od 01.01.2007 se je zmanjsal strosek nakazila v tujino in sicer z 12 in nekaj evra na 2.04 evra. razlog evropska unija
kupovanje preko ebay....
Sprakasse ma 0,1 EUR!
So pa barabe pri vseh bankah, ker drazijo cezmejna placila v primerjavi z domacimi! NKBM ima drugace provizijo 0,63 EUR za nakazila po slo! Cezmejna placila znotraj EUR obmocja pa so kar 2,04 EUR!
Ce primerjamo avstrijo ali nem... Je se vedno drazje...
Saj vem, da je mela prej nkbm provizijo 3k, nlb pa 1,5k... Samo vseeno... Prej je bilo to placilo v tujino, sedaj pa je marsikaj drugace...
So pa barabe pri vseh bankah, ker drazijo cezmejna placila v primerjavi z domacimi! NKBM ima drugace provizijo 0,63 EUR za nakazila po slo! Cezmejna placila znotraj EUR obmocja pa so kar 2,04 EUR!
Ce primerjamo avstrijo ali nem... Je se vedno drazje...
Saj vem, da je mela prej nkbm provizijo 3k, nlb pa 1,5k... Samo vseeno... Prej je bilo to placilo v tujino, sedaj pa je marsikaj drugace...
Ce že najdete kaj uporabnega na e-bayu je najbolj smisleno, da si umislite paypal. Rabiš MasterCard, ki sm ga jz dobu šele pri Sparkasse (jz sm študent, v NLB in banki Celje mi Masterja niso hotl dat) z letnim vodenjem Mastercarda jurja (4,17€-napram NLB 16,67€).
Ce placaš prek Paypala si zašciten do neke kvantitete denarja, men se je naprimer zgodilo, da mi tut neka firma iz nemcije ni poslala kompleta centralnega, po 4 tednih sm se prtožu pa dobu denar nazaj. ce bi neki nakazoval ne bi verjen ravn uspel nazaj keša dobit. še dobr da nism nc dobu, kr sm umes za tretjini tistga denarja projektek že izvedu
Pa seveda paypal ni striktno za ebay ampak tudi za druge storitve. Zopet ste zašciteni ko polarni medvedje, ce bi kaj šlo narobe.
kar pa pride izven EU placaš pa 20% carine na ceno artikla in poštnine iz tujine plus okol 3€ za storitve naše preljube in prepocasne pošte, ki ti pol paketek dostavi od carine do doma.
Ce placaš prek Paypala si zašciten do neke kvantitete denarja, men se je naprimer zgodilo, da mi tut neka firma iz nemcije ni poslala kompleta centralnega, po 4 tednih sm se prtožu pa dobu denar nazaj. ce bi neki nakazoval ne bi verjen ravn uspel nazaj keša dobit. še dobr da nism nc dobu, kr sm umes za tretjini tistga denarja projektek že izvedu
Pa seveda paypal ni striktno za ebay ampak tudi za druge storitve. Zopet ste zašciteni ko polarni medvedje, ce bi kaj šlo narobe.
kar pa pride izven EU placaš pa 20% carine na ceno artikla in poštnine iz tujine plus okol 3€ za storitve naše preljube in prepocasne pošte, ki ti pol paketek dostavi od carine do doma.
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v
Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!
lp
J
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
To je prodajalcev problem, drugace pa DHL, al pa Deutsche post.Nejko napisal/-a:Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!
lp
J
Ja vem ja! Samo prodajalec je platisca pripravljen poslati pod pogojem da jaz uredim logistiko!urosr napisal/-a:To je prodajalcev problem, drugace pa DHL, al pa Deutsche post.Nejko napisal/-a:Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!
lp
J
lp
J
BMW 323i (1983)
ja, mozno in zelo verjetno! Mapak so na koncu tako ali tako postale predrage. Tako da hvala vseeno!Smrkec_79 napisal/-a:in kako lahko ti uredis logistiko v tujini ????????
mislim da ne!
problem je v tem, da je prodajalec faulast pa mu ni it na GLS, ki ima trenutno najcenejse prevoze.
moje mnenje in izkusnje.
LP
Davor
lp
BMW 323i (1983)
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
- Pyromaniac
- Kraj: Ok. Dom?ćale
Mi lahko kdo pove kako kj s paypalom.
1.5eur so mi takoj uzel... pa pise k komu placas da se pokaze na on-line bancnistvu u roku 3-4 dni.
Zdj je pa ze mal dl casa pa se zmer nc ne vidm da bi blo placano 1.5eur za ebay k rabs 4 mestno stevilko. A je kdo dl casa tud caku al bom na koncu mogu cakat na mesecni spisek
1.5eur so mi takoj uzel... pa pise k komu placas da se pokaze na on-line bancnistvu u roku 3-4 dni.
Zdj je pa ze mal dl casa pa se zmer nc ne vidm da bi blo placano 1.5eur za ebay k rabs 4 mestno stevilko. A je kdo dl casa tud caku al bom na koncu mogu cakat na mesecni spisek
...