Včeraj sem po štirinajstdnevnem premoru zpet šel laufat. Tek je taka fina stvar, imaš čas razmišljat in polno idej in načrtov za prihodnost se takrat porodi. No, in ena izmed idej je bila, da standardno traso (od doma do Trzina in nazaj) podaljšam do Črnuč in se ustavim pri Snoju, ter povprašam za nekaj malenkosti. Žal sem prišel do Črnuč prepozno in so bili Snojevi takrat že eno uro doma, sem pa zato bil danes zopet tam. Ne, tokrat nisem laufal do tja, Mercedes/MAN (na vem kateri je bil) me je pripeljal
Najprej sem se ustavil na AvtoTriglav. Zakaj tam? Ker ima moja Fiata 500 in ne samo, da je skurila zavorne ploščice pri 30kkm, tudi na levem blažilcu je polomila neko plastično šalčko, ki pride na vrh manšete in bump stopa. Zadeva se dobi v kompletu, manšeta, bump stop in tista plastična šalčka, vse v enem kosu in košta 17€. Sem vprašal še za prvi servis na 30kkm (jp, Fiat 500 ima servisni interval na 30kkm, znano?
Nadaljeval sem pri Snoju. Si je Erik vzel čas in sva brskala po Dialogys-u. Zanimala me je cena okrasnih letvic na notranjih ročajih vrat, zatiča za predala v sredinski konzoli in v naslonjalu za roke, bunke prestavne ročice in okrasne letvice pred sovoznikom.
Tole torej...

Cene...
-Letvici za ročaje vrat se lahko kupi le v paru, kar je kul, ker rabim obe, manj kul je cena ~155€. Vzel sem jih kljub temu. Mimogrede, ali kdo ugane ceno samih ročajev? So aluminijasti, kvalitetni in barvani s tisto glupo gumijasto barvo. 100€, 200€, morda celo 300€? Ne! 540€
-Bunka prestavne ročice. Pride le v kompletu z ročico, vsaj tako Dialogys pravi, in košta 55€. Vzel je nisem. Bom še malo premislil.
-Zatiča. Tisti "pimped by my wife", torej odlomljeni, košta 12€ in sem ga naročil. Prav tako tistega v sredinskem predalu, katerega smo polomili na salonu. Sem sicer cincal ali bi ali nebi, pride ~30€, na koncu pa le naročil. Če zalepljeni popusti imam že novega, sicer bo pa na zalogi
-Okrasna letvica pred sovoznikom. Zopet, dobi se jo le v kompletu z vsemi letvicami armaturne plošče, torej tudi tisto levo od volanskega obroča in tisto na sredini. Cena? Mislim, da je bila 290€. Ker ima moja le en ris, sem se vzrdžal