Dyno test

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

urosr napisal/-a:Tile valji so posteno smesni, vsi jih hvalijo, da majo zavoro in da so zelo natancni, ampak so se cisto vsi do sedaj namerili vec konjev kot jih imajo serijsko...,
pa nocem nobenmu nc, da ne bo zdej prslo do kregarije.
Se morm u kratkem predno kej predelam, se jst zapeljat do njega, da primerjam grafe-rezultate z avtoelektroniko.
To zato vec (predvsem navora) pokaze ker vec ali manj meri in tuna Honde pa se lepo slisi, da imajo Honde Navor. :lol:
Kar se mene tice so do sedaj pri Avtoelektroniki vedno namerili realne konje vsem pa smo imeli ze kar nekaj skupinskih dyno runov tam.
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

urosr napisal/-a:Tile valji so posteno smesni, vsi jih hvalijo, da majo zavoro in da so zelo natancni, ampak so se cisto vsi do sedaj namerili vec konjev kot jih imajo serijsko...,
pa nocem nobenmu nc, da ne bo zdej prslo do kregarije.
Se morm u kratkem predno kej predelam, se jst zapeljat do njega, da primerjam grafe-rezultate z avtoelektroniko.
Koncno, da se je nekdo oglasil. Folk tle po forumu pise, kako so dobri, natancni,zavora in bla bla bla...ko bi 10% folka vedlo, zakaj naj bi bili boljsi, bi bilo fajn. Ze prejsnje meritve so bile svasta-tisti, ki se na to spoznajo so se drugi dan smejali podatkom, ceprou so tudi njim merili. In kao raztura in vse....samo, da nekdo rece, vsi za njim.
Nimam nic proti nobenmu in nocem kreganja tudi jaz, merite zaradi mene vsak teden( s filtrom ali brez) :) za moje pojme pac brezveze
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

vsakic isto, kot macek po dobri zurki
po meritvah se najdejo strokovnjaki ki skacejo po glavi

kateri valji pa so natancni ce ze te niso? in zakaj
pa ce je brezveze konje merit, kako naj clovek ve, ce mu motorka dela kot bi mogla?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Pa ka se uzigas sus madona, lahk povem tud to da sm jst mel 4 zaporedne meritve na valjih, dve brez dusilca, dve z dusilcu, in si niti ena ni bla enaka po moci, variralo za 10-20KM skos, edino krivulja je bla priblizno enaka.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Glede na to koliko konjev je bilo pri vsakemu posamezniku izmerjeno, verjamem da so rezultati kar realni.
Tudi pri tistih ki so merili 2x ni bilo kaksnih odstopanj!
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Mah sej pravim, da se morm spravt se jst dol do njega, sam **** ko se nimam registriranga(pa tk lepo vreme je dons , :evil: ), bi sel uceri z vami.(sam da je izgovor, ane) :lol: :lol:

dej prlimi ze oba grafa, da vidmo mal razlike.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Men je drugo rundo 2x meril ker mam pri 4700rpm eno spicko, pa so bli obakrat rezultati enaki, tudi ta spicka je ostala, pa mi ni jasno kaj je to, ampak ok.

leonid dej oba grafa...
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Figo napisal/-a: In avto moras peljat na valje, da ugotovis, da ti dela kot bi moglo in vsi konji?svasta....
:?
kako naj pa ugotovim?
naj ga tiscim po avtocesti do koncne?
(in potem odstejem/pristejem hitrost verta in delim s korenom naklona ceste)

po tvoje je kul ker so pred 20 leti pri renaultu nasteli konje (najbrz po neki carobni formuli, merit sigurno niso sli ker pravis da je brezveze) in sedaj jih imam zagotovo enako kot mi pise v prometni, al kako?

itak da pride do odstopanj pri merjenju samo neka orientacija je pa le

ko smo merili lansko leto smo imeli v povprecju sest konjev prevec
za letos pa ne vem ker sta edino tadej in stupo merila popolnoma serijske avtomobile
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Noc je bila dolga, pa se je malo zavlekl..vidim da pa ni dolgcas na forumu :lol:

dyno by ERC
Slika

dyno by Avtoelektronika
Slika

Temperatura je bila pri Avtoelektronki priblizno ista kot pri ERC-u.
Sem pa malo preracunaval in ugotovil, da je pri ERC-u pokazalo 77hp na kolesih, pri Avtoelektroniki pa 80.5hp. (Razlika je tudi v dimenziji gum AE 175/65/14 - ERC 195/50/15 mogoce tudi zaradi tega tako odstopanje ). Navora je pa za 30nm vec pokazalo pri ERC-u(to pa naj bi bilo zaradi valjev z zavoro)
Uporabniški avatar
Tadej

urosr napisal/-a:
Tadej napisal/-a:Men je drugo rundo 2x meril ker mam pri 4700rpm eno spicko, pa so bli obakrat rezultati enaki, tudi ta spicka je ostala, pa mi ni jasno kaj je to, ampak ok.

leonid dej oba grafa...
Jst pa vem ka je to, to je Hyundai, hehehehe, matr sm zleht :P :lol: :lol: :lol:
Za razliko od prejsnjega renaulta mi na vsaj dela :)
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Tadej napisal/-a:Figo dnar ni sel s tvoje dnarnice, tko da ne vem zakaj ti je tok do tega...

Opazam pa da moras zadnje cajte vse pokomentirat in skurcat...
Sei sem napisal, da zaradi mene greste lahko vsak mesec in zaradi mene verjamite. Lej, svoje mnenje sem napisal in sm rekel da je to to, da nocem kreg delat niti nic....in da spostujem vasega.
Sam se to....ce ti pokaze naprimer 5-7km drugace konje, ce ti pokaze 20-30nm navora drugace, je to vec k 10%, to je pa ful...in logicno je, da ce tudi naprava dela prov ali dela skus narobe, je isto nastvljena in na isti napravi ne bo nekih razlik :roll: :roll:
Dost off....
Lp
Uporabniški avatar
Tadej

Figo napisal/-a:
Tadej napisal/-a:Figo dnar ni sel s tvoje dnarnice, tko da ne vem zakaj ti je tok do tega...

Opazam pa da moras zadnje cajte vse pokomentirat in skurcat...
Sei sem napisal, da zaradi mene greste lahko vsak mesec in zaradi mene verjamite. Lej, svoje mnenje sem napisal in sm rekel da je to to, da nocem kreg delat niti nic....in da spostujem vasega.
Sam se to....ce ti pokaze naprimer 5-7km drugace konje, ce ti pokaze 20-30nm navora drugace, je to vec k 10%, to je pa ful...in logicno je, da ce tudi naprava dela prov ali dela skus narobe, je isto nastvljena in na isti napravi ne bo nekih razlik :roll: :roll:
Dost off....
Lp
Je ql ni panike, sam leonidu je kokr tok podobno pokazalo, se kdo bi mofu it na oboje da bi vidl kaka je razlika, je pa pol vprasanje katera je bolj tocna, to bi blo pa pol ze ugibanje, sam neki priblizno vrednost pa vseen ves...

Zdej pa druga tema jurre kaj bos ti z unim modulom naredu? Ker tale navor je bil all over the place :)
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

In gdaj se misli se kaj takega organizirat :?: jest bi bil tudi zraven :wink: :wink: pa lepo je videt malo da se zberejo Renaulti ker malo primanjkuje srecanj :wink: :D :D
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tolk za info, pa da se bomo lahk se mal kregal. :lol: Primerjava med valji:

avto: 205 1.6 8v

Avtoelektronika: 116.8hp / 148Nm
Tunerc: 108hp / 151Nm
Enigma motorsport
Uporabniški avatar