Mogoče se pa res samo bavarce da konkretno popravit v moči
katero olje v RS
Hja vprašal si in odgovorili smo ti, ne rabiš se razburjati.KONDOR napisal/-a:No potem mi pa privarčujte čas in me takoj butnite z dejstviDrugače pa poznam angleške forume,kolega je celo tekmoval v Clio pokalu
Mogoče se pa res samo bavarce da konkretno popravit v moči
Pa nisi mi odogovoril kakšen M3 si imel?
Kolega,ki je tekmoval v Clio pokalu je Niki Lanik,sedaj je že napredoval v Porše cup.Symon napisal/-a:Hja vprašal si in odgovorili smo ti, ne rabiš se razburjati.KONDOR napisal/-a:No potem mi pa privarčujte čas in me takoj butnite z dejstviDrugače pa poznam angleške forume,kolega je celo tekmoval v Clio pokalu
Mogoče se pa res samo bavarce da konkretno popravit v močiJe pa hec, da tudi drugi poznamo angleške forume in ravno iz tam je tudi fama, da se Cliota RS težje navije, če nimaš namena vložiti ful denarja. Drugače pa nič bat, se ne da samo bavarce natunat, tudi katero drugo znamko se da.
Pa nisi mi odogovoril kakšen M3 si imel?
Če imam recimo propračun 2 jurčka,kaj se da naredit?Bavarc je bil pa e46
Ja samo če nimaš meritve prej, je vse skupaj bolj tako tako. Recimo 1.4 Clio naj bi imel 98KM, na valjih pokaže tudi 106KM, kar je 8KM razlike. Se pravi pri avtu s 300KM je to lahko tudi 25KM in nisi nič pridobil, samo "realno" številko si izvedel
Pri teh novih RS-ih (197 in 200) je bolj tako, ali vse ali nič. Saj recimo R3 airbox in remap data nekaj malega, pa Akrapovič in remap da tudi nekaj, samo to je oboje 1k € in več, za bogih 10KM (5% moči avta). Če se že neki greš, daš oboje, odmične, standalone, pol pa si že na nekih 225-230KM, kar SE POZNA.
Je pa tko da številke so eno, občutek pa drugo, ti lahko Drmo kaj več pove o tem.
In tko kot so že nekateri rekli, pri tako dobro naštudiranem avtu ne boš opazil nekega hudega napredka pri modifikaciji za recmo 1k €, zato ta denar raje porabi za bencin in gume, bo konec koncev več užitka
Pri teh novih RS-ih (197 in 200) je bolj tako, ali vse ali nič. Saj recimo R3 airbox in remap data nekaj malega, pa Akrapovič in remap da tudi nekaj, samo to je oboje 1k € in več, za bogih 10KM (5% moči avta). Če se že neki greš, daš oboje, odmične, standalone, pol pa si že na nekih 225-230KM, kar SE POZNA.
Je pa tko da številke so eno, občutek pa drugo, ti lahko Drmo kaj več pove o tem.
In tko kot so že nekateri rekli, pri tako dobro naštudiranem avtu ne boš opazil nekega hudega napredka pri modifikaciji za recmo 1k €, zato ta denar raje porabi za bencin in gume, bo konec koncev več užitka
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Še enkrat,moti me samo "luknja" med 4000 in 5000rpm in če pogledam že Akrapovičev graf,se točno pri 4300 rpm moč vzdigne za 8KM in 17Nm navora,brez optimizeranja.Ker pa je tudi to "svinjsko" drago,ga bom peljal k Tunercu,da mi zmeri moč pred posegom in po optimizaciji.Enako mi je naredil pri M3 in to za 260 eur.Vem,da čudežov ne bo!kmetek napisal/-a:Ja samo če nimaš meritve prej, je vse skupaj bolj tako tako. Recimo 1.4 Clio naj bi imel 98KM, na valjih pokaže tudi 106KM, kar je 8KM razlike. Se pravi pri avtu s 300KM je to lahko tudi 25KM in nisi nič pridobil, samo "realno" številko si izvedel![]()
Kot si sam odgovoril, Akrapovič pa ERC pa boš dobil maksimum za svoj denar.
Tole je moj graf (po Fastchip mapiranju). Avto skoraj nima več tistega "VTEC" efekta, oziroma bistveno manj se čuti. Isto lahko vprašaš Zizeka, Urbana, Gregija. Ena meritev je z original airboxom, druga pa V6 airbox (+pipercross filter), v razmaku 5 minut. Avto ima drugače malenkost boljši avspuh ampak univerzalen katalizator (fi 50, namesto fi60 cel asvpuh) tako, da ga še malo zabija (se bo poštimalo in pomerilo enkrat):

Tole je meritev od Gregija, ki je imel Miltek+decat+isto fastchip mapo.

Glede na original konjenico in navor (178hp & 20Nm) je tole dober prirastek:
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=117392
Tole je moj graf (po Fastchip mapiranju). Avto skoraj nima več tistega "VTEC" efekta, oziroma bistveno manj se čuti. Isto lahko vprašaš Zizeka, Urbana, Gregija. Ena meritev je z original airboxom, druga pa V6 airbox (+pipercross filter), v razmaku 5 minut. Avto ima drugače malenkost boljši avspuh ampak univerzalen katalizator (fi 50, namesto fi60 cel asvpuh) tako, da ga še malo zabija (se bo poštimalo in pomerilo enkrat):

Tole je meritev od Gregija, ki je imel Miltek+decat+isto fastchip mapo.

Glede na original konjenico in navor (178hp & 20Nm) je tole dober prirastek:
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=117392
http://www.akrapovic.com/typo3conf/ext/ ... ution_.jpg
Poglejte tole razliko,samo z izpuhom,ki popolnoma pokrije "VEtec" luknjo
Poglejte tole razliko,samo z izpuhom,ki popolnoma pokrije "VEtec" luknjo
5W50 je ELF Excellium NF in je za F4R zadosti dober (Samming, hala A). Če ima olje več dodatkov se prej izrabi, torej menjava na vsaj 10kkm normalne vožnje eli na 5kkm tekmovalne. Ovulation SXR 5W40 je novejše zasnove, pa zdrži več, ene 15k-20kkm. Za povečevanje moči niso nobeni čipi pa take fore, ampak najprej kovane blajerce in drugačni bati, predvsem pa močnejši vijaki blajerc. Brezvezniki pa najprej po elektroniki. To vse ima 225 kojnski original. Dodajajo še enomasni vztrajnik in karbonske lamele, v nekaterih primerih alu vztrajnik in alu jermenice za hitrejše doseganje obratov. Naprimer:
http://www.k-tecracing.com/categories.asp?appid=2
Zelo težko je brati zapise o raznih predelavah brez znanja, če avto na tla spustiš, da se po riti drajsaš in odskakuješ in lavorje na blatnike nanetaš, še ni zadeva tekmovalna. Glej WRC-je, ki ni noben kratkohodni, pa vse vogle pomalicajo za šalo. Fora je v geometriji in pa zamenjavi nosilcev za polyurethanske za inertnost:
http://www.k-tecracing.com/search.asp
recimo material od Powerflexa. Sem imel kar dolga leta tekmovalni Citroen z aktivnim podvozjem (enak sistem kot Loeb), pa vem, da na skupno hitrost največ da špura. Motor je bil od Clio V6 (PSA ES9J ali RN L7X), pa ga nisi imel kje izkoristit. Edino voziti sem se naučil in poniževati VAG in BMW.
http://www.k-tecracing.com/categories.asp?appid=2
Zelo težko je brati zapise o raznih predelavah brez znanja, če avto na tla spustiš, da se po riti drajsaš in odskakuješ in lavorje na blatnike nanetaš, še ni zadeva tekmovalna. Glej WRC-je, ki ni noben kratkohodni, pa vse vogle pomalicajo za šalo. Fora je v geometriji in pa zamenjavi nosilcev za polyurethanske za inertnost:
http://www.k-tecracing.com/search.asp
recimo material od Powerflexa. Sem imel kar dolga leta tekmovalni Citroen z aktivnim podvozjem (enak sistem kot Loeb), pa vem, da na skupno hitrost največ da špura. Motor je bil od Clio V6 (PSA ES9J ali RN L7X), pa ga nisi imel kje izkoristit. Edino voziti sem se naučil in poniževati VAG in BMW.
Čak a to je zajebancija? Od kdaj blajerca poveča moč??joztom napisal/-a:Za povečevanje moči niso nobeni čipi pa take fore, ampak najprej kovane blajerce in drugačni bati, predvsem pa močnejši vijaki blajerc. Brezvezniki pa najprej po elektroniki.