Renault Laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lightning

Odgovor Napisal/-a lightning »

Ja to pa res ja, ker to je pa mal razlike, ali delas naslednjega pri 160k km ali pri 230k km. Seveda ce ne ves, kdaj je bil delan prvi. No pri meni je bil menda cirka na 100k km.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

lightning napisal/-a:Ja to pa res ja, ker to je pa mal razlike, ali delas naslednjega pri 160k km ali pri 230k km. Seveda ce ne ves, kdaj je bil delan prvi. No pri meni je bil menda cirka na 100k km.
ce nisi siguren raje menjaj
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
lightning

Da je bil menjan sem siguren, samo nisem cisto siguren kdaj tocno. !00k km */- 5k km.

sedaj pa spet eno vprasanje., oz prosnja...

Ukradli so ploscico z napisom 1.9dCI, ki se nahaja pri bocnem zmigavcu pri sprednjih vratih na desni strani. In ta ploscica, ki je dolga par centinov in siroka 3 cm kosta 7 jurjev!!! Ima kdo kakrsnekoli veze pri komurkoli da mi zrihta ta napis ceneje??? Ma raj dam tistemu za 10 pirov (poleg cene ploscice seveda), kot pa renojevim oderuhom.

Skratka, ce mi kdor koli lahko kaj pomaga, bi vljudno prosil!

PS: Nisem tako skrt, ni mi tezko dati za nekaj 100eur, ce vem, da je tisto vsaj priblizno toliko vredno, za eno kur....plasticno ploscico z napisom pa ne dam tolk...in kaj hujsega...brez nje je pa grdo :mad:
lightning

Se eno vprasanje.... Ali kdo ve, ce je vodilo voznikovega sedeza enako vodilu sovoznikovega sedeza??? Se pravi gre se za sanke, po katerih se sedez premika naprej/nazaj. Imam majckeno lufta in se sedez malo gunca, pa imam sanso dobit vodila za male pare, zato bom verjetno menjal, ce so ista. Je pa tud mal denarja skoda dat, ce vodila ne bodo ustrezna. Gre se pa za laguno l. 2000 z mehansko nastavjivim sedezom.

Vljudno prosim za odgovor!

LP, Lightning :D
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

vodilo je valda enako...ce mislis na sanke.
Slika
lightning

ja mislim na sanke...vmes sem klical na REAL in k MALGAJU in oboji pravijo da so vodila razlicna....

Zdej pa ne vem, tud meni se zdi mal cudno, kaj je lahko tako drugacnega, pri teh sankah??

kaj mislite??
lightning

Kaksno olje priporocate v dCI(108KM) motorje?? Bo 10W-40 polsintetika v redu?? Ali bi morala biti sintetika? Osebno mislim da bo bolj primerna prva varijanta...

LP
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

1. Za sedez... si zihr, da mas luft na sankah? Da se ti ni losu sam vijak med sankami in sedezem?

2. Olje... odvisn kk dels z motorjem, kok km delas...

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Ne sparaj na olju...
lightning

Glede sedeza: Na servisu so mi zic sneli in u nulo zategnil vse kar se da zategnit. Luft je vseeno ostal, tako da naprej iscem vodila od kake razbite lagune. Od tiste, ki sem jih imel zadnjic moznost dobit, so bila poskodovana, zato jin nisem vzel. Ce kdo ve za kaksno, ki se prodaja po delih, naj prosim javi.

Glede olja: Tako so mi svetovali v trgovini z avto deli, kjer so notri tudi mehaniki, v trgovino je potem nakljucno prisec se en serviser(po material) in je povedal enako. Da je sintetika preredka in ne maze dobro drocnikov in nevem se kaj. Tako da so vsi pripirocal polsintetiko. Na renault servisu (AH Moste) so mi priporocali sintetiko. Zato sprasujem tukaj gor, ker dejansko ne vem, kaj dat notri. Tukaj sparanje nima niti najmanjse veze, ce sparas pri olju, je bolje da prodas avto. Kako delam s motorjem...dokler ni kazalec temp. na drugi crtici naceloma ne grem cez 2000 rpm. Na splosno ga ne tiscim ga, najraje se vozim med 2in 3k obrati.
Torej, kaj vi tocite v svoje dCI-je?
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Zaenkrat se nic razen nafte ter pralnega sredstva za sipe :wink:

Marca gre na prvi servis. Potem pa takoj na daljso turo v Nemcijo. Da ne odpiram nove teme. Koliko lahko pricakujem ceno 1. servisa za Megane 1.9dCi - 130KM (FAP) ?
lightning

1) Glede tistih vodil zgoraj...ce bo komu kdaj pomagalo. Torej vodila voznikovega in sovoznikovega sedeza niso enaka.

2) A mi res nihce noce zaupat, kaksno olje uporabljate v dCI lagunah?? Sintetika ali polsintetika?? Vprasanje ne postavljam zaradi financ, temvec me zanima iz tehnicnega stalisca? Ni vedno sintetika najustreznejsa. V nasem koncu prodajalec (ki je tudi mehanik) pravi, da naj dam polsintetiko, se ene srviser tudi. Na renaultu pravijo obvezno sintetiko. Prej omenjena sta temu odlocno nasprotovala, saj sintetika nevem zakaj ne maze dobro drocnikov ali nekaj v tem smislu....Skratka, prosim napisite, kaksno olje imate v motorju.

3) Imam pa se en majhen problemcek in sicer verhetno z ventilatorjem. Pri visjih hitrostih ali pa ce pospesujem, mi iz armaturne plosce prihaja nek zvok, ki je podoben, kot ce bi ventialotor ob nekaj zadeval. kolega ima BMW-ja in mu dela enako. Njemu so rekli, da je to zaradi izrabljenosti ventilatirskega osissca, da ga pritisk zraka pri visji hitrosti malo usloci (za recimo 1-2 mm premakne os vrtneja) in zato drgne ob nekaj. Mislite da je to?

Hvala za morebitne odgovore!

LP, Lightning!
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

2) A mi res nihce noce zaupat, kaksno olje uporabljate v dCI lagunah?? Sintetika ali polsintetika?? Vprasanje ne postavljam zaradi financ, temvec me zanima iz tehnicnega stalisca? Ni vedno sintetika najustreznejsa. V nasem koncu prodajalec (ki je tudi mehanik) pravi, da naj dam polsintetiko, se ene srviser tudi. Na renaultu pravijo obvezno sintetiko. Prej omenjena sta temu odlocno nasprotovala, saj sintetika nevem zakaj ne maze dobro drocnikov ali nekaj v tem smislu....Skratka, prosim napisite, kaksno olje imate v motorju.

Hvala za morebitne odgovore!

LP, Lightning![/quote]

ELF excellium LDX 5-40W,kar ti tudi pise v servisni knjigi in je priporocen s strani Renaulta.Ce ti ni skoda denarja priporocam tudi menjavo na 15000 kilometrov.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Tako je obvezno 5w-40 in cim bolj pogosto menjat,dobro bo tudi vsakih 20000km,...ker se s tem oljem maze tudi turbina,...in ce je olje sinteticno ima vecji pretok,s tem bolje podmazuje in hladi - s tem podalsuje zivljensko dobo motorja in turbinei !!!

lp
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Exellium 5-50W
l.p., Mr. B
Odgovori