radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Policist mi ni pokazu radarja kok sem pelu, to me mot. Pokazu mi je da sm 0, 00 napihu ampak radarja mi ni pokazu. To verjetno ni prou!
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

ko so ustavli pivota, mu je reku, da bi rd radar vidu in baje, da to lahko edino tako, da zahtevas, da ti posljejo sliko radarja. S tem si ob 8 dnevni rok za 50% popusta :wink:
Slika
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Sej me ni sliku, sam zmeru me je... A kdo ve, a mora pokazat radar? Sicer pa ne vem glih kolk bo sodnik kej upostevu to...
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Men je reku da sm pelu prehit pa sm reku aja :D pol je pa un tadrug k je sedu v avtu reku sej ti loh pokazem pol je pa sele prnesu radar k sm reku da nej pokaze. Drgac pa verjetn neb.
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Fantje policist vam je dolzan ko vas ustavi zahtevat dokumente od vozila in voznisko dovoljenje, vas vprasat ce veste zakaj ste bil ustavljen in vam tudi povedat razlog zakaj vas je policijska patrulja ustavila.
Nato vas policist povabi do svojega vozila ali pa vam rece da pocakate v avtomobilu in da pride do vas.
Ce ste prekoracili hitrost, vam mora pokazati radar ce vas je meril z laserskim merilnikom hitrosti (to je tist rocni ko ga v roki drzi) in vam na radarju pokazati 1. vaso izmerjeno hitrost, 2. razdaljo od policijskega vozila na kateri ste bili izmerjeni, 3. povedati vam mora, koliksna je omejitev na odseku ceste kjer ste bili izmerjeni.

Ne morete dobiti placilni nalog , ce sploh ne vidite vaso hitrost na radarju.to je absurd in v nasprotju z zdravo pametjo.
1000 eur ni mali denar zato predlagam, oziroma sedaj je ze konec za resevanje in tuhtanje ampak na sodiscu je potrebno to odlocno poudariti, da hitrosti niste videli.
Ceprav, drzava je pooblastila policiste, da v imenu drzave opravljajo naloge na terenu in drzavni organ kot je sodisce bo verjelo policistoma da so pokazali radar se posebej ce bosta oba policista trdila da je krsitelj videl hitrost na radarju.
Zal mi je drugega kot molit in se probat dogovorit s sodnikom za obroke ne preostane. :?
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Hvala darkdog! tocno to me je zanimal.

Torej, men policist kar se hitrosti tice nic ni povedal, sele po pihanju sem ga uprasal zakaj me je ustavil (ker sem se cez oranzno peljal in nisem vedel a me je zaradi oranzne ali zaradi hitrosti), policist mi je samo rekel 88, mi dal vse dokomente in lahko noc! Vprasal sem ga se kaj to pomeni pa mi je rekel da bom vabljen na sodisce... po tem sem se vsedel v avto in odpeljal.
Kaj naj zdaj na sodiscu? Moja beseda proti policistovi verjetno ne bo zalegla... :roll:
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

FSP napisal/-a:Hvala darkdog! tocno to me je zanimal.

Torej, men policist kar se hitrosti tice nic ni povedal, sele po pihanju sem ga uprasal zakaj me je ustavil (ker sem se cez oranzno peljal in nisem vedel a me je zaradi oranzne ali zaradi hitrosti), policist mi je samo rekel 88, mi dal vse dokomente in lahko noc! Vprasal sem ga se kaj to pomeni pa mi je rekel da bom vabljen na sodisce... po tem sem se vsedel v avto in odpeljal.
Kaj naj zdaj na sodiscu? Moja beseda proti policistovi verjetno ne bo zalegla... :roll:
glede na to da si peljal 88 kar je pri mojetvi 50 38 cez omejitev bos dobil sodnika za prekrske
lahko se pritozis da ti policaj ni pokazal koliko si peljal al pa, da se sklicujes na to kot je bilo napisano v enem postu, ki ga vec ne najdem,kjer je bilo navedeno katere lucke morajo na "pistoli" za merjenje hitrosti goret, ker ce ne potem ti je pokazal hitrost pri kateri zacne belizit prekoraceno hitrost itd je blo lepo napisano za vse tipe lasercev
jaz sem se

50% popust velja samo v osmih denh
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Odgovor Napisal/-a xdss »

Evo i mene v "radar klubu"prevozil za 18km,dobil kazen 250e +3pike,frulica 0,00 mi je pa rekel da vazi polovicka 16 dni,je zdaj kaka sprememba v zakonu ali nima pojma.Je bil pa sam,ponavadi sta 2,ma to kako vezo?Zapisnika pa nisem podpisal i sedaj vprasanje,se da kaj resit al je treba pogoltnit cmok i placat?Me je pa vlovil ob 4,30vjutro pa se to taprvo na 60km ker se pa zacne hrib sem pritisnil na gas da bo slo kam in je max bil 68 :? Je pa pregledna cesta,manjkalo cca 100m do konc naselja,bla je tema tak da brez nepotrebnih komentarjev

lp x
Ko j..e sistem
darkdog24

xdss napisal/-a:Evo i mene v "radar klubu"prevozil za 18km,dobil kazen 250e +3pike,frulica 0,00 mi je pa rekel da vazi polovicka 16 dni,je zdaj kaka sprememba v zakonu ali nima pojma.Je bil pa sam,ponavadi sta 2,ma to kako vezo?Zapisnika pa nisem podpisal i sedaj vprasanje,se da kaj resit al je treba pogoltnit cmok i placat?Me je pa vlovil ob 4,30vjutro pa se to taprvo na 60km ker se pa zacne hrib sem pritisnil na gas da bo slo kam in je max bil 68 :? Je pa pregledna cesta,manjkalo cca 100m do konc naselja,bla je tema tak da brez nepotrebnih komentarjev

lp x

Polovicka 16 dni je zato, ker imas 8 dni casa da placas polovicni znesek in 8 dni casa da podas zahtevo za sodno varstvo.
v tem casu lahko placas polovicni znesek.
to da je bil policist sam je kadrovska problematika, to na visino kazni nima veze.
Za to prekoracitev ni nobenega zapisnika, zapisnik se naredi samo za alkohol ko si pozitiven, za odvzem izpita in reg. tablic.Za ta prekrsek ni zapisnika.
Verjetno nisi podpisal poloznice.
S podpisom placilnega naloga - poloznice ne priznas krivdo ampak si samo seznanjen z kosom papirja ki se imenuje poloznica.to je vse.v kolikor ne podpises se na prvo stran placilnega naloga napise VROCENO NA KRAJU PREKRSKA NE ZELI PODPISATI.
Podpis na placilni nalog ni priznanje krivde!!!!!!!!!!
Krivda se prizna takrat ko se znesek placa.
Vsak drzavljan ima pravico odkloniti podpis, to na sodiscu in v nadaljnjem postopku ne igra nobene pomembne vloge.
Ce bos placal ali ne je tvoja odlocitev, ce ne placas bo drzava zahtevala polni znesek, ce pa imas mocne konkretne dokaze sebi v prid pa se pritozi, drugace placaj poloznico.
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

sem imel enak problem, pa sm mal naokol sprasval pa sm se pol odlocu da raj placam tistih 125eur(se vem da je ful) pa mas pol mir. tiste tri pike pa ze ni ne vem kaj. :D
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

mam eno vprsanje, na avtocesti me je sliku radar, vozil sem s tempomatom 150kmh (na stevcu) oz na "garminu" je kazalo 144kmh, omejitev pa je bila 130Kmh, kasna kazen me caka?
aja, eno razdaljo avta zadaj je pa vozil kombi, tako da naju je pomoje skupi slikalo
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

jurcek3 a je bilo to na ravbarkomandi iz smeri Postojne proti Uncu? :wink:

Drugace pa kazen po po ZVCP 32/10 a tocka = 50eur

(10) Voznik, ki preseze s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizicno loceni smerni vozisci z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nisami, se kaznuje za prekrsek z globo:
a) ce prekoraci hitrost do vkljucno 20 km/h, s 50 eurov;
b) ce prekoraci hitrost nad 20 do vkljucno 30 km/h, s 100 eurov;
c) ce prekoraci hitrost nad 30 do vkljucno 40 km/h, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila se izrece tudi 3 kazenske tocke;
d) ce prekoraci hitrost nad 40 km/h do vkljucno 50 km/h, z 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izrece tudi 5 kazenskih tock;
e) ce prekoraci hitrost za vec kot 50 km/h, z najmanj 300 eurov. Vozniku motornega vozila se izrece tudi 9 kazenskih tock in prepoved voznje motornega vozila.
(11) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekrsek drugega udelezenca cestnega prometa, ki prekoraci najvecjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem clenu.
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
darkdog24

jurcek3 napisal/-a:mam eno vprsanje, na avtocesti me je sliku radar, vozil sem s tempomatom 150kmh (na stevcu) oz na "garminu" je kazalo 144kmh, omejitev pa je bila 130Kmh, kasna kazen me caka?
aja, eno razdaljo avta zadaj je pa vozil kombi, tako da naju je pomoje skupi slikalo

Zdej ce te je radar zmeru na 150km/h potem si dejansku vozu 143km/h.
Omejitev je 130km/h torej vozu si 17 km/h prevec.
Kazen za ta prekrsek je je 50 eur polovicka 25 eur.

Ko te radar slika mora na sliki biti samo eno vozilo in ne dva vozila hkrati.Ce sta na sliki dve vozili potem je meritev neregularna.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

ja sharky za raubrkomando je blo to :wink:

zdj pa nwm... darkdog je dov tabelo v ta koticek kjer pise od 10-20km/h za prekoracitev na AC da je globa 60eur...tuki pa pisete da je 50eur ?

no jurck ce bos slucajno kaj dobil ti priporocam da se odpoves tistim 8-10m kebabom pa placas kazen pa mas mir!
Slika
darkdog24

Krsitve na avtocesti so v drugem clenu in se ne enakovredijo z krsitvami na avtocesti.
Odgovori