Renault Megane RS 230 F1 Team R26

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Clio_RS
Kraj: Gorenska

Odgovor Napisal/-a Clio_RS »

Ni kej HUD DO KONCA !!! :twisted:
Upam da si ga bom nekoc lahko tudi sam privoscil.Trenutno je druzina na prvem mestu in mi moj RS cist zadostuje. :wink:
Za kaksen ogled in testno voznjo se pa priporocam. :D

Lp.
Clan Renault Kluba Slovenija
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

se slikc :shock: :shock: :shock:

test day at Paul Ricard....

Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika

megane, megane, megane,..... :shock: :shock: :shock:
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Hehehe, te kar vidim kako si brskal po spletu, da si nasel se ostale slike. Sem jaz isti za ClioRS, zdaj ze doma ne vidijo ure, da pride februar in da se malo umirim.
Drugace mi je pa tale Megane zmeraj bolj vsec, edini detajl, ki ga ne morem pozret je pa zadnje bocno steklo..
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Zelo lepe slikice.Zelo zelo dober avto.Se ze veselim foto shotinga!
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Mene osebno tudi moti tista zadnja bocna sipa pri 3-vratni razlicici oz. tisti prazen trikot, ki nekak ne sovpada z bocnimi smernicami avtomobila.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Solero napisal/-a:Mene osebno tudi moti tista zadnja bocna sipa pri 3-vratni razlicici oz. tisti prazen trikot, ki nekak ne sovpada z bocnimi smernicami avtomobila.
Zanimivi ste, to je ravno lepota tega avta. Prav lepo sovpada z linijo, tece naravnost v zadek in ga lepo zaokrozi. Tako da so s to sipo nakazali standardno obliko coupe, s tem da je streha se vedno dvignjena in edinstvena.

Drugace pa itak brez besed za tega R26, noro lep in mocan v vseh pogledih.

lp
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

No, zdaj se pa lepo udobno namestite v svoje "sedeze", pripnite varnostne pasove in zauzijte porcijo adrenalina. RS vs m3 (Spa) - 16min. kvalitetnega video posnetka http://t.navy.free.fr/Video/Les%20furieux.wmv

P.S.: Porkadus jim zavidam vsa ta dirkalisca
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

zelo zanimivo morm rect...M3 je mela zelo veliko dela da se je znebila voznje za ritjo tega megana v katerem se je snemalo,saj mu je bil med ovinki pa pred ovinki pa po iztopu iz ovinka megan skos za ritjo,le na ravnini se je vidla premoc slabih 120KM vec v M3.popolno presenecenje je pa oni oranzni megan ko prehiti tega megana in M3,pa ga M3 sploh ne more ujet,megan se mu vedno bolj oddaljuje...damn :D
.::TEAM SPIRIT::.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Ce ti nisi dobr voznik ti tudi 120KM vec dosti ne pomaga. Drgac pa top tale megane. Kva bi ga enkrat probu vozt.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Ta posnetek je spet ena bedarija... Ce kar prehitevajo razne hude avte, porsche, rx8... Potem pa vidis na zacetku, da se peljejo skupaj z Pugom 306 :roll: . Mislim wtf? Ali polovica teh baksusov misli da gredo na pogreb?

Lp
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Pa kaj ga serjejo s tem Meganom? (se opravicujem za OT, ampak ker je debata glih pri Meganu RS)

Omejena serija Megane RS F1, Megane RS F1 Team R26 (cudn da ni se kaksne Megane Bye Bye Alonso :)).
Kje pa pise da je Clio relist, Megane pa formula :shock: ?

Kaj pa kak Megane Gordini, Megane Ragnotti???
Nenazadnje je bil vcasih okoli l.96 tudi Megane kot Maxi uspesen v Rallyu. Ne vidim razloga zakaj ne bi bil trenutno aktualen Megane primeren tudi za kaksne bolj zaprte ceste (v praksi se obnese prav odlicno, sploh z Ragnottijem na celu :)).

Mislim, da je blo leta 01/02, ko se je nekaj zacelo susljati o Renaultu pa WRCju, 02/03 pa je prisel novi Megane, po merah ravno pravsnji za WRC. Zacelo se je govoriti o RSu, navdusenja je bilo polno, sploh ko se je izvedelo za 2.0T motor. Kasneje enkrat se je predstavila se studija Megane Trophy (popolni dirkalnik), da ga bi kmalu videli v WRCju, je bila zelja kar nekaj ljudi. No zdaj ko ta stroj obratuje, se v njem vrti zadaj namesceni 3.5 V6 motor :(, no ja mesani obcutki.
Konkurenca (Peugeot 307) je splavila CCja, na njegovi osnovi je 2003 zrastel WRC dirkalnik, pricakovati je bilo, da bo podobno leto kasneje z Meganom CC. Pojavila se je studija Megana WRC (CC), sicer se ne spomnim kdaj je bila predstavljena, ampak avto je bil leta 2004 ze koncan, ampak so projekt WRC opustili zaradi F1 :(. O obljubljenim Meganu WRC ne duha ne sluha.
Ne vem na katere case cakajo pri Renaultu, osnova je z Meganom bolj ali manj popolna, motor 2.0T je pravi, izgled agresiven in izivalen (Megane III bo verjetno precej bolj "mehkuzen"), manjka samo se 4x4, katerega se pri Renaultu ocitno bojijo. Ga imajo pa ga nimajo. Ne vem tocno kdaj so se ucili s tem stirikolesnim pogonom, ampak dejansko so ga uporabili v 21ki (kjer se je po mojem mnenju odnesel prav vredu), pa v Trafficu, pa mislim da tudi katrc, mislim da je bilo nekaj quadr, pa se s R5 Turbo so se nekaj trudli s 4x4 pa se je obneslo. Tud zdaj niso popolni amaterji s stirikolesnim pogonom (Kango, Scenic,?).
Da me ne bo kdo narobe razumel zdajsni Megane RS (sploh v kaksni omejeni seriji) je popoln, oblika je ravno prav agresivna, izbira motorja ne bi mogla biti boljsa v tej poplavi turbasev in sploh glede na dejstvo, da je Renault pionir na podrocju turbo motorjev. Zavore so odlicne dirkalne, sedezi odlicni dirkalni, pravzaprav mu ne manjka dosti, no ja manjka pogum tud v kak bolj "dirkalen" voz, posaditi pogon na vsa kolesa. Resitev z LSDjem je sicer odlicna, za lazjo krotitev podivjanih ihahajev, ampak vseeno mislim, da bi bila voznja pocez bolj zabavna :D.
Dobr pac tezijo k sprednjemu pogonu (R5 GTt, R11 Turbo, Clio 16V/Williams/Maxi, Megane Maxi, Clio RS/S1600) sej vredu pac avti za prvenstva omejeni na sprednji pogon (F2(000), S1600, zdaj R3), ampak FWD Cliota ze imamo, z Meganom bi lahk sli (vsaj do zdaj) mesat strene v AWDju (Japan be afraid :)), tak pa tud, ce bo kaj z Meganom (kar skor sigurno ne bo) bo verjetno S2000. Po vsej verjetnosti bo zaradi ugodnih S2000 zanimanje za WRC prevec upadlo, tak da Renault WRC neuresnecljiva zelja. F1 je prevec potratna :), ze Logan S2000 je rahlo do pretezno vprasljiv (ne glede na to, da je avto ze narejen).

Sem trmast in cakam na omejeno serijo Megane WRC EVO I (zlato/rumene in sive barve (v bistvu tak kot je R26, sam malo vec sive), 4x4, 2.0T, 260-280KM, 350-400Nm + bele felge :D) aja v Coupe izvedenki (mislim, da je ne bom docakal :), dokler ne bom sam mogoce kdaj kasneje zavihal rokavov :)).

Sem se vsaj z WRC Fabio tolazu, zdej mi hocejo pa se to skenslat :D.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
rok46

Fuego 85 napisal/-a:Ta posnetek je spet ena bedarija... Ce kar prehitevajo razne hude avte, porsche, rx8... Potem pa vidis na zacetku, da se peljejo skupaj z Pugom 306 :roll: . Mislim wtf? Ali polovica teh baksusov misli da gredo na pogreb?

Lp
ja na zacetku so se pelal zravn 306 ja,sam kolk dougo? pa rx8 da je nek hud avto? :lol: :lol: si ze peljal jo? zgleda da ne,sej je lep,pa zvok ma tud lep tam nad 7k obratu,ampk megan ga pelje scat kadar hoce...
Uporabniški avatar
Sokol

pancho super si nasel!Me je tak razgrel tale posnetek da bi se najrajsi kar peljat sel.Upfff.Da bi le slovenija imela eno spodobno dirkalisce.Zgleda da je bil tisti oranzni megan cipan ker je kar lepo sledil M3-jki.
Uporabniški avatar
rok46

Sokol napisal/-a:pancho super si nasel!Me je tak razgrel tale posnetek da bi se najrajsi kar peljat sel.Upfff.Da bi le slovenija imela eno spodobno dirkalisce.Zgleda da je bil tisti oranzni megan cipan ker je kar lepo sledil M3-jki.
misls rect da je M3 lepo sledil meganu :lol: :lol: drugace pa tud js mislm da je bil cipan ja,sicr pa vec kot 260KM ni dobil ven,se zmer je super pelou ga

aia se to,lastnika RS-a,dejta povedat kolko je poraba vajina...to me je zmer zanimal
Uporabniški avatar
Sokol

ja to ne ves kolko konjev ima nekateri so z menjavo interculerja in remapom dosegli 266 KM.
Glede porabe.....cakaj grem pogledat....10.5
evo to je moja poraba.Resetiram pa vsak tank.
Odgovori