Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)
Re: Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)
Ja lej tko je, se ta malenkost so vecinoma R.S. modeli... Pa nebi o tem da drugih mocnejsih modelov sploh ni, seveda jih ni saj ni povprasevanja. Za druzino ali firmo je 130ks vrh glave... Kot zanimivost lagune 3.0dci pri nas sploh niso trzili, le zakaj... Ta mocnih 180ks 2.0dci je pri nas le za vzorec.
Lp
Lp
ja g.Fuego res je...takih neumnosti pri polni zavesti kot jih plozajo tukaj ne najdeš nikjer
zadnja leta je "downsizing" politika v avto fabrkah v EU(v Ameriki pač ne ker je benz džabe in registracije, zavarovanje pa sploh ni obvezno
) vaški bojsi so pa še vedno obremenjeni z nekimi bullshit brošurami o nekih konjih
človeška neumnost je res neskončna 
če bi bil pa 3.0 V6 moped z 300 konji bi pa kokodakal da je prevelik strošek, bla bla bla
zadnja leta je "downsizing" politika v avto fabrkah v EU(v Ameriki pač ne ker je benz džabe in registracije, zavarovanje pa sploh ni obvezno
če bi bil pa 3.0 V6 moped z 300 konji bi pa kokodakal da je prevelik strošek, bla bla bla
to imaš prav, renault je imel že leta 1911 motor z 9.1 prostornino, zdaj pa reveži ne znajo več sestaviti enega velikega motorja s katerim bi lahko vlekel prikolico, poslabšali so se, jaz sem totalno razočaranHauba napisal/-a:Meni ni jasno (pa vem da bom spet napaden), kako je lahko VRH ponudbe pri nekem "premium" avtomobilu 1.6dCi motor s 160 konji. Pri, recimo, C5 je bil že leta 2010 2.0HDi s 165 konji sredina ponudbe, vrh pa 240 konjev. 7 let nazaj...
nič čudnega da ne maraš električnih avtomobilov, tam sploh ni litraže, kako potem vedeti, ali je avto premium ali ne, pa še prtlažnik trikrat odpreš in gre baterija, potem je treba pa riniti do polnilne postaje
morda zato ker večina kupcev ne rabi 200KM za v merkator, do cerkve in po otroke v šolo?Zato ker večina kupcev Renoja boli k.. za konje. Enostavno jim je vseeno.
Me pa preseneča, da se opeva nevem kakšne prodajne številke a sam ne opazim na cesti drugega kot kakšnega megana ali pa clia..
prodajne številke so pa itak debela laž, v resnici se ne proda noben. Ne, čisto resno, ne vidiš jih zato ker te boli k. zanje, jaz tudi nisem vedel, da je vsak peti avto srebrn peugeot 206, dokler nisem bil pozoren na to, pa prepričan sem bil da nihče ni kupil Elantre, ko je znanec nabavil ta avto, sem ugotovil, da jih je kot solate
jaz vidim polno capturjev, vsak dan kakšnega talismana, celo windi so se začeli pojavljati, sicer ne vem od kje, ker ko so ga še prodajali jih ni bilo videti, pa sem bil pozoren nanje. tudi nisem vedel da je toliko minijev na cesti, ampak zdaj vidim da jih je polno....oči vidijo kar pamet hoče, edino če vidiš zmaje, potem moraš do zdravnika, ker teh pa res ni
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
to maš celo prav, kdo je pa kupil 3.0 V6 Laguno ko se je prodajala? noben, še zdaj ko se prodajajo za res smešen drobiž jo ne kupi nihče, bolj se jo splača peljati na odpad, pa ima litražo, konje in polno opremo. motor je preverjen, vzdržljiv, prestiž je, kje je problem?če bi bil pa 3.0 V6 moped z 300 konji bi pa kokodakal da je prevelik strošek, bla bla bla
medtem se 1.5 in 1.9 dci prodajajo, pa imajo manj konjev, manjši motor, socjalno blago na sedežih, zadnje šipe na žgance ipd.
ok ja tudi jaz bi rad videl talismana V6 biturbo z 500 konji in spodobilo bi se, da ga naredijo za ugled znamke, ampak ga ne bo in tudi če bi bil, ga ne morem kupiti, ne novega ne rabljenega in večina ljudi je takih
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
sorum napisal/-a:ja g.Fuego res je...takih neumnosti pri polni zavesti kot jih plozajo tukaj ne najdeš nikjer![]()
zadnja leta je "downsizing" politika v avto fabrkah v EU(v Ameriki pač ne ker je benz džabe in registracije, zavarovanje pa sploh ni obvezno) vaški bojsi so pa še vedno obremenjeni z nekimi bullshit brošurami o nekih konjih
človeška neumnost je res neskončna
Smiri doživljaj kolega. V ameriki je obvezna registracija in zavarovanje. V ameriki se dogaja downsizing, VW Jette se prodajajo za drobiž, fiati, alfe, bmwji, itd se vse prodaja in to vedno več. Preberi kako stvar kje drugje kot na http://www.zarota-dobitnashocjo.si" onclick="window.open(this.href);return false; pa boš tudi ti sprevidel da mešaš luft kot ventilator.

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Amerika je velik pojem, je kar od ene zvezdne drzave do druge razlicno... Mislis da so gas monkey taki frajerji, da proti zakonu po dallasu texas testirajo avte brez tablic? Pajade... Nastane pa velik problem pri karambolu, v primeru krivde krijes komplet vse iz svojega zepa. Tudi zdravljenje poskodovancev... Zato imajo vecinoma vse urejeno, kljub temu da zavarovanje ni obvezno.
Lp
Lp
neumnosti se kar ne nehajo
vsak totalno zgreši bistvo ali sploh ne razume zakaj se gre ali kaj govori
registracija je obvezna v US ja tko da tablice morajo bit, zavarovanje pa ne, pa tud gas do daske nebo ker te v puščavi dobi miličnik Vinko in gre avto na impound pa je jebi
pa dejmo še mal...no brains no tumors
shus predaj se
a ne vidiš da imaš opravka z geniji k majo vse videokasete od Top Gear, tam je vse res 
registracija je obvezna v US ja tko da tablice morajo bit, zavarovanje pa ne, pa tud gas do daske nebo ker te v puščavi dobi miličnik Vinko in gre avto na impound pa je jebi
pa dejmo še mal...no brains no tumors
shus predaj se
- Sport Driver
Ko smo že pri USA pa Talismanu, lahko bi ga rebadgal in prodajal z Mitsubishijevim znakom [emoji3]
Poslano z mojega XT1650 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega XT1650 z uporabo Tapatalk
vprašanje kje smo...
večina je nekje v oblakih

Mislm da se cel forum sprašuje kje si ti, glede nato kakšne poste pišeš..
ne mislit,tudi to ne gre kej prida
uglavn Talisman.... ja govorimo o obliki, ne pravljičnih brošurah ki begajo vaške tunerce

videvamo jih dnevno(v zagorju ali sp. kungoti ne toliko no
), avto je res hud
črna limuzina ali sedan je top....
novi moped v Talismanu torej?
uglavn Talisman.... ja govorimo o obliki, ne pravljičnih brošurah ki begajo vaške tunerce

videvamo jih dnevno(v zagorju ali sp. kungoti ne toliko no
črna limuzina ali sedan je top....
novi moped v Talismanu torej?
Je morda kje kaksna uradna objava kaj se pricakuje za MY18?
V tretjem letu bi si upal trditi da so ze odpravili vse poporodne tezave.
Jaz pričakujem TCE 225 (iz Espacea), AppleCarPlay in Android Auto (če še ni na v oljo) ter posodobitev aktivnega tempomata (maks hitrost)Grilzz napisal/-a:Je morda kje kaksna uradna objava kaj se pricakuje za MY18?
Kako je s težavami pa ne vem...
Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
The only thing constant in life is change.
Francois de la Rochefoucauld
Renault Laguna Coupe Monaco GP
Francois de la Rochefoucauld
Renault Laguna Coupe Monaco GP
Upam da ne motim preveč, ker sem oživil staro temo.
Vprašanja na mestu:
* kakšne izkušnje koga po teh dobrih 2 letih Talismana na tržišču? kako se držijo avtomatski menjalniki in 4control?
* radarski tempomat izgleda še vedno min. 50km/h... tole mi preprečuje, da kupim; workarounds ali pa update?
Vprašanja na mestu:
* kakšne izkušnje koga po teh dobrih 2 letih Talismana na tržišču? kako se držijo avtomatski menjalniki in 4control?
* radarski tempomat izgleda še vedno min. 50km/h... tole mi preprečuje, da kupim; workarounds ali pa update?
Pozdravljeni.
Od 13.2.2018 vozim nov Talisman Grandtour 1.6 dci Iconic ročni menjalnik.
Radarski tempomat res dela od 50 do 150, kar pa mene ne moti, saj nimam avtomatskega menjalnika, v naseljih pa uporabljam omejevalnik hitrosti tam do nekje 80-90. Šele v 6. prestavi uporabljam radarski tempomat, se pravi od 80 dalje, več kot 150 se pri nas redko vozim.
Problemov z avtom nimam. Do sedaj prevozil dobrih 16k km. Vse dela odlično. Realna poraba vseh 16k km je 6.4 litra, po računalniku 6.0, pa ga ne šparam, s čimer sem zelo zadovoljen, glede na velikost avta, težo, pnevmatike 245/45/18. Ko je hladen, zmerno vozim, da se ogreje, ko je ogret na delovno, pa to ne pomeni, da je le hladilna na delovni temperaturi, ampak tudi olje, kar po mojih izkušnjah pozimi zna trajat tudi 20 do 30 km, pol pa gasa, saj zato je. Šob že pa tak dolgo nisem uporabljal, da sem že pozabil, kako delajo, mi je pa pozimi vedno uspelo oprati steklo kot je treba. Ponavadi zmeraj, ko grem od doma na daljšo turo, prej z mokro gobo navlažim vetrobransko steklo, da se fajn omoči, potem pa obrišem z brisalcema in je O.K.
Z avtom sem zelo zadovoljen, kot z vsemi dosedanjimi Renaulti (Megane Grandtour 1.9 dci dinamique nov letnik 2007, prevozil 223k km brez problemov, realna poraba 6.2; Megane Grandtour 1.9 dci GT-Line nov 2011, prevozil 143k km brez problemov, realna poraba 6.1; Megane Grandtour 1.6 dci GT-Line nov 2014, prevozil 150k km brez problemov, realna poraba 5.6).
Tudi naslednjega bi vzel Talisman Grandtour Iconic, nisem pa še popolnoma prepričan, ali spet 1.6 dci ali mogoče kakega bencinarja (glede na dogajanje v Nemčiji bo verjetno tudi pri nas šlo v podobni smeri z zamikom) in pa mogoče tudi avtomatski menjalnik. Namesto bele barve bi vzel modro, namesto svetlosivega usnja (kot del paketa Iconic) pa bi raje vzel kako temnejše usnje, recimo temnorjavo.
To je to na kratko. Če pa koga še kaj zanima, naj vpraša.
Lep pozdrav,
Simpa
Od 13.2.2018 vozim nov Talisman Grandtour 1.6 dci Iconic ročni menjalnik.
Radarski tempomat res dela od 50 do 150, kar pa mene ne moti, saj nimam avtomatskega menjalnika, v naseljih pa uporabljam omejevalnik hitrosti tam do nekje 80-90. Šele v 6. prestavi uporabljam radarski tempomat, se pravi od 80 dalje, več kot 150 se pri nas redko vozim.
Problemov z avtom nimam. Do sedaj prevozil dobrih 16k km. Vse dela odlično. Realna poraba vseh 16k km je 6.4 litra, po računalniku 6.0, pa ga ne šparam, s čimer sem zelo zadovoljen, glede na velikost avta, težo, pnevmatike 245/45/18. Ko je hladen, zmerno vozim, da se ogreje, ko je ogret na delovno, pa to ne pomeni, da je le hladilna na delovni temperaturi, ampak tudi olje, kar po mojih izkušnjah pozimi zna trajat tudi 20 do 30 km, pol pa gasa, saj zato je. Šob že pa tak dolgo nisem uporabljal, da sem že pozabil, kako delajo, mi je pa pozimi vedno uspelo oprati steklo kot je treba. Ponavadi zmeraj, ko grem od doma na daljšo turo, prej z mokro gobo navlažim vetrobransko steklo, da se fajn omoči, potem pa obrišem z brisalcema in je O.K.
Z avtom sem zelo zadovoljen, kot z vsemi dosedanjimi Renaulti (Megane Grandtour 1.9 dci dinamique nov letnik 2007, prevozil 223k km brez problemov, realna poraba 6.2; Megane Grandtour 1.9 dci GT-Line nov 2011, prevozil 143k km brez problemov, realna poraba 6.1; Megane Grandtour 1.6 dci GT-Line nov 2014, prevozil 150k km brez problemov, realna poraba 5.6).
Tudi naslednjega bi vzel Talisman Grandtour Iconic, nisem pa še popolnoma prepričan, ali spet 1.6 dci ali mogoče kakega bencinarja (glede na dogajanje v Nemčiji bo verjetno tudi pri nas šlo v podobni smeri z zamikom) in pa mogoče tudi avtomatski menjalnik. Namesto bele barve bi vzel modro, namesto svetlosivega usnja (kot del paketa Iconic) pa bi raje vzel kako temnejše usnje, recimo temnorjavo.
To je to na kratko. Če pa koga še kaj zanima, naj vpraša.
Lep pozdrav,
Simpa

.jpg)