Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Avantime 3.0 V6 Privilege

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Ekola, danes bil malo naokoli... :)

Včeraj sem po štirinajstdnevnem premoru zpet šel laufat. Tek je taka fina stvar, imaš čas razmišljat in polno idej in načrtov za prihodnost se takrat porodi. No, in ena izmed idej je bila, da standardno traso (od doma do Trzina in nazaj) podaljšam do Črnuč in se ustavim pri Snoju, ter povprašam za nekaj malenkosti. Žal sem prišel do Črnuč prepozno in so bili Snojevi takrat že eno uro doma, sem pa zato bil danes zopet tam. Ne, tokrat nisem laufal do tja, Mercedes/MAN (na vem kateri je bil) me je pripeljal ;)

Najprej sem se ustavil na AvtoTriglav. Zakaj tam? Ker ima moja Fiata 500 in ne samo, da je skurila zavorne ploščice pri 30kkm, tudi na levem blažilcu je polomila neko plastično šalčko, ki pride na vrh manšete in bump stopa. Zadeva se dobi v kompletu, manšeta, bump stop in tista plastična šalčka, vse v enem kosu in košta 17€. Sem vprašal še za prvi servis na 30kkm (jp, Fiat 500 ima servisni interval na 30kkm, znano? :) ) in montažo te manšete. Zakaj? Ker se mi ne ljubi iskati nekoga, ki bi to vgradil poceni in bi želel štemplej v servisni če se bo morda avto prodajalo spomladi. Me je bilo malo strah draguljarskih cen olja in filtrov, katere niso pustili, da bi prinesel svoje, a me je cena pomirila, 53€. Se mi ne zdi drago, ko bi bilo vsaj za Avantimea tako poceni, tako servisi, kot deli :)

Nadaljeval sem pri Snoju. Si je Erik vzel čas in sva brskala po Dialogys-u. Zanimala me je cena okrasnih letvic na notranjih ročajih vrat, zatiča za predala v sredinski konzoli in v naslonjalu za roke, bunke prestavne ročice in okrasne letvice pred sovoznikom.

Tole torej...

Slika

Cene...

-Letvici za ročaje vrat se lahko kupi le v paru, kar je kul, ker rabim obe, manj kul je cena ~155€. Vzel sem jih kljub temu. Mimogrede, ali kdo ugane ceno samih ročajev? So aluminijasti, kvalitetni in barvani s tisto glupo gumijasto barvo. 100€, 200€, morda celo 300€? Ne! 540€ :shock: Sam sem jih lansko leto pred salonom spedenal za 540 centov :)
-Bunka prestavne ročice. Pride le v kompletu z ročico, vsaj tako Dialogys pravi, in košta 55€. Vzel je nisem. Bom še malo premislil.
-Zatiča. Tisti "pimped by my wife", torej odlomljeni, košta 12€ in sem ga naročil. Prav tako tistega v sredinskem predalu, katerega smo polomili na salonu. Sem sicer cincal ali bi ali nebi, pride ~30€, na koncu pa le naročil. Če zalepljeni popusti imam že novega, sicer bo pa na zalogi :)
-Okrasna letvica pred sovoznikom. Zopet, dobi se jo le v kompletu z vsemi letvicami armaturne plošče, torej tudi tisto levo od volanskega obroča in tisto na sredini. Cena? Mislim, da je bila 290€. Ker ima moja le en ris, sem se vzrdžal :)
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

a je bila plača, ali zakaj si tako odprtih žepov? :lol:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

bam88 napisal/-a:
skopusnik napisal/-a:Dobr da ne veste kolk je vetrobranska šipa + menjava, ker bi verjetno vsi lastniki avantimov šli dodatno stekla zavarovat, vse ostale bi pa srat prtisnl :lol:

zakaj ne poves cene? prevec si skrivnosten :D
Po mojih info. cca. 1400€, ne me pa držat za besedo ;)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a russia »

Drejchi napisal/-a:
russia napisal/-a: prejsni mesec menjal sipo na pooblascenem servisu Renault, krila mi je zavarovalnica, racun z delom pa ni bil niti 300€...
Resno? Ker zgolj tista dva gumijasta trakova ob vetrobranskem steklu prideta ~200€. Tvoje so potemtakem sneli in jih nazaj prilepili? Ali jih sploh imaš? Na mojem je bilo nekoč v preteklosti tudi menjano vetrobransko steklo in teh gumic po tem ni bilo več... :(
sorry, moram se popraviti, sem danes se 1x pogledal racun in je prislo vse skupaj z delom 380€. tista dva gumijasta trakova so mi pa verjetno kar nazaj zalepili, ampak so dobro naredili, ni opaziti, da bi bilo dajano dol...
Uporabniški avatar
Drejchi

Shusuglao napisal/-a:da se nisi tudi ti z audijem pripeljal? :mrgreen:
:) nisem, nisem. S Fiatom sem bil in, vsaj tako se mislil, naj bi povsem pasal na parking, a ko sem videl to četverico, sem se zavedel, da bi bil Audi bolj ta'prau ;)

Shusuglao napisal/-a:a je bila plača, ali zakaj si tako odprtih žepov? :lol:
ne, ne, ne še :)

Mah, temperature se povišujejo in začenja že pošteno po pomladi dišati in tudi avto naj bi bil v kratkem fertik... upam... :) in če bo že zunaj lep, naj bo tudi znotraj. Ko to, kar sem naročil, zamenjam, bo edino še volanski obroč izdajal starost avtomobila. Saj je lep, a je usnje že malce preveč gladko in se sveti. Bo treba nekaj ukreniti.

Sicer pa preprost matematični izračun pove, da sedaj, ko se namesto z avtomobilom, v službo, vozim z avtobusom, prišparam ~200-250€ mesečno (80l kestl = 115€ x 2 na mesec). Tako tih ~200€ (155+30+12) niti ne boli tako zelo :)
Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

clio open napisal/-a:V KR je en, ki lepo oblači volane. Vsaj tisti v Alenovem je fenomenalno izdelan :D
http://www.atkopac.eu/slo.html
Slika
Uporabniški avatar
russia

Drejchi napisal/-a:Montirati samozatemnitveno ogledalo res ni kunštna stvar, rabiš le +12V, senzor za dež in ogrevanje stekla pa potegne za seboj bistveno več stvari.

Ogrevanje stekla mora biti povezano z računalnikom za klimo, saj se ga vklopi na komandni plošči za klimo. Ali imaš avtomatsko klimo s pravo komandno ploščo?

In kje si ti našel mikrofon za telefon? Telefon je čisti aftermarket in kljub temu, da se ga je dalo naročiti kot uradno dodatno opremo, se ga je montiralo naknadno, ni to tovarniška montaža in tovarniška napeljava, tako, da dvomim, da si našel mikrofon, kvečemu temperaturni senzor klimatske naprave, ki se nahaja pri stropni lučki. Svojo inštalacijo sem že nespametno zruval ven in videl kako je bilo montirano.
sej vem, da ni problem montirati samozatemnitveno ogledalo, ampak na tej moji navadni sipi bi mi cudno izpadlo, da ga dam naknadno gor, ker tam, ko se ga fiksira imate vi zatemnjeno, jaz pa nimam...

klimo imam avtomatsko. kaj mislis, ce ima pravo komandno ploščo??

slepam, da je bilo nekaj za telefon, ker sem tako videl, ko so naknadno vgrajevali na
avantime-connexion.fr , temperaturni senzor klimatske naprave, je bil v pri stropni lučki tako kot si napisal, tako da sigurno ni to.
v glavnem sem ugotovil, da ima Avantime predpripravo za vso dodatno opremo (stikalo za tempomat, stikalo za samozatemnitveno ogledalo, in se to, ki sklepam, da je za tel.)
Uporabniški avatar
Drejchi

russia napisal/-a:klimo imam avtomatsko. kaj mislis, ce ima pravo komandno ploščo??
Slika

sem tudi pogledal v čem se razlikuje vetrobransko steklo Dynamica od Privilegea in ja, Privilege ima dodatno temnjenega zgoraj, a to je predvsem zaradi dežnega senzorja.
Slika
Uporabniški avatar
lesar
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a lesar »

Tista tipka, ki je seveda enaka, kot pri Espace-u, ti vklopi "videti dobro''. Ja, tak je prevod v navodilih.

Pri Privilege ti vklopi tudi gretje prednjega stekla, če pa gretja ni se pa pač ne vklopi. Mislim pa, da če je pritisnjena dvakrat, da vklopi tudi klimo.

Aja pa gretje prednjega stekla se lahko vklopi tudi na sredini armature s tipko za gretje zadnjega stekla.

Je pa res, da je gretje sprednjega stekla zlata vredno če nimaš garaže/strehe nad avtomobilom.
Avantime 3.0 V6 Privilege, Twingo Gordini 1.2 TCE
Uporabniški avatar
russia

Drejchi napisal/-a:
Slika
Imam tocno taksno tipko... Kako pa vem, ce je gretje ali ne??

btw. mi je uspelo tudi ledice noter vtaknit, samo zdaj me malo skrbi kako jih bom ven dobil, ko jih bo potrebno zamenjati... :?
Uporabniški avatar
Drejchi

gretje vetrobranskega stekla? V steklu se vidijo žičke. Če pa dela pa lahko preveriš le na kako hladno in megleno jutro. Teh imamo v Lj. v izobilju :)

Za ledice pa lepo, da ti je uspelo.

Sem pa našel še nekaj slikic izdelave Avantime-a. Če koga zanima, seveda. :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
lesar

Noro. Kje si pa te slikce našel.

Mi je pa zadnjič serviser rekel, ko sem dal pečke menjati, da se pa vidi, da avto ni bil delan na renaultovih
linijah.

S tem je mislil, da je avto narejen skoraj, kot da bi se izdeloval v obrtniški delavnici. Armatura je narejena iz nešteto koščkov in ne tako kot pri ostalih, ko enostavno vzameš celo armaturo ven. Ni kaj veliko premišljeno glede vzdrževanja in servisiranja.
Skoraj za vsak ostvar bi najraje motor ven jemali. No je pa res, da so mogli pri Espacu za menjavo sklopke motor ven vzet.
Uporabniški avatar
lesar

Drejchi eno vprašanje zate. Težave imam z akumulatorjem, kot da bi mi ga nekaj praznilo tudi ko je ugasnjen. Ko avto stoji dva ali tri dni se akumulator sprazne.
A mogoče veš če se ti osvetlitev ventilacije prižge takoj ko daš kontakt, ali šele ko prižgeš luči. In ali ti, ko zakleneš avto, na armaturi oz. števcu sveti sam lučka blokade proti kraji? Meni se pokaže še ključavnica v zgornjem desnem vogalu

Mi pa to dela odkar sem menjal pečke.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Nekje si naredil majhen kratek stik, ki ga računalnik ne prepozna, vendar je vseeno dovolj močan, da kuri accu!
Uporabniški avatar
Drejchi

lesar napisal/-a:Drejchi eno vprašanje zate. Težave imam z akumulatorjem, kot da bi mi ga nekaj praznilo tudi ko je ugasnjen. Ko avto stoji dva ali tri dni se akumulator sprazne.
A mogoče veš če se ti osvetlitev ventilacije prižge takoj ko daš kontakt, ali šele ko prižgeš luči. In ali ti, ko zakleneš avto, na armaturi oz. števcu sveti sam lučka blokade proti kraji? Meni se pokaže še ključavnica v zgornjem desnem vogalu

Mi pa to dela odkar sem menjal pečke.
Osvetlitev se prižge takoj, ko daš kontakt, seveda, tako, kot tudi števci. Ko prižgeš luči se le malenkost zniža jakost svetlosti.

Ko avtomobil zakleneš začne utripati mala okrogla lučka blokade motorja, ne pa tudi tista ključavnica, ona je, kolikor je meni znano in se pri meni tako obnaša, za indikacijo vklopljenega centralnega zaklepanja pri hitrosti nad 9km/h ali pa vklopljenem kar tako. To funkcijo pa lahko vklopiš, če že nimaš, jaz nisem imel, z daljšim pritiskom na tipko centralnega zaklepanja. Potem se ti avto avtomatično zaklene nad 9km/h.

Sicer se je pa tudi meni lansko leto dogajalo, da sem imel aku pazen po nekaj dnevih stanja in mislil, da mi nekaj pije, no, nič mi ni pilo, le aku je bil za v smeti. Po menjavi akumulatorja, so težave izginile. Pa sploh ne vem, kako se je to lahko zgodilo, ko pa aku še niti ni bil star malo več, kot leto dni. :roll:
Slika
Odgovori