Tukaj se pa popolnoma strinjam. Z vsem, najbolj pa s pricakovanjem ne vem cesa.killah bee napisal/-a:@Spike, nisem primerjal avtomobilov po svojih karakteristikah, se manj po detajlih. Sem komentiral ostale, ki so pricakovali ne vem kaksnega Golfa od Twinga. Zato sem dal za primerjavo pac tri avtomobile podobne Twingu. In res je in ne me zdej tepst, ce sem napisal eno nulo prevec![]()
Torej, primerjava je bila zgolj in le opticna. Kar se tice motorjev in servisiranja bomo videli kako se bo obnesel 100KM turbo motor![]()
O mehanikih pa nebi: so vsi isti( kolega vozi BMWja v tujino servisirat, upam, da ti to dosti pove o njegovih limanicah) Samo taki ne govorijo o okvarah in ne jokajo. Zakaj ne, je pa ze stvar psiholoske narave
2007 Renault Twingo II (Facelift 2011 stran 86)
Dobro, si se pac "zatipkal" (dvakrat)killah bee napisal/-a:@Spike, nisem primerjal avtomobilov po svojih karakteristikah, se manj po detajlih. Sem komentiral ostale, ki so pricakovali ne vem kaksnega Golfa od Twinga. Zato sem dal za primerjavo pac tri avtomobile podobne Twingu. In res je in ne me zdej tepst, ce sem napisal eno nulo prevec![]()
Torej, primerjava je bila zgolj in le opticna. Kar se tice motorjev in servisiranja bomo videli kako se bo obnesel 100KM turbo motor![]()
O mehanikih pa nebi: so vsi isti( kolega vozi BMWja v tujino servisirat, upam, da ti to dosti pove o njegovih limanicah) Samo taki ne govorijo o okvarah in ne jokajo. Zakaj ne, je pa ze stvar psiholoske narave
Kot se namrec tudi sam zavedas - ni vse v lepoti in opremi (osebno mislim, da je le pesek v oci), meni je pomembno le to, da avto sluzi svojemu namenu in da mi poleg (dragega) vlozka za nakup ni treba imeti v zepu denarja se za enega - da bi ga lahko servisiral. Govoril si o BMW-ju... edini motor, ki je zanesljiv je 2.5d in se ta v rokah "pametnega voznika", vse drugo pa je tako, kot si napisal.
Kar pa se tice novega 1.2 turbo motorja; mislim, da oba veva kaj se bo zgodilo: ker imajo vsi turbo motorji potencial nadgradnje, se bodo vsi kupci le-tega prej ali slej odlocili za predelavo in konec je znan... Motor bo predvsem med mladimi vozniki pozel veliko slave (kako "potegne in leti"), zagotovo pa bo izgubil na zanesljivosti (ker vecina ne zna voziti turbo gnanih agregatov - odpoved turbine...), servisi bodo veliko drazji, saj turbo motorji potrebujejo olje najvisje kakovosti - kdor ga pa ne bo uporabil (da bi prihranil), se bo zopet srecal z okvarami, sevisni intervali so priblizno 50% krajsi od atmosfersko gnanih (veckrat na servis) in tako naprej...
Upam, da se motim, pa vendar...
SPIKE napisal/-a:Vec kot ocitno je, da nekateri nimajo pojma o dolocenih avtomobilih, razen tega, da so jih videli dvakrat na cesti (killah bee vztrajno omenja P1007....) Ali razlikujes med 107 in 1007? Ocitno, da ne.
In ker ze klatis taksne neumnosti... kaj ves o P107, C1 in T Aygo, ki jih tako primerjas z novim Twingom? Tukaj mislim predvsem na globalne karakteristike in teste zanesljivosti, ki jih izvaja tudi Renault, vendar jih ne objavlja (le zakaj...?) in ne podatke, ki jih pripravijo za "rajo" in objavijo v katalogu.
Zgolj za primer naj povem, da se motor, ki se vrti v "trojckih" (1.0 12V VVT-i), po zanesljivosti postavlja ob bok najzanesljivejsim motorjem (na prevozenih 100.000km/4,2h popravil, generalna prenova 400.000km).
Lahko se pa se pohvali tudi z drugimi dosezki:
- najlazji serijski litrski motor (67kg),
- najcistejsi serijski motor z notranjim izgorevanjem (109g),
- najvarcnejsi serijski bencinski litrski motor (4,6l/100km - mesan cikel),
- z mocjo 69,5KM/l prostornine med serijskimi litrskimi motorji sega v vrh,
- nima zobatega jermena (odpade strosek, ki ni zanemarljiv),
In se bi lahko nasteval. Samo dolocenim ljudem pac tovrstni podatki ne povedo/pomenijo nic - pomemben je le kic v obliki "bogate opreme" in ostalega lepo zapakiranega sranja - kaj mi pomaga estetika, "ful opreme" in cel kup lepih besed v katalogih, ko pa je avto vecji del na servisu?
O poprodajnih storitvah (servisi) in "strokovnjakih", ki delajo na Renault-ovih servisih, pa se mi resnicno ne da izgubljati besed in tudi ni vredno.
Do sedaj sem imel v lasti 7 novih Renaultov (vedno so me dobili na zgoraj omenjene limanice) in zato pisem iz lastnih izkusenj.
Sedaj vozim "grd, drag, pust - brez duse in premalo opremljen" avto, ki pa se za spremembo ne kvari in servis vidi le ob za-to dolocenih intervalih.
Veliko srece (cim manj okvar) zelim vsem bodocim kupcem novega twinga.
lp
KAPO DOL!!!
kaj te vozis ti ce ni skrivnost
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Toyoto Corollo 1.6 VVT-i HB/5V - kot sem napisal:MDeeJay napisal/-a:
KAPO DOL!!!SVAKA CAST!!!
kaj te vozis ti ce ni skrivnost
"grd, drag, pust - brez duse in premalo opremljen" avto, ki pa se za spremembo ne kvari in servis vidi le ob za-to dolocenih intervalih.
Pa da ne bo pomote; vse kar sem napisal, so samo moje (ZELO slabe) izkusnje z Renault-om in njegovimi "strokovnjaki" na servisih - in ne splosno blatenje znamke. Prav gotovo ima vsaka znamka oz. dolocen model svoje adute, ki jih ljudje cenimo in navsezadnje tudi placamo.
Meni je bilo pac dovolj, da na zacetku placujem za lepoto in opremo, ter na koncu sofinanciram (domala mesecno!) place nesposobnim "strokovnjakom", da bi se ucili na (o) avtu.
No, pa naj bo dovolj. Sem se pac odlocil za zanesljivost in ne za lepoto in opremo, ter lahko recem, da mi ni zal. Sedaj mi mesecno ostane vsaj kaksen eur v zepu in nisem vec v "vecnem" limitu na osebnem racunu zaradi dragih in (ne)sposobnih "strokovnjakov".
lp