Radio megane 3

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
mmarko

Re: Radio megane 3

Odgovor Napisal/-a mmarko »

Se je morda kdo sam lotil menjavanja prednjih zvočnikov? Zvok je totalno slab v Megane 3, je potrebno odstranjevati celotno panelo al se odstrani samo ta blenda pri zvočniku?
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Celoten panel
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

bostjan.ambrozic napisal/-a:Dela samo z originalnim Audio Connection Box v3 Fakra Renault 7711423607 Megane 3, to bi morali vedeti tudi na servisu, ampak na tem servisu o tem in še marsičem nimajo pojma, ker to vem iz lastnih izkušenj, več pa v linku spodaj:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-223-3822" onclick="window.open(this.href);return false;
Na tvojem linku ni pravega zadetka, pa me zanima če je to tisto o čemer govoriš:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 4-223-2924" onclick="window.open(this.href);return false;

To priklopiš na obstoječi mp3 radio, ta box z USBjem pa daš recimo v sovoznikov predal in zadeva dela?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Očitno je že prodan in zato ni zadetka, tako kot v tvojem linku, to je ta zadeva:
http://boutique-accessoires-renault.fr/ ... fakra.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ta box montiraš v sovoznikov predal, narediš luknjo za kabel in priklopiš na avtoradio in zadeva dela. Sam sem to imel že v meganu 1,2, laguni 2 in meganu 3, edina razlika med temi boxi je ta, da imajo megane 3, scenic 3,....fakra priklop, se pravi novejši konektor, zato pazi za kateri model avta kupuješ, zgornji link je za novejše FAKRA!!!

Pa še to naj omenim, da imaš na boxu možnost priklopa usb-ja, ipoda in aux vhod.

Lp B.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
GHost14

Končno ena uporabna informacija :smt005
To se drugače da dobit na naših servisih? Sicer je cena kar dobra, tko da bom najprej še mal visel na ebayu in drugje po netu, če res ne bo nič, pa mogoče kar na en servis, pa da vidmo kaj lahko ponudijo...
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

GHost14 napisal/-a:Končno ena uporabna informacija :smt005
To se drugače da dobit na naših servisih? Sicer je cena kar dobra, tko da bom najprej še mal visel na ebayu in drugje po netu, če res ne bo nič, pa mogoče kar na en servis, pa da vidmo kaj lahko ponudijo...
Na vseh servis lahko to kupiš, oziroma naročiš, pod to kataloško številko: 7711426074 :D

Lp B.
Uporabniški avatar
GHost14

Sem se že pozanimal, zadeva stane 181,16€ :o se mi zdi mal huda... je kdo za kakšen 'group buy' in mogoče kakšen popust? :)
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

prodam originalni ar za megana 3 z usb in aux priklopom (radio + skatlica). cena za komplet 125 eur. [email protected]
Uporabniški avatar
GHost14

Še vprašanje za vse, ki ste se že menjavali avtoradie. Ko odklopiš original radio in ga po nekaj časa priklopiš nazaj, je porebno vpisati kakšno kodo?
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

je potrebno.
Uporabniški avatar
GHost14

Kje jo dobiš? Doma sem pregledal vse papirje od avta, pa je ni nikjer. Včasih je to pisalo v navodilih ali pa v knjižici od radia.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Pokliči na uradni servis poveš št. šasije in ti povejo.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
GHost14

bostjan.ambrozic napisal/-a:Očitno je že prodan in zato ni zadetka, tako kot v tvojem linku, to je ta zadeva:
http://boutique-accessoires-renault.fr/ ... fakra.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ta box montiraš v sovoznikov predal, narediš luknjo za kabel in priklopiš na avtoradio in zadeva dela. Sam sem to imel že v meganu 1,2, laguni 2 in meganu 3, edina razlika med temi boxi je ta, da imajo megane 3, scenic 3,....fakra priklop, se pravi novejši konektor, zato pazi za kateri model avta kupuješ, zgornji link je za novejše FAKRA!!!

Pa še to naj omenim, da imaš na boxu možnost priklopa usb-ja, ipoda in aux vhod.

Lp B.
Kaj pa, če sem zadevo kupil in montiral, pa ne deluje? Na USBju utripa lučka, kot da ga bere, vendar samo par sekund, potem pa nič...
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Poglej v kakšnem formatu mora biti usb ključek sformatiran in kakšna je max. velikost le tega, vem da sem jaz imel na ključu ustvarjenih 6 map, ki sem jih poimenoval CD1, CD2, CD3, CD4, CD5, CD6, potem sem pa v njih nametal mp3-je, ker dejansko ga zazna kot cd izmenjevalec, seveda pa moraš tudi na radiu preklopiti, na tisti tipki s katero se premikaš med radijem, CD-jem, AUX vhodom in sedaj še boxom.

lp
Uporabniški avatar
GHost14

Imam še vedno samo radio, CD in AUX, za box ni posebne možnosti.
USB sem preveril, datotečni sistem je FAT32, kot je zahtevano, format glasbe je mp3, tudi USB je 2.0, kot piše v navodilih. Poizkusil sem s tremi različnimi usbji, pa ni nič. Priklopljeno je verjetno pravilno (saj narobe se ne da), tudi nekaj se mora dogajat, če lučka na usbju utripa, ko ga priključim. Zakaj ga ne prebere, oziroma zakaj že radio ne zazna boxa, mi res ni jasno...
Odgovori