Novi Clio IV - 2013

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Re: Novi Clio IV - 2013

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

http://www.siol.net/avtomoto/novice/kra ... rciji.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
frankie

Odgovor Napisal/-a frankie »

vidu na hitro v zivo, nic boljse kot na slikah.
ogromne gume 195/55 16 se mi zdi...wtf???samo da zgleda, pa nıi zgledal da ma neko hudo opremo...
Zmotilo me je to, da se zdej niso pogruntali zapiranja prtlaznika z eno potezo-ne da si umazes prste.
Halo? clio 2 je mel boljse, sicer pa neumen inzenir, da ne naredi avta prijaznega uporabniku...
aja prostor noter??? podmornica, se posebej zadaj...
pa registerska nizko spredaj...bos mogu racunat na to, da bos vsako zimo placeval nov komplet tablic...
nardite prakticen avto, dejte laikom probat pa bojo vse popravli...
aaaah, dobr da nimam cvenka da bi sploh razmisljal o "novem cliu".
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

Uporabniški avatar
mihecmiha

Odgovor Napisal/-a mihecmiha »

Pozdravljeni

Pred kratkim sem imel možnosti stestirati novega Clia. Avto je na prvi pogled zelo všečen. Tudi ko se pelješ po cesti se ostali lastniki Cliotov zelo obračajo za njim. Bil sem celo v situaciji, ko je en skoraj na pločnik zapeljal, ker je tako buljil. Zgleda full športen, mislim da je precej nižji kot prejšnji in malo daljši. Zdaj ker nisem neki expert za Clijote, ga bom primerjal z Alfo 156 staro 8 let, ki jo vozim in Chevrolet Kalosom, ki sem ga imel prejin Peugeotom 208, katerega sem imel na testni vožnji v sredini prejšnjega tedna.
Zunanjost kot sem že napisal zelo všečna, samo osebno me je motil ograomen Renaultov znak spredaj. Nekako se mi zdi prevelik. Všečna so tudi vrata ala Alfa147 zadaj, res naredi lepo linijo avta. Ko odpreš vrata je prava stvar ki pade v oči velik touh display in ogromno te moderne piano plastike, ki pa jo je po mojem mnenju v Cliotu preveč. Imaš jo na armaturki, na vratih in celo na volanskem obroču, ki je sicer lepo usnjen, in lepo pade v roko, samo res zmoti občutek pijano plastike ravno tam kjer se drži volan in mi je po uri vožnje roka začela tam švicati. Res neprijeten občutek, s tem da se itak full poznajo prstni odtisi gor. Razočaranje je bila tudi totalno cenena plastika v notranjosti. Tašča, ki ima 17 let starega Clia ima bolšo plastiko v notranjosti. Primerjal bi jo lahko z Chevrolet Kalosom, pa še ta je imel na vratih plastiko vsaj malo tapicirano, da je bil vsaj okoli ročke za odpiranje vrat boljši občutek. Pri Peugeotu 208 je plastika mnogo boljša in prijetnejša. Sedeži so čisto povprečni, lepo oprimejo telo, je pa res da je podvozje takšno, da se avto skoraj nič ne nagiba in tudi ni potrebe po "športnih" sedežih, so bili pa v 208 mnogo boljši za sedet, Pri 208 me no uri ni še nič bolelo pri Cliu sem pa po uri čutil rahlo neugodje v spodnjem delu križa.
Na sredinjski konzoli je bil touch display, ki je mnogo enostavnejši kot pri Peugeotu, pri 208 sem se totalno zgubil v programu in sem na koncu obupal. Clio ima vse sodobne cukrčke, navigacijo, bluetooth, mp3, usb vhod... Res pa preseneti preprostost programa. Na sredinski konzoli je manjkala samo še avtomatska klima, ki bi armaturko z vidika lepote polepšala. Je pa vseeno všečna. Motilo me je na njej samo to, da je porinjena nekako ven iz celotne armaturke in je za konzolo zadaj luft, ki bi znal bit problem v prihodnjosti pri čiščenju. Problem pri čiščenju bi bila itak cela notranjost, ker je sprofilirana z majhnimi vdolbinicami. Položaj za volanom je dober, ni težko najti pravega položajo. Vse je nastavljivo po globini, višini itd. Preglednost dobra, moti edino velik C stebriček, ki blokira pogled v levem zavoju. Prostora spredaj čisto dovolj, ko sem se pa vsedel na zadnji sedež, brez da bi prej sprednjega dal malo naprej, visok sem 185 cm, je bilo zadaj zelo malo prostora za noge, pri Peugeotu ga je bilo precej več, pa je avto manjši. Za glavo je bilo prostora dovolj.
V testnem avtu je bil novi motor 0.9 Tce z 90 konjički. Motor me je presenetil. Nisem si mogel predstavljati, da lahko tako lepo dela, kljub taki majhni prostornini. Vleče res lepo, ni sicer brutalen, samo za tako prostornino in toliko konjev zelo lepo. Menjalnik dober, full boljši kot v Peugeotu 208. Razočaran sem bil edino nad porabo. Pričakoval sem nižjo, bila je pa kljub nežni nogi 7 litrov po potovalnem računalniku. Mogoče je štos v tem da avto še ni bil utečen, samo dvomim da bo potem dosti nižja.
Preseneti tudi podvozje. Podvozje je res vrhunsko. Avto se negiba skoraj nič, po trdoti se lahko primerja z mojo Alfo, ki ima športno podvozje od Eibacha. Samo da Clio mnogo bolše pobira neravnine in luknje na naših zjeb... cestah. Je kar dobra kombinacija podvozja in motorja, ki ga pa malo zmanjka v ovinkih oz. v izstopu iz ovinka. Mogoče če bi ga dal sčipat, pridobil malo na navoru, da bi avto lepo povlekel iz ovinka. Je pa čisto zadovoljiv motorček, pač ni za dirkat... Je za lepo u izi vožnjo, skoraj dizelsko.
Skratka Clio je na splošno dober. Z drago nama je bil všeč, samo nama je bil Peugeot bolj. Peugeot nama je Ponudil več opreme za isto denarja( sončna streha, platišča 17 col, parkirni senzorji z prikazom na zaslonu). Pa noter je lepši in prostornejši. Mogoče se premisliva, ko bova peljala še Clia z 1.5 Dci motorjem. Je pa Clio od zunaj, vsaj meni, v primerjavi z 208-ko bolj strupen, zgleda že skoraj kot kakšen Golf. Zgleda pač bolj prestižen.
Še par fotk:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Se zavedam, da so okusi različni, pa tudi meni določene malenkosti na tem avtu niso všeč, zlasti piano plastika, kljub temu pa brez kančka slabe vesti napišem, da je to po dolgem času spet renault, ki ima jajca - tisti velik znak na sprednji havbi pa to samo še potrjuje. Češ, tu sem, bitchez, kaj pa zaj? 8)
Indeed.
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

še dobr da mu ledic niso naštimali na streho
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Masina 0,9 ccm pije ob normalni voznji preko 7L....vsaka jim cast, so sposobni razvijat masine v smeri najvisje mozne porabe.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Edina stvar, ki me mot so feltne, očitno bojo vsi rabl aftermarkt ker še nism lepih vidu na nobeni sliki. Bojo pa zgleda mogle bit kr 18ke da bojo lepo popolnile prostor. Drugač se pa strinjam z djordjevicam. Balls :D
Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Cefizelj napisal/-a:Edina stvar, ki me mot so feltne, očitno bojo vsi rabl aftermarkt ker še nism lepih vidu na nobeni sliki. Bojo pa zgleda mogle bit kr 18ke da bojo lepo popolnile prostor. Drugač se pa strinjam z djordjevicam. Balls :D
Meni z 17kam izgleda svetovno če je pa še v barvah pa še toliko bolje.V prospektu je en moder Clio z modrimi 17 col feltnami, pa še zelo nizek izgleda na tisti sliki ,tako da :shock: .Drugače pa tudi črn z črnimi feltnami in rdečimi dodatki v živo ne izgleda slabo.
Uporabniški avatar
NOR'C

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

0,9 tce
Fuel consumption (economy) - urban 5.8 l./100 km.
Fuel consumption (economy) - extra urban 3.8 l./100 km.
Fuel consumption (economy) - combined 4.4 l./100 km.
Uporabniški avatar
mihecmiha

Odgovor Napisal/-a mihecmiha »

Že z temi serijskimi platišči je bil avto že kar trd. Ne predstavljam si da bi bil na 17 ali 18 colah. Pa so bile gume na testnem kar visoke, da bi bile nizkoprofilne, bi bil avto nevozen, vsaj po naših cestah. Kar se pa porabe tiče, ne vem kako so dobili tako porabo. V realnosti je verjetno nemogoča.
A mogoče kdo ve kako je z predelavo na plin. V avtohiši so mi rekli da za Renault predeluje avtocenter Vovk in da potem imaš še vedno tovarniško garancijo. Če pride predelava ceneje kot dizel, ki je 2.000 evrov dražji kot Tce, bi bila smotrna investicija v pliski sistem z Tce motorjem. Pri Plineksu bi prišla taka predelava cca 1.000 evrov in poraba se zmanjša za cca 40 prcentov. Tako da se potem voziš z nekje 6 do 7 evrov na 100 kilometrov. Pri 15.000 kilometrov ki jih narediva na leto bi se kar splačalo.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Kakšnih 40% nižja poraba, od kje to?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Najbrž je mislil na ceno. Poraba je po mojih informacijah načeloma 10% višja kot tista na bencin.
Indeed.
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Mislil je ceno ne dejansko porabo goriva. Poraba plina je običajno višja od bencina kolker men znano

EDIT: no sva kr dva isto odgovorila hkrati :D
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

avto je lep, tu ni kaj, vprašanje kak je s platsiko v notranjosti spet.
Slika
Odgovori