Renault 21 GTS '91 ... nevada

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Renault 21 GTS '91 ... vse novo :)

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

no, odličnost akumulatorja se je že izkazala
danes zjutraj je štirikrat prav počasi zakašljal potem pa mu ni dalo več
čez kakšno minuto sem še enkrat poizkusil potem je pa nekako zvrtel
WTF? en teden star akumulator pa ne dela več?

čez cca šest ur sem se ga lotil z voltmetrom da vidim kaj se dogaja, napetost je bila zdravih 12,6v
ko sem obrnil ključ je spet prav počasi vrtel, voltmeter pa je pokazal 8.5v, potem je pa užgal...tako da ne vem morda bi šel že nižje

peljem do pooblaščenih serviserjev, najprej v črnuče k novaku, pomeri aku, pravi da je v redu, tudi če ga obremeni, pomeri če je kakšen skrit porabnik kje ki bi praznil baterijo pri ugsnjenem avtu, ga ni, alternator fila odlično....je rekej da nima kaj, da so sicer že imei podobne primere, samo da ni kaj pomagat, da naj ga odplejem h komu ki ima tester za akumulatorje

...grem do top starta na celovško ki je drugi pooblaščeni servis na seznamu
pri njih sem bil že zadnjič ko mi je dec prijazno povedal da je prejšnji akumulator hin, samo potem pri njih nisem nabavil novega ker so dragi
ok, pridem tja povem da nov akumulator ne dela, dobi tak "ne da se mi" ksiht, (morda ga je imel že prej nisem opazil, da mu ne bom brez razloga po dobrem imenu sral, ako ga ima), gre po tester pravi da je aku odličen in da naj grem do električarja,
mu rečem da sem od tam prišel in da je električar rekel da je z avtom vse v redu, potem je šel pa še bolj v "ne da se mi" mode, izmeril še kislino, tudi ok in rekel da je akumulator odličen in da je avto zanič
mi da izpisek kjer piše da je aku napolnjen 100% in da je zmogljivost 78%, pa adijo

sem šel za hec še v anet, prodajalec pravi da če na listku piše da je aku dober da nima kaj

zdaj se lahko sladko jebem
ko bom naslednjič zamudil zjutraj v službo, jim bom prinesel listek na katerem piše da je akumulator dober in da se mi je samo sanjalo da avto ne užge

seveda sem pomislil tudi da je štarter zahinavil, samo hec je ta, da od kar sem prejšnji teden nabavil akumulator, vsak dan malce težje vžge
glede na to da so temperature vsakič približno enake, okrog -10, sem ga iz seznama krivcev skoraj izključil
pa tudi če bi bil štarter češki, napetost nebi smela pasti pod 9v?

moje skromno mnenje je da je akumulator načeloma morda res izpraven, ampak je tak krš da preprosto ne zdrži takšnega mraza

bom naslednji teden experimentiral s traktorsko Varto ki je res da malce močnejša (72ah) pa da vidimo če kako se bo štarter zavrtel
če bo delalo, vzamem fiiama in ga najprej vržem serviserju v glavo potem pa še v trgovini komu
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

sam da te nebojo pol tožil za telesne poškodbe če boš aku v folk metu :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Štarter dej obnovit. Sem mel isti problem na AX-u. Kupil nov akumulator, sicer je vžigal ampak je vrtel kot da je akumulator hin. Priklopim na kable in še nov akumulator. Vrtel sicer je in vžgal tudi ampak ni to to. Pol sem dal drug štarter in je delalo brez problema.
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Bo treba pomeriti koliko amperov potegne štarter. Nima napetost veze, če ti štarter cuza več, kot pa mu lahko aku da. Močnejši aku bo sicer zmožen dati več toka ob zagonu a to ni rešitev problema.
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

schik napisal/-a:Štarter dej obnovit. Sem mel isti problem na AX-u. Kupil nov akumulator, sicer je vžigal ampak je vrtel kot da je akumulator hin. Priklopim na kable in še nov akumulator. Vrtel sicer je in vžgal tudi ampak ni to to. Pol sem dal drug štarter in je delalo brez problema.

mnja to že, samo potem bi vedno enako zanič vrtel, ne pa vsak dan slabše
bom eno noč za hec akumulator na toplo nesel, pa potem videl kako zjutraj vrti
Bo treba pomeriti koliko amperov potegne štarter.
kako pa to naredim?
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Šolski odgovor bi bil, da napetost izmeriš tako, da voltmeter vežeš vzporedno, tok pa tako, da daš ampermeter zaporedno.

A mislim, da bo najbolje, da to pomeri kak štromar, da ne bo duh življenja zapustil multimeter ;)
Slika
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

kup drugega tega pa zažgat

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5541210&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

a češ tragedijo prebrat šus? fotr je kupu 100Ah aku in je dans komi v drugo užgal. stock je pršu z 80Ah.
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Z navadnim multimetrom ne moreš merit amperaže, ker so ponavadi do 10A, tu je pa mogoče več in ti ga bo skurilo. To je to, vsakič gre slabše, nazadnje pa ne bo vžgal z novim akumulatorjem.
Uporabniški avatar
Shusuglao

zdaj imam Varto iz traktorja namontirano
in danes zjutraj je vžgal, čeprav je bilo najbolj mrzlo do sedaj in je stal dva dni, tako da hmm
štarter je bolj veselo vrtel kot zadnjič
kako je slišati motor v tem mrazu pa raje nebi razpravljal....nekako tak vtis da kot da bo zdaj zdaj razpadel :lol:

bom še do drugega tedna ta akumulator notri pustil,
potem pa fiiama odnesem komu izmerit ki nima pogodbe z anetom
zjutraj
ko bo mraz
pa v prtljžniku ga bom pripeljal da se slučajno ne segreje
niti gretja ne bom prižgal v avtu da slučajno kakšna stopinja od celzija ne zaide v prtljažnik :D
a češ tragedijo prebrat šus? fotr je kupu 100Ah aku in je dans komi v drugo užgal
ja sožalje
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

nek sm prebrau da je za večje mašine pa tko za po mestu ko avto užigaš pa ugašaš pametno da daš akumulator z večjim kratkostičnim tokom. zdej če ma 530a res nemormo pomirt, zto j treba pač vrjet. sm pa js dubu dost mejhnga za cliota pa ma čez 500a tko da tep to v večjem akumulatorju nebo problem najdit. tet bol švohn akumulatorji majo pa okol 300 do 400. amper ure pa povejo samo kok časa boš lhko musko poslušu brez da bo auto užgan. lepš zarad tega nebo zalaufu. :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
Shusuglao

deja vu trenutek
črpalka za bencin

naveličal sem se vonja po zažganem olju, pa tudi madeži na dvorišču niso lepi
je bilo nujno menjati semering
razmontirana
Slika

povrtana luknja, ker niso imeli semeringa prave dimenzije
pa tudi tako je šlo nekam na tesno, tako da ne vem ali bo držalo en teden ali tri dni
Slika
pa vse je nekam zvito, sredinska luknja je iz centra, tako da os drsa, pa še semering je stalno malce nategnjen...skratka Krš roba z veliko začetnico

pa še slika rešitve za krivo plastiko ki ni tesnila
s spodnje strani ploščica
Slika
in vijaki ki jo vlečejo gor
Slika

češko a učinkovito :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

ena expresna
sem parkiral na pločniku ter skakal po cesti in v naglici narobe nastavil svetlobo=avto presvetel :x
bo treba še malo fotošop zlorabit....malo sem ga pa že :D
Slika
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Čist huda fotka 8)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道