Clio II ph2 1.5 dCi, l.'04 - blue dCi by jurre - prodan
V prejšnjem letu sem naredu glih tolk kilometrov kot ti, pa imam 1l večjo povp. porabo. Torej si porabil 310l manj goriva, kar je manj kot 350€ razlike. Pa če primerjaš stroške za servise in razliko med recimo prodajno ceno DCi-ja in 1.2
Mislim saj da bi ti le še dolgo laufal in še manj pil, ampak ravno zarad te računice mislim da naslednji avto še vedno ne bo dizel
Mislim saj da bi ti le še dolgo laufal in še manj pil, ampak ravno zarad te računice mislim da naslednji avto še vedno ne bo dizel
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Res da tudi sam nisem pristaš dizla ampak ne moreš primerjat 1.2 (če maš 8v je 60 KM, če 16v pa 75 KM) z 1.5 dci ki ma 100 KM. 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
hja no kmetek, odvisno.. prvic kakor pravi schik primerjaj iste moci motorjev
se pravi lahko primerjas z 1.4 16v z 98KM, ki pije se liter ali pa 2 vec od tvojega. To pa potem ze prides na 700 oz. 1000€ razlike letno.
Razlike v cenah rednih servisov ne vidim, si pa res pri kaksen izrednem ob vec €, spet odvisno od srece (edino mal vec moznosti da kaj crkne), ampak dobis pocasi s porabo nazaj tudi to razliko. Sicer pa imajo novejsi bencinarji zdaj tudi turbine, tako da ti bo lahko ravno tako pri bencinarju crknla..
Pac kakor komu pase
Razlike v cenah rednih servisov ne vidim, si pa res pri kaksen izrednem ob vec €, spet odvisno od srece (edino mal vec moznosti da kaj crkne), ampak dobis pocasi s porabo nazaj tudi to razliko. Sicer pa imajo novejsi bencinarji zdaj tudi turbine, tako da ti bo lahko ravno tako pri bencinarju crknla..
Pac kakor komu pase
@IcEm4n
ja mal visja je, vendar je to realna poraba, ne iz BCja (BC mi kaze nekje 4,7-5,2, vendar malo laze verjetno zaradi chipa).
Razlika je verjetno res malo zaradi gum, zdaj pozim je nekje isto, vendar se pozna ker je dalj casa mrzel avto in vec pije.
Najnizjo realno porabo imam 4,7, z natankanimi 45 litri potem. Je pa tako, da ce hoces met tako porabo moras vozit bolj "po jajcih" in po avtocesti tam najbolje 110, do max. 120. Kar je vec pije vec, meni se pa ponavadi ne da 120 cincat (sem pa 3/4 casa na ac)
Glede na to, da sem imel z 1.2 16v porabo 6,9 je tole super (1,3 litra na 100 manj pri 35 konjih vec in skoraj se 1x vec navora).
Ne, stupo ne zamenjam
ja mal visja je, vendar je to realna poraba, ne iz BCja (BC mi kaze nekje 4,7-5,2, vendar malo laze verjetno zaradi chipa).
Razlika je verjetno res malo zaradi gum, zdaj pozim je nekje isto, vendar se pozna ker je dalj casa mrzel avto in vec pije.
Najnizjo realno porabo imam 4,7, z natankanimi 45 litri potem. Je pa tako, da ce hoces met tako porabo moras vozit bolj "po jajcih" in po avtocesti tam najbolje 110, do max. 120. Kar je vec pije vec, meni se pa ponavadi ne da 120 cincat (sem pa 3/4 casa na ac)
Glede na to, da sem imel z 1.2 16v porabo 6,9 je tole super (1,3 litra na 100 manj pri 35 konjih vec in skoraj se 1x vec navora).
Ne, stupo ne zamenjam
to paStupo napisal/-a:1.5dci 100 je raketa proti 1.2 16V ali 1.4 16V, pa še spije veliko manj
Vceraj sem zamenjal vinjeto, so koncno modre da pasejo k barvi avta
Drugace sem pa trenutno kandidat za najbol umazan avto, ker je cist cel bel od soli