menjalnik (megane 1.6e)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Sam ni zajeban menat tistga nosilca sj sta sam dva vijaka :wink: je pa res da je hudic ce nimas avta na dvigalu ali kanalu.Ce ga mas je simpl k pasul.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Slika
Uporabniški avatar
Raptor
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Raptor »

ehm, eno vprasanje k je glih tema odprta. isti motor, letnik, 32000km, sumim da se ni bilo olje menjano, a bi blo prestavljanje kaj bolj tekoce ce ga, ker gre hudicevo tezko v prvo, sicer ko je ogret malo lazje, vendar tudi blizu ne 21ki, kjer se je saltalo kot po maslu.
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine :)
Slika
Uporabniški avatar
Tadej

Raptor napisal/-a:ehm, eno vprasanje k je glih tema odprta. isti motor, letnik, 32000km, sumim da se ni bilo olje menjano, a bi blo prestavljanje kaj bolj tekoce ce ga, ker gre hudicevo tezko v prvo, sicer ko je ogret malo lazje, vendar tudi blizu ne 21ki, kjer se je saltalo kot po maslu.
Malo kilometrov imas :) Si zihr da nisi kako 1 spredaj pozabu? Uglavnem kokr jaz vem se tega olja ne menjuje, ce ne pusca al pa ce se menjalnik ne prenavlja.

Aja v prvo gre meni ze od nekdaj tezje kot v ostale...
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

V prvo oz v katerokoli prestavo gre tezko, zaradi vec razlogov.

Slabo olje, zanic sinhorni ( to je najhujs, sam to ponavadi skrta), kriva una stanga pod avtomobilom,sklopka ...

Najlazje je pac zamenjati olje, vendar nujno pazi da je pravilna oznaka!
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

V menjalniku ni potrebno menjavat olja,saj zdrzi tudi po 200.000km. V kolikor ga pa primenjkuje, se to mora nekje videt, kr tako nemore izginit v neprodusnem sistemu, v kolikor vse tesni :wink:

Dejko: nimam ne kanala ne dvigalke :wink: Tako da se je treba sam znajt...
Uporabniški avatar
Raptor
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Raptor »

hehe, mislim da mava najbolj ohranjenega megana v sloveniji, skoz garaziran, pozimi nevozen, vsi servisi, brez rje, brez praske, vse, od zenke deda nama ga je dal pri 24000. ;)

hm, meni je en rekel da se menja pri 100k, sam k je moj 9 let star...
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine :)
Slika
Uporabniški avatar
Tadej

Pri teh km nebu smel imeti tezav, moj ma 150000km pa sem menjal olje samo zato ker je puscalo...
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Solero:dva ploha podlozis za ne 30cm pa sam gor zapeles ce ni druge :lol: Pa se ulezes odsodi k borc.

Domislija nima meja :D .
Odgovori