Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

to na prikolici je definitivno megane l96-98 pa glede na barvo bi rekel da je Coupe. vsaj sodeč po izdelavi vezne in odprtine na notranji strani blatnika za vodo za šipe pucat.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

:a2_hysterical :a2_hysterical
se pa vsaj nekaj dogaja na forumu :p
Uporabniški avatar
NOR'C

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

schkorc lahko bi nam dal kakšen namig. :D

prikolica: Je morda država proizvajalka Francija :?:

za kengurujm: Je morda država proizvajalka Nemčija? :P
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@Doctor DJ: Ne razumem tvojega posta :)...

...

Ampak za Renault forum ste pa dolgo rabili :D... na avtomobilizmu so že včeraj (brez barvne fotke) ugotovili (no ja, res je pa to ugotovil renojevc... :))
@Seko&looli: Res je, avto na prikolici je Renault Megane Coupe :). Naš Grega je rekel, da bo poskusil z razkosanjem avtomobila in prodajo po delih :lol: (kaj je ugotovil pa kdaj naslednjič :))

Evo ga rumenkota še iz druge strani, no pa sedaj ste prišli na račun tudi tisti, ki jim ni dal miru avto za Kangoojem :D:
Slika

Tale (BMW 525d) je že par let Gregovo družinsko prevozno sredstvo (sem hotel napisati avto za vsak dan), ampak v praksi je ves čas parkiran in se skoraj nič ne vozi :roll:
Slika
Motor s slabimi čipanimi 250KM je kar poskočen, opreme je kar nekaj, avto je lep, ampak gane me pa še vseeno ne :D. Grega je z njim drugače zadovoljen. Sicer je parkrat omenil, da če bi vedel, da bo v enem letu avto zgubil na vrednosti solidno letno plačo, da ga verjetno ne bi kupil. Tako ali tako ne vem zakaj si je kupil tak avto, če se skoraj nič ne vozi z njim (če bi bil avto kak športnik bi še razumel). Tako pa opravi 90% voženj s Traficom, njegova se pa raje vozi z P206. Ugotovil je tudi, da je vzdrževanje Trafica, P206 in tistega "dirkalnega" Clia skupaj, cenejše kot vzdrževanje tega BMWja (čeprav se BMW skoraj ne vozi :)).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
casiop3
Kraj: Stalingrad

Odgovor Napisal/-a casiop3 »

"Ugotovil je tudi, da je vzdrževanje Trafica, P206 in tistega "dirkalnega" Clia skupaj, cenejše kot vzdrževanje tega BMWja (čeprav se BMW skoraj ne vozi ). "

pretiravat ti kr ni treba
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

hja, poglej konje :twisted: registracija in zavarovanje , servis je potrebno naredit tudi če ne voziš avta
tak da ni glih veliko odstopanja :p
Uporabniški avatar
schkorc

@casiop3: Res je napisano "čez prst" in mogoče bi moral kako drugače napisati (da je vzdrževanje ostalih avtomobilov pri njemu manjše od tega), ali kaj podobnega...
Ampak na hitro pogledano, Trafic je tovorni in ni kasko, P206 je 1.4 in tudi ni kasko, Clio je... posebnež, BMW je polni kasko. Tako da že pri zavarovanju pride do ogromne razlike.
Trafic se vozi praktično brez okvar od novega, 206ka tudi, Clio je.... posebnež, ampak bi lahko rekel, da se vozi brez okvar. "Aktualna" serija 5 je pa že tak avto, da ga ne moreš zanemarit in da mora biti vse tiptop (sploh vgrajen material, pa tudi šraufa ga ne prvi vaški mehanik). Recimo samo zavore so ga po spominu prišle slabih 700€. Cena pri Cliu ali 206ki je zanemarljiva :).
Kje so recimo gume,....

Pri njemu je tako gledano vzdrževanje ostalih treh cenejše kot vzdrževanje BMWja :). Mogoče gre kak € navzkriž, ampak v grobem, jst mu verjamem.

Res je pa da, če bi vzel vse avtomobile nove, ali vse stare ne bi bilo toliko razlike ;).

LP, Primož
Uporabniški avatar
casiop3
Kraj: Stalingrad

Odgovor Napisal/-a casiop3 »

sam poštudiri da tk ko se z bmw peleš dvomim da se z ostalimi k jih navajaš.
Je pa res da ce ga kupis za 25k al pa tud za 20k pa ga prodads cez 4-5let ti je slabo zravn za kok pade cena
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Čudno, da majo vsi vedno probleme z vzdrževanjem BMWja.
Zgleda je naša familija lahko prou srečna da z nobenim še nikoli ni imela nikakršnega problema.
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Sj verjetno se ne gre o vzdrževanju- popravilih če kej crkne. Sj je napisu prej primož...za bmw-ja bremze (potrošni material) so ble 700 eur ....za 700 eur jih na 206ki, cliotu pa trafficu zamenjaš 3x :)
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

dej dej, za 700€ ti jst doma nardim tiste diske pa ploščice... :roll:
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sam tko za info... sprednji diski 84€ komad, zadnji diski 72€ komad, sprednje ploščice 72€, zadnje ploščice 60€. Tako na hitro cene z davkom. So pa to cene za TRW, original verjetno še kar nekaj več, potem pa prišteješ še delo in si tam tam.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc

Joj no, spet smo nekje drugje :)...
casiop3 napisal/-a:sam poštudiri da tk ko se z bmw peleš dvomim da se z ostalimi k jih navajaš.
Je pa res da ce ga kupis za 25k al pa tud za 20k pa ga prodads cez 4-5let ti je slabo zravn za kok pade cena
Ja a sem kje napisal, da se ne pelje vredu :)? Oziroma, da se ostali peljejo bolje?...
Sploh je problem, če ga kupiš pred "recesijo" in spremljaš cene, ko se recesija začne, ti ni potrebno čakati 4-5 let, da se krepko začudiš.
Poleg tega ti vsako leto nariše nasmešek, ko odšteješ samo za en avto 1600€ (z 50% bonifikacijo in dodatnim popustom) za zavarovanje 8). Že pri zavarovanju (v njegovem primeru) ne pridejo ostali trije toliko kot samo ta.
nightmare napisal/-a:Čudno, da majo vsi vedno probleme z vzdrževanjem BMWja.
Zgleda je naša familija lahko prou srečna da z nobenim še nikoli ni imela nikakršnega problema.
In kje sem napisal, da ima probleme z vzdrževanjem BMWja :)? Če bi jih imel, bi BMWja pred parimi leti prodal, ne pa da ga redno in kvalitetno vzdržuje, poleg tega pa sanja o X6.
Prav tako nisem nikjer napisal da ima z njim probleme. Avto dela kot urica, ampak vzdrževanje je (vsaj zame) drago. Zanj je pa višje kot za ostale tri. Ne vem kater del točno je tukaj problematičen :).
Recimo samo sesalni kolektor, ki ga je menjal na BMWju je bil 470€, toliko ga P206 ne stane s servisiranjem in z zavarovanjem :lol:, Cliota pa itak pol zamenjaš za ta denar :D.
Saj sami redni servisi (samo olje) niso tako dragi ;).
skopusnik napisal/-a:dej dej, za 700€ ti jst doma nardim tiste diske pa ploščice... :roll:
Saj se tudi meni zdi veliko :), zato sem preventivno še enkrat preveril in sem se res zmotil v ceni, so zavore res bile cenejše :oops:....
Zavore so bile 630€ preko vez in poznanstev, redna cena je 960€ ;). Kopije je mogoče dobiti za dobrih 400€.

Zaenkrat imam dovolj prepričevanja, če mi kdo ne verjame, se pa JAZ priporočam za drugačne informacije ;).

LP, Primož
Uporabniški avatar
schkorc

@Drmo: Sem spregledal tvoj post... Lepo da si še ti napisal cene, po tvojih cenah pride to skupaj cca 440€. Manjkajo še pakne (ne ploščice) za ročno, ki jih je tudi menjal.
Ampak kot si že ti napisal so to cene iz trgovine z avtodeli, on pa je kupil original zato ta razlika v ceni. Jaz sem pisal cene brez dela.

LP, Primož
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

eno vprašanje.
kaj boš z šasijo megana?
Odgovori