Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Se mal OT

Motor sploh ni tako drag,sam ker ni elektrike in racunalnika zraven se marsikdo odloci za nakup motorja drugje ker te dve stvari mocno podrazita zadevo nakoncu.
Jest za svojga raj ne povem za kolk sm ga dobil,poj k bo lavfu bom sele loh reku ce sm dobr skoz prsu.
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

Drmo napisal/-a:
Slika

tu se lepo vidi kako se je odmicna vrtela po jermenici

Slika

Slika

Slika

Slika

tukaj se pa vidi fazo...

...aha, na pulley-jih zgleda uredu ("cahni" na jermenicah in pokrovu ventilov so poravnani)

Slika
no glede na tele slike....

okoli utrganega vijaka...se prav lepo vidi da je bil prevec zategnjen in da ga je ze prej nategnil...blo je sam uprasanje casa kdaj bo odletu (fantje za take stvari obstajajo moment kljuci ne pa pistola pa gasa kokr zategne pa zategne sploh pri takih stvareh ... pa ne zdej mislt da kur**m tistga k je to delu na splosno mislm)

glede faze...zgorni dve jermenici sta ze ble u fazi sam na tadrugi je utrgal kajlo tko da se je jermenica vrtela na vijaku odmicna pa je stala na miru, tko da na sesalni strani sta sla usaj 2 ventila ce ne vec...

glede odmicne ... zamenjat obvezno ker s tako nimas kej delat pa po moznosti je se zvita...

pa seveda glavo dol ventile precekirat zvite zamenjat itd itd...

Lp!
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Eh kar se vijaka tice tezko koga obtozim, ker pac jaz se ga nisem dotikal. Postopanje pri taki okvari mi je pa znano, zato bom pa avto odjavil, ker je to trenutno prehud financni zalogaj zame.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

jeb**o ..... :? :? :?

Problem bo samo odmicno dobit ....

Ventili in ostalo bo slo.

800eur za f7r motor je kr dost, sploh ce ni elektronike.

Skoda pri tem avtu, ker je res Willy, drugace bi ze zdavnaj notr bil F7P motor, za tak eur, ki ga je moral dat za popravilo , bi mel ze turbo predelavo ....
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

CliYo II napisal/-a:
no glede na tele slike....

okoli utrganega vijaka...se prav lepo vidi da je bil prevec zategnjen in da ga je ze prej nategnil...blo je sam uprasanje casa kdaj bo odletu (fantje za take stvari obstajajo moment kljuci ne pa pistola pa gasa kokr zategne pa zategne sploh pri takih stvareh ... pa ne zdej mislt da kur**m tistga k je to delu na splosno mislm)

glede faze...zgorni dve jermenici sta ze ble u fazi sam na tadrugi je utrgal kajlo tko da se je jermenica vrtela na vijaku odmicna pa je stala na miru, tko da na sesalni strani sta sla usaj 2 ventila ce ne vec...

glede odmicne ... zamenjat obvezno ker s tako nimas kej delat pa po moznosti je se zvita...

pa seveda glavo dol ventile precekirat zvite zamenjat itd itd...

Lp!
Ja, vrtela se je...sej se lepo vidi kolk se je vrtela...tolk da se je vijak obarval modro. Ce je slo se kaj vec kot dva ventila se bi videlo ko bo glava dol. Sta pa sla sigurno oba sesalna ventila na drugem cilindru.

Glede odmicnih sem jest danes poslal poizvedbo. Sesalne ventile bi pa jest menjal vse, pa mas potem mir.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Dr_S

Vse ventile, teflone .... Sedez ventilov se enkrat popravit ...

To je res najboljse, sam vse se vrti okol eureureur. Ja upam da bo wili do poletja lepo vozen ..
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Dr_S napisal/-a:Vse ventile, teflone .... Sedez ventilov se enkrat popravit ...

To je res najboljse, sam vse se vrti okol eureureur. Ja upam da bo wili do poletja lepo vozen ..
Ja pa dat delat komu, ki je res vreden zaupanja. Sola stane, in v primeru, da bi bilo to delano recimo na servisu( drazje z garancijo in narejeno u nulo ), kljub drazji ceni servisa, se vedno ceneje kot sedaj v tem primeru, ko je treba skoraj vse jovo na novo!

Ko sem jest 19ko rihtal, me je predracun na servisu prisel malo visje kot pri mehaniku, ki je vse skupi potem delal. Samo vem, da je bilo vseeno narejeno u piko!
Uporabniški avatar
Dr_S

Ja sej ce das enmu mehaniku, ki ves da je dober, potem je vrjetno se boljse kot na servis, ker ves da se ni en mulc ucil na tvoji masini...

Ma s to glavo so v uni firmi pomoje kej zmutil, ko so jo ful dolg casa "rihtali" ....

Zdej itak nima kej. Popravit pa gas 8)

Robi se na msn kej zmeniva, kdaj bos kej popravljal, ce bos rabil kej pomoc bom uletel.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Kdo je sploh delu masino? Vsak po malo? En nekaj drug nekaj? :D
Uporabniški avatar
robi1000

Heh, ce se vijak odlomi se odlomi, ce ga je dajal skup uradni servis ali pa nekdo tretji. Lahko recem, da tega vijaka ni nihce na pistolo gor sravfal. To je pac ena sibka tocka. Zato se pa v aftermarket aplikacijah dajo notri nove jermenice z debelejsim sravfom in trdoto 12.9 namesto 10.9. Sploh so pa na uradnih servisih bolj kekci, ko se jim ne sanja kaj dosti kaj sploh pocnejo. Obstajajo izjeme, ki pa praviloma delajo tudi "na crno". Najbolj bedno pa je ker te na servisih ponavadi tretirajo kot gumpca ki ne loci bata od ojnice. In to mi gre na zivce.

Avto do poletja sigurno ne bo zrihtan razen, ce zadanem na lotu. Dal ga bom v garazo kjer bo pocival do nadaljnega. Sedaj si bom vsaj lahko vzel cas in ga rihtal super pocasi in predvsem sam in z obcutkom. Tako bom vsaj vedel kaj je bilo dejansko narejeno na avtu in kako je bilo narejeno. Bom videl, morda se pojavi kaka ugodna varjanta in bo avto morda res fertik do poletja. Ali pa ne. Meni je pocasi ze vseeno. :)

@Killah: Sravfal jo je od Schkorca kolega, edina stvar, ki jo je menjal nekdo drug so seleni na podvozju, ki jih je menjal Ziiga, ker imajo na servisu preso. To je pa to.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Pri vijaku je lahko tudi napaka v materjalu...pac nima srece. Tle se ne isce krivca za to, ker ga verjetno ni. Tudi podatek koliko oseb je rihtalo motor ti nic ne pove, ker ena oseba ne more naredit vsega sama. V sloveniji ni junaka ki nebi imel podizvajalcev, tud uradni servisi ne. Kdo pa mislis da ti poravna glavo in zbrusi sedeze ventilov? Ja na servisu sigurno ne... :roll:

...no razen ce se spravjo to delat majstri ki brusijo glave kar na roke :lol: ala smergl papir na sajbo pa drgnt :lol: Pol pa rata tko k je blo prej, bati predolgi, glavna gred na roko brusena :roll: :roll: :roll:

Motor kolkr sm jest vidu je bil sestavljen tako kot je treba in ni krivca za to kar se je zgodilo.

Motor se bo zrihtu :wink: . Robi, za glavo pa bomo vidl kaj je treba narest. Mam jest mojstra za te zadeve :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
robi1000

Po dolgem casu da spet malo obnovim temo. Sedaj ko imam cas se lahko ukvarjam z detaljcki. Ko bom zamenjal izpusni sistem bom naredil takle zakljucek na loncu. To mi res fajn zgleda.
Ena slikca:
Slika
Zase bi sicer raje imel odrezanega malo pod kotom samo ne vem, ce potem rata tako lepo enakomerno obarvan. Bo treba malo eksperimentirat. :D

Robi
Slika
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

ma sej dobis ze tako obarvane, z postrani izrezanim koncnikom...poglej na isotta.it
sam pa se nebo obarval :/ moj se noce :D
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

enej_46 napisal/-a:ma sej dobis ze tako obarvane, z postrani izrezanim koncnikom...poglej na isotta.it
sam pa se nebo obarval :/ moj se noce :D
ga mors drzat na blokadi 5min p bo :lol: :lol:
Slika
Uporabniški avatar
silvi_7
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a silvi_7 »

se da dobit tako obarvane ga mam jaz na meganu ko se pa segreje rata praw vijola hudo za videt:) :D
silvi_7__MeGaNe-CoUpE__
Odgovori