Lambda sonda

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Ce imas na tri vijake pomeni da imas siemmens racunacnik in Bosch-ovo vbrizgavanje.

Jst imam pa sagem, tako da ti ne bom mogel pomagati, more bit pa isto drugace instalacija ne pase.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

jp racunalnik je siemens ... vem k sm enkrat kontakte pucal ... hvala vseen!!! p.s.: ventilator pa dela kt zmesan :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

ok zdej sm pa cist zmeden ... zdej ne vem al mam jst vse drugac, ampak jst mam lambdo nism zihr, al pred al za katalizatorjem ... prec zravn ... kje mas pa ti to?
Zadnjič spremenil RoZleht, dne 16 Okt 2006, 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Taka kot moja. Naspricaj z wd-jem, pa kljuc in kladivo pripravi, drugace je ne bos losal. V westu je brez konektorja - kabel stukas na stari konektor. Vendar prej poklici, 14 dni nazaj sem jaz zadnjo vzel.
LP, Samojed
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

ja poklicu sem, reku mi je z glave da jo ma....sam bom seenkrat jutr poklical...da nebom prisel v LJ pogledat ce sonce na vzhodu zahaja :?
ker po telefonu je bil slisat mal sumljiv 8)

ok zdej sm pa cist zmeden ... zdej ne vem al mam jst vse drugac, ampak jst mam lambdo nism zihr, al pred al za katalizatorjem ... prec zravn ... kje mas pa ti to?
na kolektorju prec pri motorju
Uporabniški avatar
RoZleht

Eno prosnjo bi mel ... ce ma kdo cliota 1.4 rt (prvi model) ... ce se mu da pogledat ... kje ma na svojem lambdo, pa na kok zic ma ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Rozleht...imas ti E6J ali E7J motor?
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

E7J
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kako je na splosno s clioti ne vem, rozlehtov jo ima pa res pred katalizatorjem in ima mislim da 3 zice, ker ima gretje. Zakaj in kako ne vem, je pa res da ima tudi drug vbrizg itd. A je to splosno ali ne pa ne vem, ker vprasanje koliko je avto serijski. Da nima od kakega exprea motorja noter ali bog ve kaj. To pa lahko pove kdo z enakim cliom. Na 19-ki z E7J motojem je lambda kot na prejsnji sliki - takoj na kolektorju in z eno zico. Vsaj pri moji :?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
RoZleht

bom jst pol k pridem domov iz sluzbe mal poslikal motor pa dal gor, pa bote vidl kaj in kako mam jst :( ... bo se najlazje tako ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Tik pred katalizatorjem je sonda na Cliotu E7Jxxx na zgornji strani kr tezko dostopna..
Uporabniški avatar
RoZleht

evo sm se spravu mal poslikat ... upam da se kej vid ... kaksni foto mojstri ne me kritizirat :(

torej mlincek:

Slika Slika Slika Slika

einspric oz. vplinjac:

Slika Slika

s spodnje strani (k je samojed napisal da bi blo mozno da bi bli neki vijaki spodi, da se zmanjsa pritisk bencina) ... no pr men ni tega :(
Slika

lambda sonda (je direkt pred katalizatorjem) ... nism zihr al so 2 al tri zice ... (ze to sm tok tezko poslikal k je tok nahudicev nizek)

Slika Slika

Me pa se neki zanima kaj je tole ... pride direkt za ventilatorjem v masino ... slampasto narjeno ze odkar mam avto, ampak men so rekl da je tole kao senzor za nivo olja in da nima veze ... (tist k je zleplen)

Slika

Pa se ena slikca k sm bil glih v elementu za slikanje :) (druzga kt vzigalnik nism mel pr roki za primerjavo)

Slika
Lp RoZleht
FastDay

fak to pa prvic vidima da ma clio 1 pred kat. lambdo :shock: nisem vedu 8)

Danes bil v LJ kupil sondo....nemores vrjet.....7.800 sit je bla :shock: to je pa res poceni pase stiri smrekce za avto mi je dal :lol: mal sumim da neki ni vredu :lol: :lol: tok pocen pa se darilo :lol:

grem montirat :D
Uporabniški avatar
RoZleht

samojed jo je kupu tako kot ti, pa je bla ok ... sej bo tud tvoja :) nc bat ...
Lp RoZleht
FastDay

RoZleht napisal/-a:samojed jo je kupu tako kot ti, pa je bla ok ... sej bo tud tvoja :) nc bat ...

evo zamenjal sem lambdo....svecke...filtre..olje....tako da je motorcek lepo zapel ko sem ga prizgal.....laufa bolj mirno....ko je mrzel bolj enekomerno vlece...... :D .....tako da v naslednjih dneh grem na test izpuhov...da vidimo kaj je ... upam da je zdej gut in da bo poraba padla.... :D
Odgovori