kupovanje preko ebay....

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Smrkec_79
Kraj: ?°tajerska

Odgovor Napisal/-a Smrkec_79 »

novost za komitente NKBM
od 01.01.2007 se je zmanjsal strosek nakazila v tujino in sicer z 12 in nekaj evra na 2.04 evra. razlog evropska unija :P
pety
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pety »

Pri A-banki je blo zadnjic 1,50eur za nakazilo v tujino.
Velja pa le za nakazila v EU!
"Renault ?°e ni slabega avta naredo"
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Sprakasse ma 0,1 EUR!

So pa barabe pri vseh bankah, ker drazijo cezmejna placila v primerjavi z domacimi! NKBM ima drugace provizijo 0,63 EUR za nakazila po slo! Cezmejna placila znotraj EUR obmocja pa so kar 2,04 EUR!

Ce primerjamo avstrijo ali nem... Je se vedno drazje...

Saj vem, da je mela prej nkbm provizijo 3k, nlb pa 1,5k... Samo vseeno... Prej je bilo to placilo v tujino, sedaj pa je marsikaj drugace...
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

Ce že najdete kaj uporabnega na e-bayu je najbolj smisleno, da si umislite paypal. Rabiš MasterCard, ki sm ga jz dobu šele pri Sparkasse (jz sm študent, v NLB in banki Celje mi Masterja niso hotl dat) z letnim vodenjem Mastercarda jurja (4,17€-napram NLB 16,67€).
Ce placaš prek Paypala si zašciten do neke kvantitete denarja, men se je naprimer zgodilo, da mi tut neka firma iz nemcije ni poslala kompleta centralnega, po 4 tednih sm se prtožu pa dobu denar nazaj. ce bi neki nakazoval ne bi verjen ravn uspel nazaj keša dobit. še dobr da nism nc dobu, kr sm umes za tretjini tistga denarja projektek že izvedu :)
Pa seveda paypal ni striktno za ebay ampak tudi za druge storitve. Zopet ste zašciteni ko polarni medvedje, ce bi kaj šlo narobe.

kar pa pride izven EU placaš pa 20% carine na ceno artikla in poštnine iz tujine plus okol 3€ za storitve naše preljube in prepocasne pošte, ki ti pol paketek dostavi od carine do doma.
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
obby

Odgovor Napisal/-a obby »

Nakazilo v tujino je pri nlb 1.71 evra.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

obby napisal/-a:Nakazilo v tujino je pri nlb 1.71 evra.
on je govoru o stroskih vodenja racuna :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!

lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Nejko napisal/-a:Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!

lp
J
To je prodajalcev problem, drugace pa DHL, al pa Deutsche post.
Uporabniški avatar
Nejko

urosr napisal/-a:
Nejko napisal/-a:Ima mogoce kdo izkusnje z organizacijo transporta stvari kupljenih preko e-baya. Na severu nemcije sem nasel moja sanjska platisca za megana, sedaj pa se srecujem z problemom, kako organizirati dostavo. Zato so vsi predlogi in ideje zelo dobrodosli!

lp
J
To je prodajalcev problem, drugace pa DHL, al pa Deutsche post.
Ja vem ja! Samo prodajalec je platisca pripravljen poslati pod pogojem da jaz uredim logistiko!
:( :(
lp
J
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
Smrkec_79
Kraj: ?°tajerska

Odgovor Napisal/-a Smrkec_79 »

in kako lahko ti uredis logistiko v tujini ????????

mislim da ne!

problem je v tem, da je prodajalec faulast pa mu ni it na GLS, ki ima trenutno najcenejse prevoze.

moje mnenje in izkusnje.

LP
Davor
Uporabniški avatar
Nejko

Smrkec_79 napisal/-a:in kako lahko ti uredis logistiko v tujini ????????

mislim da ne!

problem je v tem, da je prodajalec faulast pa mu ni it na GLS, ki ima trenutno najcenejse prevoze.

moje mnenje in izkusnje.

LP
Davor
ja, mozno in zelo verjetno! Mapak so na koncu tako ali tako postale predrage. Tako da hvala vseeno!

lp
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

a je slucajno kdo prijavljen na francoskem ali pa italjanskem e-bayu in ima tudi moznost placevanja prek paypal. nikoli se nisem kupoval prek e-baya in tudi kreditne kartice nimam, tako da bi prosu nekoga ki bi bil pripravljen zrihtat en nakup zame.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Kjerkoli se registriras na ebay-u...vsepovsod ti potem zadeva velja...ali de ali it ali fr ali uk...
Uporabniški avatar
linat
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a linat »

clio_dizel napisal/-a:a je slucajno kdo prijavljen na francoskem ali pa italjanskem e-bayu in ima tudi moznost placevanja prek paypal. nikoli se nisem kupoval prek e-baya in tudi kreditne kartice nimam, tako da bi prosu nekoga ki bi bil pripravljen zrihtat en nakup zame.
Ce kej rabs, sam rec :wink:
Ljudje, ki imajo avto le za pot iz to?®ke A v to?®ko B, se mi smilijo...
<<<my album>>>
Uporabniški avatar
Pyromaniac
Kraj: Ok. Dom?ćale

Odgovor Napisal/-a Pyromaniac »

Mi lahko kdo pove kako kj s paypalom.
1.5eur so mi takoj uzel... pa pise k komu placas da se pokaze na on-line bancnistvu u roku 3-4 dni.
Zdj je pa ze mal dl casa pa se zmer nc ne vidm da bi blo placano 1.5eur za ebay k rabs 4 mestno stevilko. A je kdo dl casa tud caku al bom na koncu mogu cakat na mesecni spisek :?:
...
Odgovori