Cene goriva

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
tdk

Odgovor Napisal/-a tdk »

še nekaj glede nafte...
Ker sem zelo blizu Avstrije že dobro leto dni tankam v Avstriji. Nazadnje sem tankal pred cca. 14 dnevi(kmalu bom spet moral iti);takrat je bila nafta cenejša nekaj manj kot 8 centov;tankam pa okrog 60 litrov.Ni nekega groznega prihranka...je pa preko meje plača veliko večja kot pri nas.
Povedal bi rad nekaj drugega:Brat dela v Avstriji;on in nekaj prijateljev je tankalo tam že takrat,ko je bila nafta pri nas malenkost cenejša;in so vedno trdili,da avto z avstrijsko nafto troši manj...seveda jim nisem verjel in jim govoril,naj me nategujejo s čim drugim.In dejstvo: ko sem tankal v SLo(večina OMW in nekaj tudi Petrol) mi je laguna pila vedno preko ali kakšen deci manj kot 7 litrov.Sedaj je poraba okrog 6 litrov;deci gor-dol.Pa sem preverjal zadevo tudi peš-pisanje km in izračun...in zadeva drži.Pa se vozim iste relacije in isti tempo vožnje.

ja tudi sam nisem verjel,dokler se nisem prepričal....očitno nafta ni nafta...ali pač? :?:

lp tdk
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

jaz si mislim svoje "ubistvu podobno kot ti", vendar tema je za nekatere tako kot tema, če obstaja bog....

Je pa res, da kvaliteta goriva ostane na nivoju takem kot je isključno zaradi tistih, ki gorivo prodajajo, pa da slučajno potrošniki nebi vedeli, kaj sploh kupujemo...nam je čist ravno.

tako se obnašamo že od negdaj. Končno se nekaj premika pri energetiki "elektrika" kjer imamo društvo za pravno državo, svoje delovanje naj razširijo še na druge energente. Jih moralno podpiram, ker za vse druge načine nimam časa niti sredstev.

LP
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Naftni derivati v Sloveniji se bodo opolnoči večinoma podražili. Najbolj se bo podražilo dizelsko gorivo, bencina pa se bosta pocenila.

Cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 0,1 centa na 1,263 evra, se bo pa cena neosvinčenega 98-oktanskega in 100-oktanskega bencina znižala, in sicer za en cent na 1,279 evra za liter. Dizelsko gorivo se bo podražilo za 1,7 centa na 1,233 evra, kurilno olje pa za 1,3 centa na 0,808 evra za liter.

S 1. januarjem 2011 se bo dodatno podražilo kurilno olje, in sicer na 0,820 evra za liter, medtem ko bodo ostale cene goriv ostale nespremenjene.

vir: http://www.radiokrka.com/Novice/Novica/ ... fault.aspx
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Ja sej to ni res, vsak teden ga podražijo. :mad: :mad: :mad:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zakon! to sem čakal... NOT!!! :smt007
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Priporočam branje;
http://www.mohorjeva.org/knjiga.php?id_knjiga=709
http://www.primorski.it/stories/kultura/149268/

jaz jo berem sem "že:)" na 35strani.
Mi je hecno kako je bilo včasih, sedaj pa vse kar je 20m??? pod zemljo je državna last, čudno, da ni zrak, ki ga dihamo, državen...kako se ljudje omejujemo oz. nas omejujejo. Vse ti hočejo pobrat, pa čim manj te informirat, takšen profil človeka je najboljši za državljana - zgleda tako.
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

Porka motorka :wink:

Dajmo se malo lepše izražat, če pa je že potreba po preklinjanju pa uporabite zvezdice.

Lep pozdrav,
osebje RKS
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Da jim j****, zdejle so na 24ur povedal kok so ble cene preden je Pahor postal predsednik. Sod nafte je bil prej dobrih 140$, zdej je pa dobrih 90$! Cene pri nas so pa višje kot takrat ko je bil sod 140$.

Banda požeruška
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

skopusnik napisal/-a:Da jim j****, zdejle so na 24ur povedal kok so ble cene preden je Pahor postal predsednik. Sod nafte je bil prej dobrih 140$, zdej je pa dobrih 90$! Cene pri nas so pa višje kot takrat ko je bil sod 140$.

Banda požeruška
ampak res. ja lej morjo imet kej za pod nos, ne :lol:
:rainbowafro:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

me zanima kak dolgo bomo to še prenašali...
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Godward napisal/-a:me zanima kak dolgo bomo to še prenašali...
boš vidu, da bo kmalu kot v mad maxu2 :? z pajsarjem bomo hodil po benz :roll:
Uporabniški avatar
suzukiGTI
Kraj: Mokronog

Odgovor Napisal/-a suzukiGTI »

Uff 100-ka gre dol :lol: ogennjjj!!!
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

pa dejansko se pri omw super 100 opazi razlika? (poraba, moč)
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Gregc napisal/-a:pa dejansko se pri omw super 100 opazi razlika? (poraba, moč)
jst sem ga za praznike prvošču mojmu cliu :lol: :lol:
obratomer je mal višje ko ga vžgeš pa mogoče malenkost lepše vleče. da bi pa kakšen turbo odziv bil pa pozabi :lol: :lol:
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Od torka nove rekordne cene bencina

Ljubljana - Naftni derivati v Sloveniji se bodo v torek podražili.

Cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 1,6 centa na 1,279 evra, neosvinčenega 98- in 100-oktanskega bencina pa za 1,2 centa na 1,291 evra za liter. Bencin bo tako dosegel novo rekordno vrednost. Dizelsko gorivo se bo podražilo za 0,4 centa na 1,237 evra za liter.

:roll:

http://www.siol.net/gospodarstvo/2011/0 ... ncina.aspx
Odgovori