radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

@darkdog24: eno vprasanje bi mel ... ce je avtocesta nekak takole:
...............O ---> tole je znak za omejitev hitrosti na katerem pise 80 km/h (na drugi strani tega znaka ni oz. na desnem robu cestisca pri prehitovalnem pasu) ... Pred tem znakom je omejitev 130 km/h ... koliko je v tem primeru omejitev na prehitovalnem in tistem zraven ... ce je znak samo pri odstavnem pasu 80km/h???

p.s.: sori za tako sliko, ampak upam da se ve kako mislim ...
Lp RoZleht
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

RoZleht napisal/-a:@darkdog24: eno vprasanje bi mel ... ce je avtocesta nekak takole:
...............O ---> tole je znak za omejitev hitrosti na katerem pise 80 km/h (na drugi strani tega znaka ni oz. na desnem robu cestisca pri prehitovalnem pasu) ... Pred tem znakom je omejitev 130 km/h ... koliko je v tem primeru omejitev na prehitovalnem in tistem zraven ... ce je znak samo pri odstavnem pasu 80km/h???

Kolikor sem jaz razumel to sliko je omejitev 80km/h na pasu kjer zapustis avtocesto torej na odstavnem pasu.Hitrost se nato postopoma zmanjsuje na 60km/h in potem ponavadi v ovinku na 40km/h tako da lahko varno zapustis avtocesto. Hitrost na prehitevalnem pasu pa je 130, kajti ce bi bila omejitev hitrosti na avtocesti zmanjsana - omejena bi po mojem razmisljanju morala omejitev biti postavljena na obeh straneh, torej na levi strani prehitevalnega pasu in na desni strani ob odstavnem pasu v smeri voznje.
v tem primeru gre za omejitev hitrosti pri izhodu z avtoceste.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

darkdog24 napisal/-a:
RoZleht napisal/-a:@darkdog24: eno vprasanje bi mel ... ce je avtocesta nekak takole:

Kolikor sem jaz razumel to sliko je omejitev 80km/h na pasu kjer zapustis avtocesto torej na odstavnem pasu.Hitrost se nato postopoma zmanjsuje na 60km/h in potem ponavadi v ovinku na 40km/h tako da lahko varno zapustis avtocesto. Hitrost na prehitevalnem pasu pa je 130, kajti ce bi bila omejitev hitrosti na avtocesti zmanjsana - omejena bi po mojem razmisljanju morala omejitev biti postavljena na obeh straneh, torej na levi strani prehitevalnega pasu in na desni strani ob odstavnem pasu v smeri voznje.
v tem primeru gre za omejitev hitrosti pri izhodu z avtoceste.
Hvala za odgovor ... tako sm tud jst predvideval da bi mogel bit znak na obeh straneh ne samo na odstavnem pasu ... ker po tej logiki pri odstavnem pasu (ce se ne motim na rudniku) je tabla 40 km/h in se na prehitovalnem in tistem zraven hitrost ne zmanjsa na 40, ampak samo na odstavnem pasu ...

MOJ PRIMER: res sm prekoracu hitrost ... priznam ... za tocno 32 km/h, ker sm peljal 132 in je bla omejitev na svetlobnem portalu 100km/h (tako kot vsako dan) ampak vazno da sem dobil kazen za 52 km/h (- tisto odstopanje) in 5 kazenskih pik ... Pritozbo sem mislu pisat, ampak je rajs nisem, ker sem na policijski postaji dobil odgovor (hitrost je pac taka kot jo je vnesel tist v radar ... in se je skoda igrat Don Kihota in se borit z mlini na veter) ... To je bil strokovni odgovor gospoda na prometni policiji ... No zdaj pa ne bom vec o tem...

Se enkrat hvala za odgovor

EDIT: definitivno pa na uni strani pri prehitovalnem pasu ni nobenga znaka za omejitev hitrosti, ker do danes, pa ga iscem skoraj vsak dan tam, ga nisem najdu ...
Lp RoZleht
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

za tiste ki imate prevec kazenskih pik, moznost zbijanja pik
http://www.trening-varne-voznje.si/stra ... nskih-tock
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

jurcek3 napisal/-a:za tiste ki imate prevec kazenskih pik, moznost zbijanja pik
Izgleda zanimivo!
Je ze sel kdo na to? :D
Slika
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Stupo napisal/-a:
jurcek3 napisal/-a:za tiste ki imate prevec kazenskih pik, moznost zbijanja pik
Izgleda zanimivo!
Je ze sel kdo na to? :D
Sam ni za mlade voznike :cry: :cry:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Nisem bral usega pa mogoce je ze kdo kej napisu o tem...

mal pred novim letom sem padu u radar in sicer u naselju 88 (drugac res skos pocas peljem in me pred tem niso nikol sploh ustavl pa mam ze 8 let voznisko!). policist mi je seveda dal se za pihat (nc napihu) ker je tak postopek ampak mi ni radarja pokazu.
Za podpisat mi ni nic dal sam popisu me je pa adijo...

Zdej glede na to da mi ni radarja pokazu kaj bi jst loh naredu?

Nej poudarm da drugac cincam po omejitvah da me naute napadal!
darkdog24

FSP napisal/-a:Nisem bral usega pa mogoce je ze kdo kej napisu o tem...

mal pred novim letom sem padu u radar in sicer u naselju 88 (drugac res skos pocas peljem in me pred tem niso nikol sploh ustavl pa mam ze 8 let voznisko!). policist mi je seveda dal se za pihat (nc napihu) ker je tak postopek ampak mi ni radarja pokazu.
Za podpisat mi ni nic dal sam popisu me je pa adijo...

Zdej glede na to da mi ni radarja pokazu kaj bi jst loh naredu?

Nej povdarm da drugac cincam po omejitvah da me naute napadal!
Ne razumem v cem je sedaj tvoj problem?
Nisi dobil placilnega naloga in za to si lahko srecen ker za ta prekrsek bi moral dobiti najmanj 1000 eur kazni in 9 kazenskih tock, za ta prekrsek pa bi sel na sodisce kjer bi sodnik odlocal o tvoji usodi.
torej ce ti policist ni pokazal radarja potem nisi vozil prevec.To da ti je dal za pihat je cisto normalno in je vredu, popisal pa te je zaradi porocila o opravljenem delu.
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Zadeva gre naravnost na sodisce, policist mi je pa povedal da sem vozu 88, radarja mi pa ni pokazal...
A pa bi policist men mogu dat kaj za podpisat?
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Kdaj zastara kazen od radaja?
Slika
darkdog24

FSP napisal/-a:Zadeva gre naravnost na sodisce, policist mi je pa povedal da sem vozu 88, radarja mi pa ni pokazal...
A pa bi policist men mogu dat kaj za podpisat?
Torej ce prekrsek gre na sodisce bo kazen najmanj 1000 eur in 9 kazenskih tock.O visini kazni se bo oddlocil sodnik + stroski postopka.

Ce so te policisti dobili pri prekoracitvi hitrosti z mobilnim radarjem recimo F9 to je tist ko je namontiran v Renault kangooju potem ti rezultata ne more pokazat in ti ga tudi ni dolzan, saj te tist Kangoo slika in se slika shrani na film.Film pozneje razvijejo in na sliki se vidijo vsi potrebni podatki (hitrost,cas,datum,razdalja itd....)Slika gre skupaj z obdolzilnim predlogom na sodisce sodniku.Tam ti bodo pokazali sliko.

Ce pa te je policist zmeril z rocnim laserskim merilnikom hitrosti (po napisanem tekstu dvomim v to) potem pa bi ti moral meritev pokazati na licu mesta, ker je dolzan to.

V tem primeru menim, da je slo za stacionarni radar, nizje pa je stala policijska patrulja in ustavljala prehitre voznike.

Zal mi je ampak se bos moral pripraviti globoko seci v denarnico.
Zadnjič spremenil darkdog24, dne 25 Jan 2009, 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.
darkdog24

slovenc napisal/-a:Kdaj zastara kazen od radaja?
Zal mi je ampak na to vprasanje ne znam odgovoriti.
Po mojem nekje v 3-5 letih AMPAK drzava se bo vedno potrudila in malim ljudjem navadnim obcanom vedno vzela kar je njeno, tako da zadeve ne bodo zastarale.
Nekdo ki pa je davkariji dolzan milijone pa ga pustijo pri miru.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Zdej marca bo 3 leta odkar so me ustavli na dolenki. Ja, men se tud zdi, da bom zadn dan dubu poloznco domou :wink:
Slika
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

policist me je ustrelu z tistim rocnim radarjem, me ni sliku. Ampak kako nej jst sodniku to razlozim? Moja beseda proti policistovi... mislm da mi to glih ne bo kej ratal dosest... Glede na to bi policist loh reku da sem se napihu X, XX pa mu tut ne bi nc mogu?

Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Evo mene tut dons zvecer v LJ bla je 2 pasovnca in valda sm mislu da je omejitev 70 pol pa kr naenkrat se zoza na 1 pasovnco tip mi je pa ze mahov nej ustavm. Pa mi pokaze da sm su 74 pa da bo 250eur. Pol mi se rece da ce placam v roku ne vem kok dni pol mam 50 posto pa se 3 pike mi je dal :x :evil: Zdej pa sam se po omejitvah
Odgovori