Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Za konec sezone 2010 je (kot že celo sezono :)) sledilo še malo izživljanja :). Seveda sedaj že na standardni (in hkrati edini temu primerni) SLO lokaciji, na Racelandu. Tokrat za spremembo to ni bil TimeAttack, ampak klubsko srečanje avto-moto kluba RGRacing, ki me (oz. nas) je povabil. Tokrat nisem šel s svojo 5ko, ker sem že prejšnjič rekel, da se ne peljem več z njo po cesti, ampak sem se "prislinil" sovaščanoma.
Vozili pa smo s tem (v tej temi že poznanim) strojem:
Slika

To je to. Mislim, da sem že nekam napisal, da je to res avto za uživanje. Kač&Cijan še enkrat hvala za rento 5ke, res sem se imel fajn ;).

Doma pa sem se malo spravil nad 5ko. Nič posebnega, ampak ker sem se že ravno spoznaval s fotoaparatom, sem še 5ko parkrat pritisnil :). Ne vem, če sem že pokazal stvar nad katero sem najbolj navdušen :D:
Slika
Stojni vijaki JUPI, sedaj mi je življenje pri menjavah koles (enkrat z distančniki, enkrat brez) dosti lažje :D.

Slika

Slika

Slika

Avto niti ne zgleda preveč spuščen. Vzmeti pa so sedaj tudi zelo trde, pa vseeno sem imel na RLju ob prisotnem sopotniku občutek da zabija...
"Čeking"...
Slika
Aha, vse jasno :lol: (sprednji amortizerji imajo mogoče 2cm hoda, s tem da so skrajšani :roll:). In potem bi naj športne vzmeti (ki so ponavadi mehkejše kot serijske) pri spuščenih avtomobilih "delale" :D?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

schkorc jaz bi enkrat prišo k tebi na obisk,ker sem večkrat pr marselu v preboldu :)
Uporabniški avatar
schkorc

Tik pred montažo zimske opreme je sledil še dodatni (nenapovedani) TimeAttack#8 - Bonus Chapter - 13.11.2010 (tokrat res zadnji za to sezono :)). In ker s tem nismo računali, nas je novica presenetila ob nepripravljenih avtomobilih, katere smo po zadnjem TAju razstavili in jih začeli pripravljati na naslednjo sezono :). Eden je bil brez motorja, drugi brez menjalnika, spet tretji brez podvozja itd. :), edino moja 5ka je bila vozna :D...

Nekako nam je uspelo pripraviti avtomobile, tako smo se tega TimeAttacka udeležili jst, oba Škapina in oba Blatnika. Tukaj nas večina čaka na vožnjo:
Slika
(Avtor fotke: en3rgie)
Luka je spet peljal svojo GTTjko malo na sprehod, Blatnika sta bila s krenim 1.4 Cliom, Grega pa s svojim 16Vjem.

Po celem dnevu voženj je bila situacija sledeča:
Slika

Copy/paste:
Schkorc napisal/-a:...
Zelo hiter je pa tokrat bil tudi Grega (Škapin G.). Očitno smo dobro šraufali :D... ga bo pa sedaj zato težko ujeti :roll:.
smasher napisal/-a:...
sem pa tudi sam bil presenečen nad časom, sem se že sprijaznil s tretjim mestom, sem pa proti koncu poskušal še par ovinkov drugače, pa še bolj na nož, plus bela turbo petka pred menoj za motivacijo in primerjavo kje največ zgubim in pridobim (hvala Schkorc)... Pa se je očitno odlično obneslo :)

Akumumulatorja pa še nisem uspel fiksirati, bom ob priliki :) Hvala bogu, da ni več ugašu :)
...
Vedno rad pomagam :)... sem Lukatu z njegovo GTT tudi bil dobra motivacija, je bil skoraj hitrejši kot jst :D.

A pol sem imel prav, da je bil kriv akumulator za ugašanje avta :D?... Pa da imaš prazne gume :)?
eXtreme69 napisal/-a:Hmm, kaki clioti 1.4 16V so pa tole bli?
To je v bistvu pokalni Clio 1.4 CUP, sam da nima kletke :lol:... Sej ne, tako kot so napisali navaden 1.4 16V z nedokončanim doma narejenim podvozjem (zmanjkalo časa), in slick gume (oz. spredaj slick zadaj štampe, če smo natančni) :). Pa ker je težko na racelandu slišati svoj avto, če je pretih, je bil brez filtra.

LP, Primož
Schkorc napisal/-a:
Spasky napisal/-a:...
Kaj je pa model z 323 mazdo na progi počel? :roll: :lol: Da ne omenjam bližnjega srečanja z belo R5tko v boksih.
Predvidevam, da je bil prvič.
Aja saj res, sem čisto pozabil na to, da je moja GTTjka utrpela bojne rane :D.
Cero-89 napisal/-a:...Ja gume so bile totalno zanič... ko sem šel v ovinek sem zategnil volan ker ni nikamor zavijal sem še bolj zategnil, gume so preprosto drsele, ko pa so dobile oprijem je pa avto šel po svoje... sicer sem pa tudi prvič bil, tako da moram še malo linije naštudirat :)
A ti si ta pilot :D... A v boksih so tudi gume drsele in niso hotele it tja kot ti :D? Mal se hecam :).... Zdaj pa resno, zakaj nisi šel po eno cunjo pa zbrisal tiste barve dol, kot sem ti naročil? Če sem ti rekel, da mora bit avto lep za fotografe :lol:? Za kazen boš na naslednjem TAju moral dat za pijačo, pa Edigs prinesi s sabo, da boš retuširal odbijač :EE!
Sam za letvico mi je pa vseeno hudo :(.
DevilJDM napisal/-a:...
ampak sem bil zelo razocaran nad casi.... Malo me je pa tudi potolazilo dejstvo da ste bili tudi ostali pocasnejsi ( ti, dule@saxo, david@impreza ). Drugo leto pa magari nove slajke, spredi za vsaj 10mm sirse kot zadi, pol bi pa mogl bit kr zanimivo.
No ce bo slo vse po planu, pa na zalost drugo leto ne bom vec v TAM....
Pa ti veš koliko stanejo nove slajke :D?...
Nad časom (doseženim v takšnih temperaturnih razmerah) pa res ne bit razočaran, ker je res dober. Kaj bi pa še rad :D? Samo za primerjavo, Grega je odpeljal tist svoj najhitrejši čas že ob 10:30 (čeprav je bil tudi potem kasneje hiter), jst ob 13ih (pa kasneje ni šlo niti približno podobno hitro). Dule je bil najhitrejši nekaj do 15ih (s tem, da je na RL prišel šele nekaj po 14h), ti pa še pol ure kasneje. Recimo da sta vidva imela zelo podobne možnosti kar se tiče gum. Za boljši čas si predolgo čakal z gumami.
Zdaj pa primerjaj čase recimo Duleta in mene, ki nisva menjala gum in nastavitev avtov iz TA#7 s temi iz TA#8 in si za primerjavo zase približno izračunaj svoj top čas v enakih razmerah. Meni se zdi rezultat odličen :).

LP, Primož
Slika

Slika
(Avtor zgornjih dveh fotk: Miha Fabijan - Skopusnik)

Tudi novi Kangoo se je odlično obnesel kot spremljevalno vozilo :):
Slika

@Andrej86: Sem zelo malo doma, ampak lahko poskusiš :)... Pokliči.

LP, Primož
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Uff, Škorc, če ti nebi pisal teh "romanov" bi že zdavnaj pozabil kaj vse se je dogajalo lansko sezono na TA. :) Tolk da boš vedel da nekateri tudi beremo te lutanije :lol:

Keep up the good work!
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Kako sem jaz na spisku če pa sploh nisem vozil in bil tam? :shock:

Daj Škorc malo pohiti, ker če se ti bodo plani za naslednjo sezono uresničili, moraš čez zimo predstavit napredek enega leta, kar zna biti kar ene par strani :lol:

A ti drugače samo tukaj pišeš bolj obsežno, al se da tvoja "dela" prebrat tudi kje drugje (revija, časopis,...)?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

kmetek napisal/-a:Kako sem jaz na spisku če pa sploh nisem vozil in bil tam? :shock:
Murphy :D Jz sm pa bil tam ker vidm da sm na sliki prvi v vrsti, ampak me ni na spisku :lol:
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ti se ne sekiraj, edino če si dosegel takrat svoj rekord. Samo pri meni je pa tak cajt zapisan, bo še kdo mislu da sm bil na zimskih :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
schkorc

@Drmo: Vzeto na znanje :).

@kmetek: Saj hitim, ampak ne uspem vsega... Če recimo obvlada kdo podatkovne baze (po možnosti v Database Workbench, sicer je pa tudi Access ali kaj podobnega dobro :)) se lahko javi za pomoč ;)...

Drugače pa zaenkrat (in na srečo :)) pišem samo tukaj. No pa po mailih, če imam čas :).

LP, Primož
Uporabniški avatar
schkorc

Prodaja Clia dCi takrat ni in ni obrodila sadov... In tako sem se odločil, da ga spravim v originalno stanje.

Še zadnje fotke "predelanega" v družbi s praktično enakim domačim Cliom:
Slika

Slika

Slika

Zanimivo kakšno razliko naredijo samo pobarvane letvice...

Drugo jutro pa je avto bil že skoraj v takšnem stanju kot ob mojem nakupu (takrat sem začel kleti zakaj sem ga sploh spustil, ker se serijski pelje odlično, pa še udoben je :evil:):
Slika

Slika

Ugotavljam, da nisem dal nobene fotke notranjosti, pa naj bo:
Slika

Slika

Niti ni tako švoh, a ne :)?
Pa ker sem enkrat govoril o razliki med osnovno opremljenim Cliom (in tistih pikicah po oblazinjenju :)):
Slika

Po približno treh letih redne uporabe je bil avto še vedno v takšnem stanju kot ob nakupu, brez dodatnih sledi uporabe...
Slika

Slika
Poleg rednega vzdrževanja (kamor štejem tudi dva kolesna ležaja, dva volanska končnika (krivec neumno podvozje) in 1 nosilec motorja- ter par žarnic :D) sem imel eno okvaro. Težave sem imel z UCH enoto (računalnikom potniške kabine). To je sicer pogosta napaka, vzrok pa je verjetno samo v slabem kontaktu na el.vezju, ker če si ga z nogo rahlo brcnil (nahaja se nad stopalkami) so težave izginile :). V mojem primeru je bil ta računalnik zamenjan (strošek cca 150€). So pa težave povezane s tem računalnikom lahko moteče in nevarne, namreč ob okvari tega računalnika ne delujejo smerniki, el.pomik stekel, centralno zaklepanje, brisalci in LUČI!!!

Po tem, ko sem naredil te fotke, sem šel še na zadnji izlet z njim Slika.

LP, Primož
Uporabniški avatar
schkorc

Iz tistega zadnjega izleta z dCi Cliom sem se vrnil brez dci-ja...

Vrnil sem se s tem:
Slika

Slika

LP, Primož
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Ka pa je zdej to?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ziher je clio.
Uporabniški avatar
schkorc

To je sprednja in zadnja luč :P.

LP, Primož
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

hehe ja da je luč sm pogruntu :) dej no kter poni je zdej to?
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Kyrius napisal/-a:hehe ja da je luč sm pogruntu :) dej no kter poni je zdej to?
Da iz teh luči ugotoviš za kter avto gre, da je vse bolj zanimivo.

Slika

:rainbow1: :rainbow1: :rainbow1:
RENAULT Sport
Slika
Odgovori