Clio - Enejev hibrid :)
kje pa ter koliko so kaj cene taksnega posegarobi1000 napisal/-a:Druga malo drazja opcija (in za mene mnogo lepsa) pa je da se kolektor prevlece z keramicno glazuro, kar ima enak efekt kot povijanje samo da je mnogo lepse
ker mi grejo tam kabli in bom neko zascito moral dat
kaj pa kaj zivljenska doba povojev al pa potem kermicne obdelave
Ce kolektor ni izpostavljen nekim hudim vremenskim vplivom in udarcem je ziveljenska doba priblizno ista. Sam trak ni posebno drag, keramika pa je nekje od 100-200eur za kolektorje od Renaulta. Kake so pa cene v Sloveniji in ce to kdo pri nas sploh dela pa ne vem.
Drugace primarna naloga teh povojev ni zmanjsevanje temperature pod havbo ampak ohranjanje toplote cevi. Dlje casa kot plini ostanejo vroci, hitreje se gibljejo skozi izpuh, bolje praznijo zgorevalno komoro in vecji je sesalni podtlak. Od tod malenkostna pridobitev na moci (bolj kot je motor navit vecja je pridobitev), govorimo seveda o kaki cetrtinki konja, da ne bo pomote.
Posledica bolj vrocih plinov je tudi malo vec pokljanja iz izpuha, kar tudi ni slabo. 
Drugace primarna naloga teh povojev ni zmanjsevanje temperature pod havbo ampak ohranjanje toplote cevi. Dlje casa kot plini ostanejo vroci, hitreje se gibljejo skozi izpuh, bolje praznijo zgorevalno komoro in vecji je sesalni podtlak. Od tod malenkostna pridobitev na moci (bolj kot je motor navit vecja je pridobitev), govorimo seveda o kaki cetrtinki konja, da ne bo pomote.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

-
litlleracer
- Kraj: il.bistrica
-
dr__de
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
-
dr__de