavitev fergazerja, ampak bo že.. Med drugim sem že skoraj po celem avtu potegnil nove zavorne cevi, zmontiral nov hladilnik vode (od Alfe 156) in še kaj bi se našlo. Med delom sem prišel do zanimivih stvari.. ..na 5ko paše brez predelav most od Cliota 1.8 16V (5ko bo sedaj potrebno zadaj širit za 3-4 cm na vsako stran), prav tako paše (z minimalnimi predelavami) komplet sprednji konec od Cliota (most, roke, stabilizator, polosi itd), na zadnji most od 16Vja pašejo čeljusti od 5ke Campus ali "navadnega" Cliota (seveda potem ni možnosti uporabe ročne zavore na zajle) itd.
Pa še slike končanega izpuha (v bistvu na sliki manjkajo še fedrce, ki držijo stik kolektorja pri karterju in pa puša za lambdo sondo):

Sem vesel ko
Pa še slike končanega izpuha (v bistvu na sliki manjkajo še fedrce, ki držijo stik kolektorja pri karterju in pa puša za lambdo sondo):

Lepo napreduje tole! Le čudno se mi zdi, da je gibljiva cev tako daleč od konca kolektorja 2-1... A ni ravno to tisto, da mora biti čim bližje koncu kolektorja?
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večNi nujno. Daš tam kjer je smiselno, in tukej je čist smiselno. Drugače pa te pregibne cevi so samo za serijske avtomobile, kjer se motor dosti premika naprej in nazaj. Jest sploh nimam pa je vse uredu, res pa je da mam trše nosilce motorja.Ziga00 napisal/-a:Lepo napreduje tole! Le čudno se mi zdi, da je gibljiva cev tako daleč od konca kolektorja 2-1... A ni ravno to tisto, da mora biti čim bližje koncu kolektorja?
Super zgleda. Kakšni so občutki? Dize ste že prevrtal?
Enigma motorsport
Aha, tko to gre. Hvala za odg.Drmo napisal/-a: Drugače pa te pregibne cevi so samo za serijske avtomobile, kjer se motor dosti premika naprej in nazaj. Jest sploh nimam pa je vse uredu, res pa je da mam trše nosilce motorja.
LP
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še več@mloncar: A to je ta pičipoki od včeraj
....
BTW Za mojo 5ko me je pa strah, da se ne bo revica zdaj prehladila
. Očitno bom moral tokrat prvič uporabiti termostat, ker novi hladilniki (zaenkrat) hladijo zelo učinkovito
.
LP, Primož
BTW Za mojo 5ko me je pa strah, da se ne bo revica zdaj prehladila
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si