R5 campus 1.6D letnik 91 - rdecka v obnovi

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Vikend in spet sem Slika ....no sej počas bom začel delat tud med tednom....med vikendom je le bolše ,ker imam še dve roki , ki mi pridno pomagata (rezanje pleha na mere, ki jih včasih zahtevam nemogoče, so lisici mala malca....bog ne daj da vas dobi v "škarje" :D )

Jeep je bil spet priden in je domov pripeljal tole ( na sliki ni več vseh profilov ker so porabljeni :D )

Slika
Nekaj profilov 2m2 1mm in pa 2m2 0.5mm pleha.

Prvo en nosilec...
Slika

Pa še drugi...
Slika

Lepo privarjeni na svojem mestu....spodaj kjer še ni varjeno in kjer se vidi še rja pride izrezano in gor privarjena jeklena plošča (morm jo dat še izrezkat ker je posebne oblike z luknjami za pritrditev zadnje preme). Po vsej verjetnosti bo 4mm debela.
Slika

Provizorično kam in kako je treba privarit prečni nosilec...
Slika

Upasovanje na mero...
Slika
Slika

Že privarjen..
Slika

Prav tako privarjeni in dodatno ojačani nosilci oz. sidra zadnjih pasov
Slika

Edina luknja, ki se je nardila je luknja za pritrditev amortizerja....ostale luknje se bodo delale sproti, prav tako tudi nosilci zadnjega lonca,zavornih cevk,zajl za ročno,rezervnega kolesa...
Slika

Če se bo kdo spraševal o nosilnosti....
Slika

Lih sem mal študiral.....zadnji most. Niti se še nisem poglobil v sestavo le tega. Nikjer pa še tudi nisem zasledil , da bi pri petki kdo to obnavljal? Torej zadnjo vpetje oz. torzija.....
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ej Lisko a boš naredil patrijo iz petke. :lol: :lol: :lol: :lol:

Drugače pa lepo delaš :smt009 :smt009
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

zanimivo, odlična zadeva za nabiranje izkušenj. sam bi vrjetno kupil ohranjeno petko in premetal zadeve.

pohvale za trud
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Stari, a ti to tank delaš? :shock: Ojačan pa bo. :)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

bimoto, sam še noče povedat :D
Uporabniški avatar
lisko

Sebastijan napisal/-a:Ej Lisko a boš naredil patrijo iz petke. :lol: :lol: :lol: :lol:

Drugače pa lepo delaš :smt009 :smt009
Enostavno mi gre na živce ko se karoserija zvija ko jo "prelomiš" na dve koli....Spredaj mi je na serijskih vilcah požrlo silen bloke(morm nagruntat močnejše :D) v letu pa pol :shock: (je nekje video na forumu) ...karoserija (serijska) verjetno ni bila preveč vesela takih udarcev....čeprav jih kot vozilo more zdržat. Navdih mi je ( verjetno me že preveč osvojil) Jeep, ki mu je vožnja čez 15cm robnik,vožnja pri 80 čez delo na cesti,večji prekopi ko so na cesti rajši jih ma....mačji kašelj :D Spuščena pride na maximum (ma celo homologacijo :D) in tako dalje....Baje se pa pri patriji učijo kako nardit neuničljivo podvozje :D
Godward napisal/-a:zanimivo, odlična zadeva za nabiranje izkušenj. sam bi vrjetno kupil ohranjeno petko in premetal zadeve.

pohvale za trud
Doma stoji poleg 95 letnik petka z manj kot 100 tisoč prevoženimi z mal površinske rje....Ampak ko začneš kopat dalje vidiš da so tu pa tam pod izolacijo prava gnezda rje...tu pa tam so že tudi luknje. Da prideš do teh mest moraš odstranit kar zajeten kup izolacije....Postala bo donatorka :D .Iz tega razloga je tudi padla odločitev , da se zreže vse stran in nardi novo koliko se da.
Marko16V napisal/-a:bimoto, sam še noče povedat :D
:D
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

patrija ni nč prot tanku k ga bo lisko naredu :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Samo potem bo namesto fedrov za znižanje iskal fedre za zvišanje ker bo na originalnih čisto na podu. :lol: :lol: :lol:
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

In kaj se zgodi, ce se s takim avtom v nekoga zaletis? Noben ne pomisli...sori, sam jst bi dossegel svoje 100%.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Figo napisal/-a:In kaj se zgodi, ce se s takim avtom v nekoga zaletis? Noben ne pomisli...sori, sam jst bi dossegel svoje 100%.
Zna bit problem, ja.

Drugače bi pa za moje pojme bilo dovolj že če bi samo povaril školjko.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Drmo napisal/-a:
Figo napisal/-a:In kaj se zgodi, ce se s takim avtom v nekoga zaletis? Noben ne pomisli...sori, sam jst bi dossegel svoje 100%.
Zna bit problem, ja.

Drugače bi pa za moje pojme bilo dovolj že če bi samo povaril školjko.
"zna bit problem ja" :oops: :oops: Cloveku v drugem avtu ne bi bilo jasno nic, posledice bi bile katastrofalne. Porazdelitev sil nikakve....posledice zaskrbljujoce. Ne vem no, tak avto ni za na cesto.
Uporabniški avatar
lisko

To je le gola osnova.....saj pride še mnogo lukenj za razne nosilce....tud porezano še pride marsikaj....na koncu imam občutek da bo celo slabše kot original....Sem pa premeril original nosilce....nosilec pri zadnjem amortizerju ( celo malo za kjer pride zadnja prema) je mer 100x80, ki se potem skrči v 50x70. Vse skupaj je iz 1.2 do 1.5mm pleha....sedaj pa stena cevi 2mm in je 80x40 po celem....torej na hitro mogoče še celo švohnej....Za primerjavo ima ford ranger tako močno podvozje da je kleparju uničlo mizo, ko ga je poskušal zravnat...sam sem namreč hotel kupit rahlo zbitega jeepa in ga dat popravit....ni ga blo kleparja, ki bi šel to z veseljem nardit pa do računa še prišli nismo....

Drgač pa samo zmečkljive cone ali pa izračuni ki jih nardijo inženirji na papirju.....koliko veljajo ob takih kiksih? Pa je to samo par slik....

ne mi reč da je tole tako konstruirano....

Punkti si lepo sledijo....kje je vmesni?

Slika

Na drugi strani je u mes mal predaha potem pa dva drug za drugim?

Slika

V zavoju kjer bi pričakoval enga pred enga na sredini in enga na koncu zavoja....a kje je zadnji ?
Slika

Sigurno se ne punktira na robu pleha....
Slika

Slika
Slika
Slika

Moglo bi bit v liniji....
Slika

Leva notranja stran prtljažnika...
Slika

In pa desna....opa pleh je mal potegnilo v preši :D
Slika

Kolk potem pri takih kiksih sploh še veljalo izračuni ?:D [/img]

Evo tule pa original kako bi moralo bit...

Slika

Slika

Lepo se vidi da pred in po zavojem sledi punkt....ne pa pred in v sredini na koncu pa ne...Aja pa punkti na zadnjem bočnem delu petke bi morali si sledit v liniji po 40mm....celo 75mm narazen sem najdel punkt....niti dva nista enako odaljena....
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Toliko potem o natančnosti pri izdelovanju petk in kako boš kaj dokazal če niti v osnovi ni avto narejen tak kot bi moglo bit. :lol:
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Lepo da glodaš take stvari, je precej zanimivo vidit kako je to narjeno.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Svaka ti čast. Nevem kako se ti da.. Nekega dne čez 20 30 let ko bo srečanje starodobnikov bo zihr tud tvoja na sejmu. Tako kot sedaj gledam une legende, (''Topolino'') ki so zrihtane v nulo.
Priden kr tako naprej..
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Odgovori