HDD-problemi
Za flash biosa dobis vse na strani proizvajalca. Ce je Awardov mas pac od Awarda flash programcek, ki ga das na disketo, potegnes dol tudi najnovejsi bios in ga das zraven na disketo. Zdej nekteri majo tak nareto da ti kr boot disketo naretdi, sicer bootas iz kake druge boot diskete in pol pozenes flash programcek iz diskete. Pol te pa tak sam vodi skozi, najprej ti zarhivira tvoj star bios na disketo in pol naprogramira gor novi bios iz diskete.
Drugace pa Asus + AMD spila ko urca, Mi laufa ze ene 2 leti BP, pa mam FSB dvignjen iz 166 na 215MHz, se pravi namesto dobrih 1900 MHz laufa procesor na slabih 2500 MHz.
Drugace pa Asus + AMD spila ko urca, Mi laufa ze ene 2 leti BP, pa mam FSB dvignjen iz 166 na 215MHz, se pravi namesto dobrih 1900 MHz laufa procesor na slabih 2500 MHz.
js sm si pomagu na tej strani..naceloma bi mogu bit updejt biosa zastojn..RoZleht napisal/-a:neki sm gledal na uni strani k pise za updatat, pa je treba 30 dolarjev placat ... neumno vprasanje kako se flasha bios?
http://www.abit-usa.com/downloads/bioshelp.php

ob zagonu se mi pokaze samo neka razpredelnica, pol pa DMI in se przgejo windowsi ... sm ze dal pavzo, pa nikjer nc ne pise ... iz tega si ne da nc pomagat a ne???
BIOS lastnosti
Tip BIOSa Award Modular
Award BIOS Tip Award Modular BIOS v4.51PG
Award BIOS sporocilo Advance 5-133 BIOS V1.4SLC Aug.15,1999
Datum Sistemskega BIOSa 08/15/99
Datum Video BIOSa 97/10/20
BIOS lastnosti
Tip BIOSa Award Modular
Award BIOS Tip Award Modular BIOS v4.51PG
Award BIOS sporocilo Advance 5-133 BIOS V1.4SLC Aug.15,1999
Datum Sistemskega BIOSa 08/15/99
Datum Video BIOSa 97/10/20
Lp RoZleht
js sm meu isti bios oz podobn..awardov pac..sm pa na strani od proizvajalca plate nasu update biosa. ce ga tam ni, pol se js raje nebi igral, ker bos sesu racunalnik..se prav poskus najt update biosa za tvojo plosco..posebej isc "podpora diskom vecjih kapacitet"
js z biosom nisem resil amanic, sicer mi sedaj kaze pravilno kapaciteto diska, v xpjih pa se zmer "komaj" polovico dejanske kapacitete (250G)
js z biosom nisem resil amanic, sicer mi sedaj kaze pravilno kapaciteto diska, v xpjih pa se zmer "komaj" polovico dejanske kapacitete (250G)

Gres v Control Panel (nadzorna plosca). Gres v Administrative tools (Ce mas XP pol mores prej na levi kliknat classic view al neki takega). Pol kliknes Computer Management. Ko se ti to odpre si izberes Storage in Disk Management. Pocakas da se nalozi in poisces svoj disk. Tu pac pobrises ce je ze kaka particija gor in ustvaris novo. Sformatiras v Windows explorerju.
Drugace pa za flash biosa je najbolje vedet tocen model maticne plosce in pol glede na to poiskat pravi bios za tocno tvoj model plosce.
Drugace pa za flash biosa je najbolje vedet tocen model maticne plosce in pol glede na to poiskat pravi bios za tocno tvoj model plosce.
ok zdej me pa neki zanima
al sm vse zaj... al ne ... probat ni blo greh sm si reku, in sm nalozu xp-je tud na un 80GB disk (ko je bil vkloplen kot slave disk) ... in mi je nardilo to boot disk zdej in vsakic k przgem racunalnik se mi prkaze, da naj izberem win xp ali win xp (dobesedno tako), unga na slave disku pa ne moram sformatirat, ker je kao boot disk in noce ... dosa pa tud ni nikjer ... zdej edin preostane ocitno res, da sflasham nekako bios, pa da dam ta 80gb za primarnega ... pol pa bog ve ce bo sploh se kej delal al ne ...
Lp RoZleht
ok na strani www.esupport.com k naj bi bla povezava iz strani www.phoenix.com k pise da mam ta bios je ene vrste programcek gor, da ti stestira bios ... a komu ti podatki kej povejo o mojmu biosu? 
BIOS ID: 08/15/1999-693A/596B-W97-2A6LGQ1CC
OEM Sign-On: Advance 5-133 BIOS V1.4SLC Aug.15,1999
BIOS Date: 08/15/99
BIOS Type: Award
Chipset: VIA 82C691 rev 66
Super I/O: Winbond 977EF rev 4 found at port 3F0h
BIOS ROM Socket: Yes
BIOS ROM Size: 256K
Memory Installed: 512 MB
Memory Max: 1024 MB
CPU: INTEL(R) CELERON(TM) 500 Mhz MAX: 600 Mhz
BIOS ID: 08/15/1999-693A/596B-W97-2A6LGQ1CC
OEM Sign-On: Advance 5-133 BIOS V1.4SLC Aug.15,1999
BIOS Date: 08/15/99
BIOS Type: Award
Chipset: VIA 82C691 rev 66
Super I/O: Winbond 977EF rev 4 found at port 3F0h
BIOS ROM Socket: Yes
BIOS ROM Size: 256K
Memory Installed: 512 MB
Memory Max: 1024 MB
CPU: INTEL(R) CELERON(TM) 500 Mhz MAX: 600 Mhz
Lp RoZleht
ja sm tist pogledu ja ... tkole tam zgleda: na 10GB disku (k edinga zazna za primarnega) je:
c: 4,4GB NTFS Healthy (System)
d: 4,92GB FAT32 Healthy
na 80GB disku je pa (je pa slave disk k drugac ga ne prime, tud slave disk ne prepozna v biosu, prepozna ga samo Partition Magic):
f: 76,68GB NTFS Healthy (Boot)
in po najnovejsi ugotovitvi, brez slave diska xpji sploh nocjo delat ... tko, da sm si lepo zupco skuhal, ker ne morem formatirat niti c-ja, niti f-a ... niti nc ... zdej naceloma predvidevam da, ce bi bios zaznal ta 80GB diska, bi delal racunalnik brez unga 10GB, ker sm gor nalozu xpje v celoti ... ampak je na f: 80GB Boot disk, tam je pa System na particiji c:
c: 4,4GB NTFS Healthy (System)
d: 4,92GB FAT32 Healthy
na 80GB disku je pa (je pa slave disk k drugac ga ne prime, tud slave disk ne prepozna v biosu, prepozna ga samo Partition Magic):
f: 76,68GB NTFS Healthy (Boot)
in po najnovejsi ugotovitvi, brez slave diska xpji sploh nocjo delat ... tko, da sm si lepo zupco skuhal, ker ne morem formatirat niti c-ja, niti f-a ... niti nc ... zdej naceloma predvidevam da, ce bi bios zaznal ta 80GB diska, bi delal racunalnik brez unga 10GB, ker sm gor nalozu xpje v celoti ... ampak je na f: 80GB Boot disk, tam je pa System na particiji c:
Lp RoZleht