Novi Clio IV - 2013

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Re: Novi Clio IV - 2013

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Clio sploh ni več to kar je bil :roll:
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Cr00k napisal/-a:Malo sem razocaran, ce priznam... Izgleda niti ne tolk slabo, ampak motor je pa povsem nekonkurencen (mini, corsa opc,...), sploh pri navoru. Dvomim, da se uspejo oddolziti z podvozjem... Pogresam tudi napise brembo, recaro,...
kaj je z navorom? Corsa ima 266 Nm,Polo 250Nm (med 2000 in 4500 vrtljaji),Mini 240 Nm (1600-5000 vrtljaji).Clio ima 240 Nm in razpon od 1750-5600 vrtljajev.Navora je malo manj ampak je lepo razporejen.
Truckdriver \8/ napisal/-a:Clio sploh ni več to kar je bil :roll:
Kaj pa je bil včasih ? NLP mogoče :mrgreen: ? Tale RS je še vedno eden najboljših Hot Hatchov tega razreda,če ne celo najboljši.Meni zadostuje.
Še 2 sliki Grandtoura:
Slika
Slika
Prtljažnik 434l dolžina pa 426cm.
PinkiRS

Odgovor Napisal/-a PinkiRS »

kr hud ja :D
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ne vem kaj je na tem avtu hudga, od običnega cliota se razlikuje po drugačnem prednjem pa zadnjem odbijaču? za hudga velja rs3, z nabildanim videzom, visoko vrtečim motorjem, hudimi bremzami, pa 3-mi!!!! vrati! tuki ni pa nč od tega, je pa res da so dodal možnost predvajanja zvokov ikoničnih avtomobilskih motorjev preko radijskih zvočnikov... wtf?!? učasih je za dober avto veljalo kej drucga, kot očitno zdj...
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

Verjetno je navor limiteran da nebi zdrobil ta menjalnik iz putra... No ja ne zgleda lih grozno ni pa lep.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Ravna linija k pri mrtvecu, ze ni lepo razporejen navor :D

@Duli: poleg odbijacev, si pozabil se 18" feltne oment...:)
Slika
Uporabniški avatar
MyWay!

Odgovor Napisal/-a MyWay! »

Zadnje čeljusti so identične kot pri 3jki, prednje pa niso več Brembotove, kot zgleda. :( Diski spredaj naj bi bili 320mm. Se pa strinjam, da bi se oblikovno pri RS lahko bolj potrudili kot le spremenili odbijača. Motor je Nissanov 1.6 turbo iz Juke-a, ali se motim? Pa mal optimiziran? Po moje bosta tale boga turbinca in menjalnik jamrala po opravljenih remapih, mogoče celo brez. :)

Ve kdo, kdaj pride RS v salone?

Edit: Tisto z predvajanjem motornega zvoka preko zvočnikov mi pa tudi ni čist jasno ?? :?:
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Uporabniški avatar
Figo

Odgovor Napisal/-a Figo »

Kje so široki boki? Kje je nabildan? to je porazno. Kot bi gledal navadnega cliota s spremenjenimi 'Fazer' popravki.
Sama neka plastika fantastika kot pri opel corsi....šrot!

Kje so nabildani, estetsko brutalni clioti? brezveze...
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

:lol: Res nima luknje v haubi kot 16V, nima jih niti na blatnikih, nima Brembov (pa sem prepričan, da se bo ustavljal isto ali bolje kot prejšnji!), nima Recarov (ampak ima pa všečno notranjost), ni 3 vraten ampak o greh 5 vraten (so že izračunali, da ni mehkejši, je uporabnejši, pa cenejši za izdelavo, za nas verjetno ne). Ampak sem pa prepričan, da ne bo nič počasnejši kot prejšnja generacija. Če bo res še lažji, ima več navora, hitrejše prestavljanje (to, da bo naslednja generacija imela "DSG" sem že zdavnaj rekel, da je naslednji korak).
Če bi bil pa kaj dosti močnejši bi pa že skoraj hodil v zelje Meganu kar si pri Renaultu verjetno ne želijo. Sploh glede na to, da se že 200 CUP baje pelje čez ovinke primerljivo in ostane zadaj le na ravninah.
Uporabniški avatar
Cr00k

Jst bom na japonce presaltu :)))

No kokr je myway namignu,... Vprasanje koliko je dsg menjalnik vzdrzljiv. Vcasih smo se prtozeval, da atmosferc ni bas tunabilen, zdaj s turbino se bom pa pritozevali da je zaradi menjalnika netunabiln :)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Atmosferci netunabilni oziroma moraš vložiti kar nekaj denarja, sinhroni slabi.
Turbači bojo pa šle turbine, cel menjalnik... :lol:

Cr00k pa namigni mi dovolj kmalu kdaj misliš prešaltati, bom že jaz posvojil tvojega in poskrbel, da mu bo lepo še naprej. :lol:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Sej je logično po eni strani, enka je mela širše boke, dvojka je ista k navadn, trojka tud širše boke, tale je pa spet en revež. Počakmo na petko pa bo :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Duli napisal/-a:ne vem kaj je na tem avtu hudga, od običnega cliota se razlikuje po drugačnem prednjem pa zadnjem odbijaču? za hudga velja rs3, z nabildanim videzom, visoko vrtečim motorjem, hudimi bremzami, pa 3-mi!!!! vrati! tuki ni pa nč od tega, je pa res da so dodal možnost predvajanja zvokov ikoničnih avtomobilskih motorjev preko radijskih zvočnikov... wtf?!? učasih je za dober avto veljalo kej drucga, kot očitno zdj...
Duli, se strinjam prav v vsem zgoraj napisanim, dodajam pa še tole: zvok motorja preko zvočnikov. Katerih zvočnikov? Tistih 4 x 15W kot v RS3? So tisti peresni zvočniki skupaj s švohizmom od avtoradija prvi teden ven leteli. Če boš to pri RS4 naredil, bo pa itak tričetrt avta crknilo, ne le sredinski displej in obvolanske komande. Da o 5 vratih sploh ne govorim, haloo?? Hvala lepa, mene so zgubli. To še za stare fotre ne bo - pa sem jaz starina proti vam tle na forumu. Po moje bi moralo vas še bolj pogret :wink:
Uporabniški avatar
Cr00k

Symon napisal/-a:Cr00k pa namigni mi dovolj kmalu kdaj misliš prešaltati, bom že jaz posvojil tvojega in poskrbel, da mu bo lepo še naprej. :lol:
Ne bo potrebe :) ...ker bom samo dopolnil harem še z eno japonsko lubico :D
Slika
Uporabniški avatar
slovenc

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Men je pa kul po en stran, da ne izstopa preveč, pol pa sam gas in greš mimo in se sam čudno gledajo. Notranjist mi je lepa, 5 vrat je pa praktično, pa sej...al ni kluka sred vrat?
Slika
Odgovori