No da se jzt dam gor eno legendo, sicer je dirkalnik narjen specificno da nabrise Ferrarija v LeMansu. Na tej slavni dirki je zmagal 4x zaporedoma in sicer med leti 1966 in 1969. Ime je dobil zaradi svoje visine 40 incev (1.02 metra) ki je bila izmerjena do vrha vetrobranskega stekla. Pod pokrovom pa m je tiktakal Fordov V8 motor in sicer s prostornino 4.7 in 7 litrov.
Ford GT 40:
Za malo visje pa je bila narejena posebna serija ki je imela bunko na vratih in pa komande pomaknjene malenkost naprej:
Med leti je bilo nekaj neuspesnih uspehov obuditve legende in sicer:
Ford GT 70:
in pa seveda Ford GT 90:
Potem je pa ford leta 2002 sklenil, da korak naprej pomeni, da stopijo nekaj korakov nazaj in obudijo legendo v vsej svoji velicini:
Zadnjič spremenil jero_13, dne 13 Jun 2009, 01:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Zgoraj sta sliki razbite 205 T16 na rallyu v Argentini leta 1984 pri 190 km/h. Kakor je meni znano je Vatanena vrglo s sedezem skupaj iz avtomobila, avto pa naj bi premetavalo 100 m. Vatanen je potreboval takojsno medicinsko oskrbo (3 litre krvi), staknil pa je veckratni zlom noge, zdrobljen prsni kos pa se nekaj poskodb hrbtenice se mi zdi. Ce ne bi Jean Todt poslal helikopterja bi tam umrl.
Za okrevanje je potreboval skoraj 2 leti, utrpel je pa tudi psihicne travme zaradi tega.
Infiniti G35 aka Nissan Skyline 350GT: Skyline R35 GTR:
Razlika je ocitna.
Pa se nekaj lepih Nissano 240SX. Aja 200SX. Al pa so 180SX. Ne vem, nisem prepican.
Se Sil80
Takole so jih delali do leta 1998: http://www.youtube.com/watch?v=Po4i0HHrAWA
V zacetku so imeli 1.8t motor (kot jaz) kasneje so imele japonske verzije 2.0t motor obdrzali pa so ime 180SX. V USA pa se pod 2.0 ne pogovarjajo in so imeli 240SX in 2,4 motor. V EU so nam dali pa 1.8 motor in ime 200SX. Japonci cudni. http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_180SX
Hudo dobri motivatorji.
NISMO 270R. Gre za Nissan Motorsport predelavo 200SX S14. Nismo bodykit, izboljsano podvozje, sklopka, 2-way diff, luknja v haubi zaradi hlajenja, FMIC ter 270 konjev. Od tod izme 270R. In avto je med drugim v Gran Tursimo 4 in gre k pes.
S13,4. 200SX S13 in Silvia S14 prednji konec. Ce imas zeljo, da te pozdravljajo soferji Mondeotov (podobnost spredaj )
Se ena Sil80
In ena Silvia z zanimivim sistemom pritrditve odbijacev. Se jih pa najjbrz hitro sname dol.