Nič niso imeli pametnega, tako kot tudi Renault 7 let ni imel nič pametnega, kar bi lahko tekmovalo s C5 (prve generacije 508 ne štejem kot konkurenco Talismanu, ker pred faceliftom mi je bil preveč ženski, po faceliftu mi je bil pa grd). Šele Talisman ga je objektivno gledano prekosil. Subjektivno pač ne. Vozil sem dva testna, potem sem pa še dobil "nagrado" v žrebanju in sem dobil Grandtoura za 24h.V tem času sem naredil cca 300km in ves čas komaj čakal, da ta čas mine. Malo sem prišparal, ker sem se vozil z Malgajevo nafto, to je pa tudi edina pozitivna stvar. Vem, kdaj vozim res dober avto in to je takrat, ko se usedem v mojega in si mislim "bemti, kako sranje vozim". Ta občutek sem dobil po vožnjah z Volvo V90, BMW 5 G31, Citroen DS5h, VW Arteon, Renault Espace V (Initiale) in Peugeot 508 II. Pri vseh drugih sem se z veseljem usedel nazaj v C5. Med temi je bil tudi recimo Lexus RX450h. Kljub 313 konjem, mi ga je bilo mučno voziti, zaradi brezveznega CVT menjalnika in nepotrebno zakompliciranih komand.
Talisman ima za mene osebno VW kompleks, torej je narejen, da bi bil všeč vsem. Kar jim je v bistvu super uspelo, ampak to pomeni, da je avto dolgočasen. Isto recimo, lastna izkušnja, Golf 6. Eno uro sem samo iskal, kje bi našel karkoli, kar bi me motilo in nisem uspel. Ampak tudi za sekundo nisem pomislil, da si ga kdaj želim lastiti... Raje si nogo amputiram. PSAjevci (sploh Citroen in DS) pa delajo take avte ki ti rečejo "love me or hate me, baš me boli k*rac

" Zato so mi všeč. Renault je imel podobno stvar z Vel Satisom in Avantime-om. Pa še prej in po tem je bilo par takih avtov, ampak tale nova generacija Megana, Cliota ter Talismana je pa pač... bedna.
Naj se linčanje Haubata zdaj nadaljuje