Renault clio 182

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Re: Renault clio 182

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Sm ti že napisal, Bilsteini so to-to, za svoj denar. Kar sem se jst zraven prevozil, je zadeva čisto kulturna za vsak dan. Napram 19ki na KWjih je RS na Bilsteinih super udoben. :P Pelje se pa odlično. Če boš pa kdaj v naših koncih, pa kolega pravi da se javi na testno, da boš videl kako se pelje.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
smukc

Odgovor Napisal/-a smukc »

Hvala obema za info :wink:
Tadva stabilizatorja sem gledal
19mm : http://www.pure-motorsport.co.uk/detail ... 88&model=6" onclick="window.open(this.href);return false;
22mm : http://www.pure-motorsport.co.uk/detail ... 89&model=6" onclick="window.open(this.href);return false;
8)

Edit: Ker bo avto za daily mislim da več kot 19mm ni lih pametno ?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Sem imel 19mm. Odlična zadeva, močno priporočam. Pa camber bolts spredaj..
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
smukc

Sem kar naročil B14... Kolkr je vidt imajo za nastavljat camber že amortizerji :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Aha, to majo oni svoje stabilizatorje, jaz sem ga imel od Whiteline, kateri vidim da so šli tudi gor s ceno. Glede na to, da ima RS že tako debelejši stabilizator kot navaden Clio, mislim da bi mogu bit 19mm že čist OK. Še zmer lahko zvrtaš dodatno luknjo za pritrdit če ti bo premehak, s tem da 22mm ne moreš dat na mehkejšo nastavitev kakor je tam zadnja luknja na koncu :wink:

Z B14 mislim da ne boš razočan. Imajo sicer res povrtano luknjo za nastavljat naklon, nisem pa nikdar gledal do koliko gre, ampak saj več kot 2° itak ne boš dajal verjetno, tako da zna bit čisto OK. Še optika zadaj pa imaš v grobem super kombinacijo :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
smukc

kakšna pa naj bi bla optika zadaj? videl sem da se dobijo "ploščice" za podlagat zadaj :)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Mah s tistimi ploščicami si nimaš kej pomagat. Kar sem videl je minimum 0.5°, pa še ravno poceni niso. Kupiš lepo navadne merilne lističe (0.05-1.00mm) ki jih dobiš za oar €, pa jih lepo podlagaš dokler ne dosežeš tega kar hočeš na optiki.

Koliko naj bi bila, čisto odvisno od uporabe avta, od tega kako hočeš da se pelje,... Načeloma za začetek dodaš malo naklona, da je več oprijema in bolje leži v ovinkih, pol pa vidiš kako in kaj za naprej. Ali boš hodil kaj na piste, ali se voziš samo po cesti, kako se voziš, ti je všeč da je avto zadaj živčen, miren,... saj pravim, vidiš čez čas kaj ti paše in kaj rabiš.
Uporabniški avatar
VentilaR
Kraj: Kranj - Radovljica

Odgovor Napisal/-a VentilaR »

vidim da si naročil B14, jaz jih imam gor cirka slabo leto, za 800€ odlični nakup, nekak se še udobno pelješ v ovinku se pa zadeva mejhn nagne in obstane na taki poziciji. kar se tiče teh B14 ki si jih naročil (se mi zdi da tist link ki sm ga dal moofdiju) so luknje na amortizerju ravne oz niso nič jajčaste, tako da ti naklon odpade, bo treba še camber vijake naročil al pa zgoraj topmounte :D
najlepša kombinacija, B14, Camber vijaki, pa Camber plastke zadej + whiteline! to je to! če boš res kaj v naših koncih (gorenjska okolica) pokliiči moofdija da se dobimo da ti pokažem kako se zadeva pelje, boš presenečen =)
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD

Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
Uporabniški avatar
smukc

http://www.street-motorsport.fr/Bilstei ... e95d4298a6" onclick="window.open(this.href);return false;

Naročil sem tukaj 790€ z poštnino vred :wink: bomo videli kakšni pridejo če bo potrebno bom še camber vijake naročil :)
Ja v planu je zrihtat cliota da se pelje tako kot treba da se gre odpeljat čim več racelandov pa kak grobnik letos 8)

Če pa krožim kaj po gorenski pa javim moofdiju da se priporočim za kak krog :oops: :D

Hvala vsem za info ! :mrgreen:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

WTF, na tej strani majo tud za enko B14, prvi vidim :shock:
Sej cena je tud primerna, skor 200€ vec, s tem da so zad samo amortizerji. Tolk o tem kok cenej je roba za dvojko :wink:
Uporabniški avatar
smukc

eding edong B14 so doma 8)

Pravi Turbo da sm dobr kupu !
Slika

Slika
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Čestitke! zdej pa hitro zmontirat :)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
smukc

Takle mamo... Gewinde so na avtu nastavlene so po bilstein specifikacijah :) do pomladi bo treba še na vage da se proba točno ujet razporeditev...
Avto je mogoče malenkost trši od ( h&R fedrov in Cup prvih amortizerjev ) se pa pelje veliko bolje...

Slike:

Najprej slike "presenečenja" ( glede na to da so bili pred pol leta menjani fedri tega nisem pricakoval :lol: )
Slika
Slika

Potem pa Poslastica :D
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

:mrgreen: 8)
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Dobro si se lotu "pedenanja" ,v pravo smer :D bolj ko gledam teme o RS dvojkah,bolj me glava boli,da sm svojga prodav :?
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

MuRiCi napisal/-a:Dobro si se lotu "pedenanja" ,v pravo smer :D bolj ko gledam teme o RS dvojkah,bolj me glava boli,da sm svojga prodav :?
Te razumem. :lol:

Dobro rihtaš. 8)
Odgovori