Js mam z 1.6 masinami take izkusnje:
-na mojem bivsem (l.98.) je bila menjana dihtnga pri 120kkm prvic (bila tudi ravnana glava in vse narjeno tko kot treba) in je po 6 mesecih pri dobrih 130kkm spet spustila (bilo pa je definitivno pravilno skup dano!!!). S porabo pa sem bil ful zadovoljen (slabo-dobrih 7 kljub ne ravno umirjeni voznji se mi ne zdi veliko)
-lani in predlani je se trem osebam ki jih poznam na 1.6 masini (letniki 97 in 98.) in enemu na 1.4 (l.96) sla dihtnga (sem ziher, ker sem vozu glave brusit)
Drugace pa mi je ta masina (razen teh tezav z vodo in dihtngo) zelo uredu: pila je sorazmero malo, olja sploh nic, pa pri okol 3500 je bil en tak mejhn susek v hrbet (kar recimo pri P306 1,6 z isto konji ni)
Kabli od cin spul do cveck so drugace speljani.
Kiler je pod kotom- pri novejsem tipu je bolj pravokoten.
Pokrov ventilov je drugacen - pri novem je manjsi....
K vasim ugotovitvam o motorju 1.6e letnik 96 se: motor je dvoventilec in ni primerljiv z 1.4e, ima tovarnisko napako na bloku motorja. Stena ob tretjem valju ob vijaku glave je pretanka. Zato ob zategovanju glave pride do deformacije stene in olje pride v hladilno tekocino.
Kriva nista ne glava in ne tesnilo, pac pa vijacenje (premocno zategovanje vcasih pa ze odvijacenje starih vijakov-zapecenih). Izogibajte se pregrevanju, da tesnil ali glave ni potrebno vijaciti.
Meni je reklamacija uspela, zamenjali so blok moterja, nekaj let nazaj....
lp sc
Nisem ravno naslov za stroske o predelavi, vedar mislim, da taka predelava ni smiselna, ker prinasa prevec predelave (ce je sploh mogoca naj pove kak serviser) in stem prevelike stroske. Sama menjava glave 1.6e z 1.6 16v ni izvedljiva. Sicer pa sama glava na 1.6e sploh ni problem. Preberi seenkrat moj prejsnji prispevek.
svisla napisal/-a:Nisem ravno naslov za stroske o predelavi, vedar mislim, da taka predelava ni smiselna, ker prinasa prevec predelave (ce je sploh mogoca naj pove kak serviser) in stem prevelike stroske. Sama menjava glave 1.6e z 1.6 16v ni izvedljiva. Sicer pa sama glava na 1.6e sploh ni problem. Preberi seenkrat moj prejsnji prispevek.
Ne sj to sm zastopu kaj je problem sam tko me je zanimalo informativno ker ponekod se to da