MAh renault....Res bi rad spoznal inženirje....
Prvo mi je uspel zmontirat pumpo od F8M motorja....avtek je sicer vžgal in šel....ampak je blo videt da to ni to....Potem sem dobil drugo pumpo iz delujočega motorja, ki je laufal pred mano. Zmontiram in za boga ne da nafte do šob...Zmontiral staro pumpo nazaj in avtek pogojno vžiga (prej sploh ni...sedaj vergla kake 5 sekund).
In noben ***** mi ne zna povedat alli je pri tem motorju že treba rač. upisat pumpo ali ne.....Pumpa ima gor nalepko kjer piše CODE. Torej? Ima pa še mehanski gas ampak primes elektronike na pumpi. Recimo ventil za zapiranje dovoda nafte ima tri žice....ena je plus s ključavnice (za odpiranje ventila) druga dva sta za preverjanje kode....Ventil sem menjal z navadnim, ki ima en kontakt (samo plus), pocvikal ostala dva kabla in plus ključavnice povezal na ventil.....avtek vžge in normalno gre le da sveti lučka na armaturki za kodo ključa. Vžge prav tako s servisnim ključem, ki nima kode....v tem primeru lučka utripa (ni kode)ampak avtek spet normalno gre. Se prav koda upliva na dovod goriva....Kako se pa računalnik potem pogovarja s pumpo in ali je treba upisat to na novo pa ne ve noben.
Eto odgovor....Transfer črpalko je polomlo u sami pumpi.....Zakaj je do tega prišlo ne ve noben....Zadeva je porihtana z original črpalko in avtek vžiga kot njegov vzornik.
Evo renoja....
Odpovedlo daljnsko centralno ( llučka na klučko utripne....prav tako menjana baterija)
Ne gori luč u kabini , ko odpreš vrata a na armaturki gori luč , da so vrata odprta...
Gori kontrolka za airbag STOP in SERV in pa lučka za kodo utirpa...
Avtek pa vžge normalno , se pelje....brez sprememb.
Kaj pri p....i?
Ma kdo vsaj idejo kako porihtat centralno, ker tudi če ga s ključem bilokje zaklenem, zaklene samo tista vrata.
Centralno u mes porihtano ( kodiranje ključa oz. spoznavanje avta s ključem...) a je ta hudič odpovedal par dni nazaj....
Ve kdo kak drug postopek kot ,da zapreš vsa vrata, držiš tipko za zaklep....avtek se odklene in prižge se rdeča lučka na amrturki....kaj pa potem? Probal vse živo in ne jebe...
Ali pa če ve kdo kam lahko vežem dodatni modul za daljinsko? Se prav kupim modul in daljinček...ampak kam ga potem vezat?
Po manj ko letu dni in prevoženih točno 13574 kilometrih....Ružlo ko sto mater je že zadnje 2000km...In tako je bila akcija...
Prvo izdelava priprave (prejšnič sem nesu na servis preprešat....iz videnega kasneje...verjetno nikoli več..)
Drugi dell priprave...
In potem vidiš tole....s slike se ne vidi....ampak okol 4mm globoka brazda....skoraj do ripnov že....in to so nardili lani na servisu...
Ko je bil skupaj narjen je bil vdarjen? Videt je točno tak...
No potem pa v obratnem vrstnem redu skupaj nazaj....
Una zareza je ostala od tega ker lezaj ni sov lepo dol in se ga s flexarco (kotno brusilko) prereze da gre dol ker nu druge opcije ( zgleda zagu en pacient brez obcutka).. Bot vesev da ti jezdrzov 13 000 km moj je zdrzov3 mesce (recmo 5k km oz se man)