Novi Clio IV - 2013
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Novi Clio IV - 2013
Clio II je bil res penzionističen z zadnjim parom vrat, tale pa je prava mala raketica. In ja, dokler me ne zgrabi kriza srednjih let, ki mi bo (ob presežku financ, kajpada) zapovedala nakup kupeja/roadsterja, za živo glavo ne kupim več avta s tremi vrati. Ni ga čez praktičnost vsaj štirih.
Indeed.
Etore z vsem spoštovanjem ker vem, da nisi nek amater na tem področju ampak par stvari si pač usekal mimo. 5 vrat je res šok ampak če polgedamo okoli... Golf GTi, Focus ST, Mazda 3 MPS, Impreza STi, Lancer EVO, JDM Civic Type R so vse avti, ki imajo več kot 2 ali 3 vrata in zato niso nič slabši. In sem skoraj 100%, da nas je večina že peljala vsaj enkrat v življenju koga na zadnjih sedežih Clia.
Da je preozek in previsok je optična prevara ker za spremembo od Clia 2 in 3 je tu že osnovni model očitno zasnovan z dovolj rezerve in RSa niso dodatno širili. In večali stroške, pa še vedno bo kar nekaj tisočakov dražji, čeprav za ta denar bo verjetno še vedno nekaj hitrejšega na cesti. Če bo res Williams obstajal in ime 220 konjev bo verjetno že hitrejši kot Megane 2 RS.
Nalepke lahko vsak dol vrže.
Glede bremz sem 100%, da se ne bo ustavljal toliko slabše, je pa definitivno hecna odločitev, se strinjam. Manual bi tudi lahko bil, sploh če bi bil zato kak € cenejši. Ponavadi je vsaj izbira manual ali auto.
Da je preozek in previsok je optična prevara ker za spremembo od Clia 2 in 3 je tu že osnovni model očitno zasnovan z dovolj rezerve in RSa niso dodatno širili. In večali stroške, pa še vedno bo kar nekaj tisočakov dražji, čeprav za ta denar bo verjetno še vedno nekaj hitrejšega na cesti. Če bo res Williams obstajal in ime 220 konjev bo verjetno že hitrejši kot Megane 2 RS.
Nalepke lahko vsak dol vrže.
Glede bremz sem 100%, da se ne bo ustavljal toliko slabše, je pa definitivno hecna odločitev, se strinjam. Manual bi tudi lahko bil, sploh če bi bil zato kak € cenejši. Ponavadi je vsaj izbira manual ali auto.
-
etore
@skopusnik ja avto sem že vidu v živo in sem še vedno mnenja da III zgleda veliko bolj širok... kar se tiče 5 vrat. Lahko bi dali izbiro tudi 3 vratnega kar velja prav tako za menjalnik-manual... zakaj ni te izbire? kaj pa če je komu vseeno če ima avto samo tri vrata in ga ne moti recimo 20x v letu dvignit riti se in se umaknit potrnikom zadaj... spolh velja tako za tiste kateri imajo ta avto za drugi avto... pa še manj bi se zvijala karoserija... kvaliteta izdelave pa vsaj do sedaj ni bila na najvišjem nivoju:) imam laguno, starši megana GT, sestra twingota in ne nakladam neki brez veze:) če pa si ti lastiš RS in nevidiš drugega kot reno...
@symon golf focus civic, megane (vsi večji bolj primerni za prvi avto s tega vidika) imajo možnost 3 vratne različice...
@symon golf focus civic, megane (vsi večji bolj primerni za prvi avto s tega vidika) imajo možnost 3 vratne različice...
sori etore samo si ga spet vzgal mimo...Clio je nastal po navezi Daimler-Renault Nissan, Renault je priznal da se je od Mercedesa veliko naucil predvsem o materialih v notranjosti in to pridno uporabil, ko je razvijal novega Clia. 3-vratnega pa ne bo, ker je za Renault razvoj trivratnega predstavljal prevelik strošek in z vso prodajo ne pokrijejo vseh stroskov razvoja. Tud manual izginja pr sportnih avtomobilih. Nisem ga videl se pri nobenen Ferrariju, Lambu...prav tako se hvali DSG pr VW, zakaj nebi se Renault storil tega koraka naprej.etore napisal/-a:@skopusnik ja avto sem že vidu v živo in sem še vedno mnenja da III zgleda veliko bolj širok... kar se tiče 5 vrat. Lahko bi dali izbiro tudi 3 vratnega kar velja prav tako za menjalnik-manual... zakaj ni te izbire? kaj pa če je komu vseeno če ima avto samo tri vrata in ga ne moti recimo 20x v letu dvignit riti se in se umaknit potrnikom zadaj... spolh velja tako za tiste kateri imajo ta avto za drugi avto... pa še manj bi se zvijala karoserija... kvaliteta izdelave pa vsaj do sedaj ni bila na najvišjem nivoju:) imam laguno, starši megana GT, sestra twingota in ne nakladam neki brez veze:) če pa si ti lastiš RS in nevidiš drugega kot reno...
-
etore
sm napisu post pa mi ga je zbrisalo. tko da na kratko... @norc ti streljaš mimo al pa slabo opazuješ gledaš kar koli. M3, 1M, 991 997 996, ferrari 599, 430, GTI, type R, focus RS, impreza, lancer vsi imajo opcijo manual!!! še vedno obstaja kar velik del ljudi katerim je manual ljubši in kateri vemo zakaj je tako in zakaj bi ga želeli imeti;) meni recimo 5sec boljši čas recimo na ringu ne pomeni popolnoma nič. meni je važn feeling ko se voziš z avtom za dušo... kar se tiče 3 in 5 vratne opcije. poglej malo avto net. a se ti zdi 40% 3 vratnih verzij premalo za razvoj? če so šparali pri takih zadevah kdo ve kje so še? Lounc control za 200KM. haha. dejmo malo resnosti... se to ni avto ki je namenjen nastopašvu pred kafiči in dajanju nekih hudih štartov haha. raje bi ta čas za razvoj tega brezveznega pripomočka namenili posodobitvi obstoječega ročnega menjalnika. bi naredili zlato delo...
pa še neki me zanima. a bo imel el. volan al hidravličen? bo imel kaki števec več recimo za pritisk in temp olja in pritisk turbine?
pa še neki me zanima. a bo imel el. volan al hidravličen? bo imel kaki števec več recimo za pritisk in temp olja in pritisk turbine?
Nisem nek stručko ampak, ali nima novi M5 le avtomatiko in novi 911 električni servo? Pa start-stop? 

Tud mene ni mogu noben prepricat da je avtomatik pa useska za volanom bols k rocnietore napisal/-a:sm napisu post pa mi ga je zbrisalo. tko da na kratko... @norc ti streljaš mimo al pa slabo opazuješ gledaš kar koli. M3, 1M, 991 997 996, ferrari 599, 430, GTI, type R, focus RS, impreza, lancer vsi imajo opcijo manual!!! še vedno obstaja kar velik del ljudi katerim je manual ljubši in kateri vemo zakaj je tako in zakaj bi ga želeli imeti;) meni recimo 5sec boljši čas recimo na ringu ne pomeni popolnoma nič. meni je važn feeling ko se voziš z avtom za dušo... bo imel kaki števec več recimo za pritisk in temp olja in pritisk turbine?
-
etore
novi M5 ima samo avtomat kateri sm pa 100% da je svetlobna leta pred renaultovim... enako je blo z staro M5 e60. no kot zanimivost v USA oba modela star in nov lahko naročiš v manual izvedbi... Kar se tiče 911, ima el. volan ja ampak ima poleg "DSG" tudi 7 speed manual opcijo;)Drejchi napisal/-a:Nisem nek stručko ampak, ali nima novi M5 le avtomatiko in novi 911 električni servo? Pa start-stop?
nima veze z cliotom ampak z novimi športimi avti:
http://www.youtube.com/watch?v=8h_IcLn4JSg" onclick="window.open(this.href);return false;
edina tradicija ki jo renault vestno nadaljuje je, da se poserje na tradicijo,
tako da je nekaj tradicijonalnega v tem, da tradicije ni
tako da je nekaj tradicijonalnega v tem, da tradicije ni
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
etore, temp. olja ima že Clio RS200 (tisti z R.S. monitorjem), tako da ne dvomim da bo imel tudi ta. Morda ima Megane tudi za pritisk turbine...
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Sej VAG-ov trojček (GTI, RS, Cupra) ima tudi samo DSG menjalnik. No, Fabia RS ma še nekaj več skupnega s Cliom RS - oba sta samo 5-vratna. Tako da ne bo edini.

dokler dobr zgleda je men vseeno a ma 5 al 3 vrata
vem pa da bi men blo čist fjn če bi mel 5 vrat, ker se vozmo skupi na šiht in je kar zoprno pridit na zadnje zice 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
-
etore
@bam88 in @shusuglao
@skopusnik sej tudi clio 16V oz williams sta imela vse te lepe cagre pa široke boke, široke blatnike, preluknane haube itd pa ni naslednji model nič podedoval tega. Ne trdim da so slabi avti ampak kje je tista originalnost? zakaj mora bit vse tko skomercializirano? res mi ni logično glede menjalnika recimo. imajo ga na policah, je v Juku, kaj pri pi_di jih bi koštalo da bi dali kot opcijo zraven za doplačino recimo jurja?
pa notranje plastike lakirano rdeče?! pasi rdeči?! avto pa rumen?!
če se pa grejo z raznimi lounc controli, črtami na volanu, obvolanskimiročkami za prestavlanje kao neke superšportnike bi recimo lahko naredili malo bolj pregledne merilnike. recimo obratomer na sredino za začetek bi bil dovolj...
@skopusnik sej tudi clio 16V oz williams sta imela vse te lepe cagre pa široke boke, široke blatnike, preluknane haube itd pa ni naslednji model nič podedoval tega. Ne trdim da so slabi avti ampak kje je tista originalnost? zakaj mora bit vse tko skomercializirano? res mi ni logično glede menjalnika recimo. imajo ga na policah, je v Juku, kaj pri pi_di jih bi koštalo da bi dali kot opcijo zraven za doplačino recimo jurja?
pa notranje plastike lakirano rdeče?! pasi rdeči?! avto pa rumen?!
če se pa grejo z raznimi lounc controli, črtami na volanu, obvolanskimiročkami za prestavlanje kao neke superšportnike bi recimo lahko naredili malo bolj pregledne merilnike. recimo obratomer na sredino za začetek bi bil dovolj...
No, menjalnik isti kot v Juku? Mislim da bi ga hitro pobralo, dvomim da je tisti narjen za športn avto...
Ja rdeči pasi. Če še nisi vidu, tud nekateri RS200 imajo rumene pasove pa lajšte na armaturi, pa se ni noben prtoževal. Kje piše da bojo vsi imeli rdeče pase??
Ja rdeči pasi. Če še nisi vidu, tud nekateri RS200 imajo rumene pasove pa lajšte na armaturi, pa se ni noben prtoževal. Kje piše da bojo vsi imeli rdeče pase??
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
-
etore
verjetno je za Juka ki ima nevem kolk 190KM dovolj zmogljiv. Sej pač pravim da ni nujno da morjo it v razvoj novega menjalnika, samo tisto kar imajo speravi obstoječe zadeve prenovijo ojačajo oz predelajo do te mere da zdrži recimo 250KM. ne me zdej primt za besedo glede številk tko sam za info. in kar se tiče rdečih lakiranih zadev tudi ne mislim dobesedno. ampak če imajo čas, denar in voljo se igrat s takimi zadevami bi lahko poštimali tudi kakšno drugo zadevo, katere so nekaterim med nami veliko bolj pomembne...