Avantime 3.0 V6 Privilege
Re: Avantime 3.0 V6 Privilege
Nosilcev še kar ni, ni... Imam pa nov "rejsing" zvok.
Že dolgo vem, da letos moram narediti veliki servis. Avto je letnika 2002, prvi veliki servis je bil opravljen leta 2007, pri petih letih, saj kilometrov takrat še ni bilo dovolj, zgolj 72kkm. Sedaj ima avto 167kkm, sicer zopet manj, kot 120kkm, a pet let je že minilo.
In tako se jaz že spomladi menim za veliki servis jeseni, ko ne bo gužve pri serviserju in bo čas vse narediti počasi in v miru, še celo pred nekaj tedni se o tem pogovarjamo, točnega datuma, kljub temu še ne dorečemo... saj se ne mudi...
Ja, meni se ni mudilo, avto pa očitno ni bi takšnega mnenja in se odločil, da se iz V6, spremeni v V5. Sedaj, točne diagnoze še ni, tester pravi, da ni vžiga na petem cilindru in glede na zloglasnost vžigalnih tuljav pri tem motorju, sem takoj osumil slednje. Kaj drugega pa bi lahko bilo?
Zanimivo je, da razen tresenja in "rejsing" zvoka, ni nobenih posebnih indicev, da je kaj narobe. Še opozorilnih lučk ne prižge vedno... Čuden avto...
Avto gre tako na servis sedaj in ne enkrat, cena bo
a to so radosti, katere ti prinaša lastništvo tke stare kante.
Do pomladi hodim peš...
Že dolgo vem, da letos moram narediti veliki servis. Avto je letnika 2002, prvi veliki servis je bil opravljen leta 2007, pri petih letih, saj kilometrov takrat še ni bilo dovolj, zgolj 72kkm. Sedaj ima avto 167kkm, sicer zopet manj, kot 120kkm, a pet let je že minilo.
In tako se jaz že spomladi menim za veliki servis jeseni, ko ne bo gužve pri serviserju in bo čas vse narediti počasi in v miru, še celo pred nekaj tedni se o tem pogovarjamo, točnega datuma, kljub temu še ne dorečemo... saj se ne mudi...
Ja, meni se ni mudilo, avto pa očitno ni bi takšnega mnenja in se odločil, da se iz V6, spremeni v V5. Sedaj, točne diagnoze še ni, tester pravi, da ni vžiga na petem cilindru in glede na zloglasnost vžigalnih tuljav pri tem motorju, sem takoj osumil slednje. Kaj drugega pa bi lahko bilo?
Zanimivo je, da razen tresenja in "rejsing" zvoka, ni nobenih posebnih indicev, da je kaj narobe. Še opozorilnih lučk ne prižge vedno... Čuden avto...
Avto gre tako na servis sedaj in ne enkrat, cena bo
Do pomladi hodim peš...

preveč cilindrov so mu dali pod haubo in mu niso povedaliZanimivo je, da razen tresenja in "rejsing" zvoka, ni nobenih posebnih indicev, da je kaj narobe. Še opozorilnih lučk ne prižge vedno... Čuden avto...
revež najbrž misli da ima štiri, tako da dokler ti dva ne crkneta, ne bo lučke delal
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Nove dajatve si že vidu?
Razred: | Število reg. vozil: | Stara dajatev: | Dajatev po 1. 11. 2012
do 1350 cm3 | 253.193 | 48,5 evra | 55 evrov
od 1351 do 1800 cm3 | 487.675 | 72,73 evra | 85 evrov
od 1801 do 2500 cm3 | 322.220 | 107,75 evra | 135 evrov
od 2500 do 3000 cm3 | 24.392 | 193,96 evra | 250 evrov
od 3001 do 4000 cm3 | 4.311 | 193,96 evra | 400 evrov
nad 4000 cm3 | 2.734 | 193,96 evra | 500 evrov
Razred: | Število reg. vozil: | Stara dajatev: | Dajatev po 1. 11. 2012
do 1350 cm3 | 253.193 | 48,5 evra | 55 evrov
od 1351 do 1800 cm3 | 487.675 | 72,73 evra | 85 evrov
od 1801 do 2500 cm3 | 322.220 | 107,75 evra | 135 evrov
od 2500 do 3000 cm3 | 24.392 | 193,96 evra | 250 evrov
od 3001 do 4000 cm3 | 4.311 | 193,96 evra | 400 evrov
nad 4000 cm3 | 2.734 | 193,96 evra | 500 evrov
vidu... 56€ več... ni panike
proti ceni velikega servisa ali pa obiska bencinske je to drobiž
bodo pa sedaj kleli fauvejevci z V6 bencinci (3,2/3,6) +206€ auč...
proti ceni velikega servisa ali pa obiska bencinske je to drobiž

Servis mislis delati na pooblascenem serisu??Drejchi napisal/-a:vidu... 56€ več... ni panike![]()
proti ceni velikega servisa ali pa obiska bencinske je to drobižbodo pa sedaj kleli fauvejevci z V6 bencinci (3,2/3,6) +206€ auč...
takole reariteto ne daješ v roke "kr enmu" 
Drži! Čakam, da dobim prosti termin pri avto-zdravniku
Avantime gre k Enigmi na zdravljenje in facelift.

Se strinjam, da ne 'kr enemu' ampak spet bi to motal znati narediti vsak mehanik... Jaz sem pred par meseci naredil velik servis in nisem pricakoval, da bom sel tako poceni skozi...Kosmac16V napisal/-a:takole reariteto ne daješ v roke "kr enmu"
Facelift??Drejchi napisal/-a:Drži! Čakam, da dobim prosti termin pri avto-zdravniku![]()
2.0T in 3.0 V6 motorja sta zelo različna in posledično je cena velikega servisa zanju različna.
Še največji problem pri V6 motorju je pomanjkanje prostora, zato se priporoča vsaj spustitev mostu in motorja, da se pridobi prostor za menjavo jermenov. Na netu se sicer najdejo zapisi, da je nekaterim uspelo tudi brez spustitve motorja, a to so dosežki vaških ninđ
Še največji problem pri V6 motorju je pomanjkanje prostora, zato se priporoča vsaj spustitev mostu in motorja, da se pridobi prostor za menjavo jermenov. Na netu se sicer najdejo zapisi, da je nekaterim uspelo tudi brez spustitve motorja, a to so dosežki vaških ninđ

No moja laguna je bila tam na zdravljenju. Rezultat je itak
.
Ene par stvari sem zvedel, katere moram prejšnjemu lastniku povedat. Avto je bil KAO v fazi. Ku*ac moj je bil. K sm tehnično noto bral je lepo pisalo in narisano bilo kaj pa kako mora bit. SLika k mi jo je drmo jr pokazu je bila daleč od tega. Jeb*š pooblaščenca od Real-a, k ti mašino narobe skupaj da.
No včeraj sem se šel peljat. Poletela je k raketa, peljala se je itak k pesem. Podvozje sem obnovil, optiko naredil zdaj leti in linijo drži.Prej je bla skoz po malem neki živčna.
Tako da enigma hvala. Fantje vedo kaj delajo.
Ene par stvari sem zvedel, katere moram prejšnjemu lastniku povedat. Avto je bil KAO v fazi. Ku*ac moj je bil. K sm tehnično noto bral je lepo pisalo in narisano bilo kaj pa kako mora bit. SLika k mi jo je drmo jr pokazu je bila daleč od tega. Jeb*š pooblaščenca od Real-a, k ti mašino narobe skupaj da.
No včeraj sem se šel peljat. Poletela je k raketa, peljala se je itak k pesem. Podvozje sem obnovil, optiko naredil zdaj leti in linijo drži.Prej je bla skoz po malem neki živčna.
Tako da enigma hvala. Fantje vedo kaj delajo.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Termin pri avtozdravniku okvirno določen... strešnih nosilcev še ni in jih tudi ne bo... super! bom dobil denar nazaj in lahko kupil cenejše, od zaneslivejšega dobavitelja 
Sem pa brez težav in v zgolj nekaj dneh dobil iz nemčije tole...

... pa še gumi medvedki so bili poleg in to dve vrečki, a sem eno takoj uničil, drugo, ki je na sliki, pa takoj po fotošutingu
Sem pa brez težav in v zgolj nekaj dneh dobil iz nemčije tole...

... pa še gumi medvedki so bili poleg in to dve vrečki, a sem eno takoj uničil, drugo, ki je na sliki, pa takoj po fotošutingu

Aha
za ornk vogale, ko ni nč placa. Kolikokrat bi že do sedaj tole nucal... nazadnje, ko sem dajal dol odbijač.