To ti mislš....
Pri meni je šlo tako čez. Ti pa lahko copy/paste-am mail, katerega sem dobil od LPP-ja glede homologacije originalnih feltn.
homologacija pneumatike
Daš kar na forum, ker me res zanima kako je zgledalo... 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
No, vsebina maila, ki sem ga dobil, je bila taka:
V mojem primeru je šlo za Opel Corso D.Homologacijo za dimenzijo pnevmatik (in platišč) se lahko uredi na dva načina:
- ali si pridobite potrdilo s strani tehnične službe pooblaščenega zastopnika za Opel, da so te dimenzije zajete tudi v tipski homologaciji za vaše vozilo
- ali pa si iz interneta natisnete certifikat ("gutachten") za platišča (proizvajalec platišč ni važen) iz katerega je razvidno, da je ta dimenzija platišč in pnevmatik ustrezna za vaše vozilo (npr: http://felgenanprobe...de/default.aspx)
Pri slednjem načinu je pomembno, da se vse dimenzije platišča in pnevmatike ujemajo z navedenimi v certifikatu ali v potrdilu, in da platišča in pnevmatike ne gledajo izven blatnikov.
V kolikor si priskrbite potrdilo s strani tehnične službe pooblaščenega zastopnika za Opel, je potrebno opozoriti, da morajo obvezno navesti samo dimenzije, katere so bile zajete ob pridobivanju tipske homologacije.
Eno ali drugo - se nato z vozilom in nameščenimi platišči in pnevmatikami zglasite tam, kjer opravijo pregled vozila (LPP), pregledajo dokumentacijo in v kolikor vse ustreza, nato naknadno pošljejo homologacijo z vpisano dimenzijo po pošti na dom.