Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Zdele, ko sem pogledal tele fotke od vaših Lagunc... vsa čast fanta
res imate lepe avte. Ko bo potreba po kej večjem si ziher neki podobnega umislim 
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Vidiš, jst pa vsak dan kako minutko skočim na avto.net, če je kak luškan RS gor 
Če dobiš čuvan motor, ti jo res priporočam. Te pa opozarjam, da ima Clio 25x manj čričkov po armaturki - da te ne bo preveč negativno presenetilo. Če greš čez malo večjo luknjo in zaslišiš kroooooookkkkkkk, armaturka pa skoči nekam pod strop - ne skrbi, to je vse normalno
Drgač pa hvala za pohvale, jst s tudi tvojega RS-a ne morm nagledat.
Ne morm pozabit stavka iz Avtomagazina, ko so dali 169-ko ven (citiram v grobem): ......zmore 215km/h in do 100 pospeši v samo 7,2s, čvrsto podvozje pa vas bo reševalo, ko boste prehitri v ovinku. In kljub temu vodilni pri Renaultu zatrjujejo "Clio 2.0 Sport" NI športen avtomobil. O, pardon mejsue, kaj pa školjkasti sedeži Renault Sport, v alkantaro oblečen neposreden volanski obroč, zmogljiv motor sposoben vrtenja preko 7k obratov......?" Nekaj v tej smeri
Je pa bil srebrn z modro notranjostjo. So pa s tem kao hoteli povedat, da bo pol tisti "pravi" športen avto Clio V6... 
Če dobiš čuvan motor, ti jo res priporočam. Te pa opozarjam, da ima Clio 25x manj čričkov po armaturki - da te ne bo preveč negativno presenetilo. Če greš čez malo večjo luknjo in zaslišiš kroooooookkkkkkk, armaturka pa skoči nekam pod strop - ne skrbi, to je vse normalno
Drgač pa hvala za pohvale, jst s tudi tvojega RS-a ne morm nagledat.
Ne morm pozabit stavka iz Avtomagazina, ko so dali 169-ko ven (citiram v grobem): ......zmore 215km/h in do 100 pospeši v samo 7,2s, čvrsto podvozje pa vas bo reševalo, ko boste prehitri v ovinku. In kljub temu vodilni pri Renaultu zatrjujejo "Clio 2.0 Sport" NI športen avtomobil. O, pardon mejsue, kaj pa školjkasti sedeži Renault Sport, v alkantaro oblečen neposreden volanski obroč, zmogljiv motor sposoben vrtenja preko 7k obratov......?" Nekaj v tej smeri
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Mal sem že pozabil od prejšnjega servisa pa tudi v temi nisem nikjer točno pisal, kaj sem menjal - kaj se menja pri velikem servisu:
- mikro jermen + napenjevalec
- rolco
- zobati jermen + napanjevalec
- vodno pumpo
- jermenico na glavni gredi (po potrebi)
Kaj sem pozabil in kaj je še pametno zamenjati?
Pri prvem velikem servisu sva dele mogoče kar preplačala, kar nočem, da bi se spet zgodilo. Zato si bom vzel kar nekaj časa in stvari počasi nabral - iščem izključno renomirane znamke po najboljši ceni. Trenutno smo na 204k km, 5.4. lani smo imeli 150k
Zanima me še nekaj: kje se nahaja LEVI nosilec motorja, zakaj ga ni praktično nikjer v cenikih in na kaj je treba paziti pri nakupu desnega in spodnjega/zadnjega nosilca? Zdaj imam ponaredek oz low budget desni nosilec in je po 80k km očitno opravil svoje... Če ima mogoče kdo link do kake pametne garniture vseh treh?
Drgač pa se navajamo na življenje na 18"
- mikro jermen + napenjevalec
- rolco
- zobati jermen + napanjevalec
- vodno pumpo
- jermenico na glavni gredi (po potrebi)
Kaj sem pozabil in kaj je še pametno zamenjati?
Pri prvem velikem servisu sva dele mogoče kar preplačala, kar nočem, da bi se spet zgodilo. Zato si bom vzel kar nekaj časa in stvari počasi nabral - iščem izključno renomirane znamke po najboljši ceni. Trenutno smo na 204k km, 5.4. lani smo imeli 150k
Zanima me še nekaj: kje se nahaja LEVI nosilec motorja, zakaj ga ni praktično nikjer v cenikih in na kaj je treba paziti pri nakupu desnega in spodnjega/zadnjega nosilca? Zdaj imam ponaredek oz low budget desni nosilec in je po 80k km očitno opravil svoje... Če ima mogoče kdo link do kake pametne garniture vseh treh?
Drgač pa se navajamo na življenje na 18"
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
se ja navajamo ja.. kako je pa kaj z pospeški in porabo? 
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Menjaj še oljno pumpo če maš par € še na zalogi.
Pospeški se mi zdijo tam - tam. Občutek je sicer, kot bi imel avto 2x več kil, vse je tako trdo in nevem čvrsto, al kako bi rekel. 1 -3 prestava gre po občutku bolj, 4 - 6 pa po občutku manj, po števcu pa enako ali bolj. Primerjam s 17" platišči in zimskimi gumami. So pa 18" izrazito LAŽJE od serijskih 17tk! 17ko z zimsko gumo morm kr z dvema rokama nosit, da jo lahko nekako normalno nosim. 18ko pa brez problema z eno rokoTuningBoy napisal/-a:se ja navajamo ja.. kako je pa kaj z pospeški in porabo?
Iščem po netu pa nikjer na najdem - koliko € okvirno? Sicer pa veš, da se € za Lagunco vedno najde tudi, če sem sam ob kruhu in maslu 1 meseclaguna484 napisal/-a:Menjaj še oljno pumpo če maš par € še na zalogi.
je fajn imet kakše gurtne s seboj ko zapeleš čez kakšno lukno, da prvežeš armaturko da ti jo pod strop ne vržedrhouse napisal/-a:Občutek je sicer, kot bi imel avto 2x več kil, vse je tako trdo in nevem čvrsto, al kako bi rekel.
Ja, alpa v kake kolesnice zapeljat, ko ti volan komolce narazen potegne
Ga je treba kdaj kar konkretno zagrabit...
No ko ti bo funkcijoniralo, kr sporoči - ker sm si sam tut hotu, npr. prostoročno kartico, pa tale z pomikom stekel mi je všeč - pa še poceni jedrhouse napisal/-a:Nekaj podobnega temu, ja![]()
Kupil sem preko uporabnika z enega drugega foruma, je prodajal nerabljeno zadevo. Gre pa v bistvu za to:
http://www.alibaba.com/product-gs/42904 ... alarm.html
http://www.ebay.co.uk/itm/intelligent-t ... 35ba6c8eb8
Imel sem link do novega (na ebay, neka angleška firma), sam ne najdem.
Bom videl kako bo, ko bo zafunkcioniralo
Hvala.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Ena predelana da ne bojo sam v moji temi take

lp

lp
Ridder mi je posredoval servisna navodila, ampak še vedno določenih stvari je razumem, kam gredo. Iščem zdaj po Haynes-u, če je kaj uporabnega. Upam, da mi uspe do naslednjega tedna zmontiratiRenault napisal/-a: No ko ti bo funkcijoniralo, kr sporoči - ker sm si sam tut hotu, npr. prostoročno kartico, pa tale z pomikom stekel mi je všeč - pa še poceni je
Hvala.
No nej ti bolaguna484 napisal/-a:Ena predelana da ne bojo sam v moji temi take![]()
lp
[quote="drhouse"]Poljak je pisal, da se opravičuje za zamudo in, če me še zanima. Sem mu napisal, da ja. In zdaj bom spet 14 dni čakal odgovor
kaj novega s tem...a so spet pozabil nate
?
si se že lotil alarma?
lp
kaj novega s tem...a so spet pozabil nate
si se že lotil alarma?
lp
Ne še, ampak bo očitno potreba:
laguna484 živi par ulic stran od mene
laguna484 napisal/-a:Dobrer dan,
dane szvečer so bila ukradena platišča, ki jih vidite na slikah. Gre se za Rial Lugano 8x18 z razmakom vijakov 5x108. na felgah so gume Dunlop Sport maxx GT dimenzij 225/40/18 z zaščito platišča. Če boste slučajno kje zasledili prodajo me prosim obvestite preko zasebnih sporočil.
lp
laguna484 živi par ulic stran od mene
ja faaak
a ni mel varnostnih šraufov?
Ne. Ima pa na srečo zavarovano!
Sem že kontaktiral leasing (mam preko njih zavarovano) in preverjajo, šravfe dam danes gor, alarm pa že kličem okoli, kdo bi mi zmontiral....
Sem že kontaktiral leasing (mam preko njih zavarovano) in preverjajo, šravfe dam danes gor, alarm pa že kličem okoli, kdo bi mi zmontiral....