Beli Renault Scenic 1.6 16V Expression
Re: Beli Renault Scenic 1.6 16V Expression
Prav na pospesku se pozna.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
5 ps se pozna točno toliko kolikor je razlika med polnim in praznim tankom, cca. 50 kg 
skydriver6: hvala za pohvalo. Razlike v pospeških med 15" in 17" nebo velike zaradi tega, ker sama širina gume nebo pretirano večja. Trenutno imam gor 195/65/15, letne pa bodo 205/55/17. Torej razlika v širini je minimalna, višina gume pa je še vedno dovolj velika za udobno vožnjo. Ljudje velikokrat zmotno enačijo večje platišče z večjo porabo in slabšimi pospeški. Poraba in pospeški so veliko bolj odvisni od širine gume kot od same teže platišč. Teža platišč oz. nevzmetene mase bolj vpliva na udobnost vožnje. Bom pa tudi stehtal 17" lita platišča+gume in 15" železna+gume pa objavim koliko je razlike v teži. Pomoje ne veliko.
Glede tuninga je stvar taka, da sem se posvetoval z avtohišo kjer sem avto kupil saj imam enoletno garancijo CarGarantie. Zaradi tega so mi odsvetoval tuning saj v primeru okvare motorja zaradi tega garancija ne velja. Bom pa definitivno to naredil, ko se garancija izteče. Ni samo moč motorja (tam nekje 5 KM) vendar tudi večji navor (cca 10 Nm) in pri tuningu sam navor bolje razporedijo po celem območju vrtljajev kar pomembno vpliva na samo dinamiko motorja.
B1 16v: mislim, da si že enkrat omenjal tole poln tank in 5 KM. Preberi si odebeljen del, lahko pa za več informacij povprašaš kakšnega mojstra, ki dela tuning pa ti bo razložil več.
Glede tuninga je stvar taka, da sem se posvetoval z avtohišo kjer sem avto kupil saj imam enoletno garancijo CarGarantie. Zaradi tega so mi odsvetoval tuning saj v primeru okvare motorja zaradi tega garancija ne velja. Bom pa definitivno to naredil, ko se garancija izteče. Ni samo moč motorja (tam nekje 5 KM) vendar tudi večji navor (cca 10 Nm) in pri tuningu sam navor bolje razporedijo po celem območju vrtljajev kar pomembno vpliva na samo dinamiko motorja.
B1 16v: mislim, da si že enkrat omenjal tole poln tank in 5 KM. Preberi si odebeljen del, lahko pa za več informacij povprašaš kakšnega mojstra, ki dela tuning pa ti bo razložil več.
Kako to da ne daš 205/50/17? Drugače pa res lep avtek.....čuvaj ga. Kje boš naredil tuning motorja?5cenic napisal/-a:skydriver6: hvala za pohvalo. Razlike v pospeških med 15" in 17" nebo velike zaradi tega, ker sama širina gume nebo pretirano večja. Trenutno imam gor 195/65/15, letne pa bodo 205/55/17. Torej razlika v širini je minimalna, višina gume pa je še vedno dovolj velika za udobno vožnjo. Ljudje velikokrat zmotno enačijo večje platišče z večjo porabo in slabšimi pospeški. Poraba in pospeški so veliko bolj odvisni od širine gume kot od same teže platišč. Teža platišč oz. nevzmetene mase bolj vpliva na udobnost vožnje. Bom pa tudi stehtal 17" lita platišča+gume in 15" železna+gume pa objavim koliko je razlike v teži. Pomoje ne veliko.
Ker 205 50 17 nima homologirane
scenici imajo 205 55 17 homologirane...
Tako kot je paloma napisala imam 205/55/17 v homologaciji.
Hvala, ga bomo čuval. Upam, da se bo sreča, ki sva jo z ženo imela z Corso nadaljevala tudi pri tem avtu in bo laufal dolgo brez nesreč in okvar.
Aja tuning pri Tunercu. Cena ugodna glede na to koliko je drugje pa tudi znan je po svoji strokovnosti.
Hvala, ga bomo čuval. Upam, da se bo sreča, ki sva jo z ženo imela z Corso nadaljevala tudi pri tem avtu in bo laufal dolgo brez nesreč in okvar.
Aja tuning pri Tunercu. Cena ugodna glede na to koliko je drugje pa tudi znan je po svoji strokovnosti.
koliko tehta senik? zdaj sem si uspel ogledati slike avta,lep.
vendar moj je lepši. 

A nisem vedel....no tudi sam ga bom čipiral samo čakam na @zakumi da pove teste svojega5cenic napisal/-a:Tako kot je paloma napisala imam 205/55/17 v homologaciji.
nerad smetim naokrog ampak moram zmototi tole tvojo globoko filozofijoLjudje velikokrat zmotno enačijo večje platišče z večjo porabo in slabšimi pospeški. Poraba in pospeški so veliko bolj odvisni od širine gume kot od same teže platišč. Teža platišč oz. nevzmetene mase bolj vpliva na udobnost vožnje. Bom pa tudi stehtal 17" lita platišča+gume in 15" železna+gume pa objavim koliko je razlike v teži. Pomoje ne veliko.
če bi kdaj menjal kolesa bi opazil da je razlika v teži kar znatna, tudi tehtal sem že komplet z gumami in samo feltno in je razlike tudi po 5kg, točnih številk se ne spomnem
tako da malo bi že moralo vplivati
teža in nevzmetena masa en drek vplivata na udobje, kako sploh bi? tisto kar ti greni življenje na luknjastih cestah je višina gume
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Debata še nikoli ni bila smetenje tako da ni panikeShusuglao napisal/-a:nerad smetim naokrog ampak moram zmototi tole tvojo globoko filozofijoLjudje velikokrat zmotno enačijo večje platišče z večjo porabo in slabšimi pospeški. Poraba in pospeški so veliko bolj odvisni od širine gume kot od same teže platišč. Teža platišč oz. nevzmetene mase bolj vpliva na udobnost vožnje. Bom pa tudi stehtal 17" lita platišča+gume in 15" železna+gume pa objavim koliko je razlike v teži. Pomoje ne veliko.
če bi kdaj menjal kolesa bi opazil da je razlika v teži kar znatna, tudi tehtal sem že komplet z gumami in samo feltno in je razlike tudi po 5kg, točnih številk se ne spomnem
tako da malo bi že moralo vplivati
teža in nevzmetena masa en drek vplivata na udobje, kako sploh bi? tisto kar ti greni življenje na luknjastih cestah je višina gume
Vem, da zna bit razlika nekaj kg, nisem v kakšni veliki zmoti tukaj, koliko bo bom objavil ko bom menjaval gume.
Ponavadi se hitro stvari posploši v forumskih debatah in se večjo dimenzijo platišč enači z občutno povečano porabo. Velikokrat, ko se gre za 2 coli, se bo našel nek strokovnjak, ki bo samo iz tega podatka razbral, da bo poraba 0.5-1L večja. In tistih 0.5L v veliko primerov velja saj ko se gre iz 15 na 17 col se tudi sorazmerno poveča širina gum, ponavadi iz nekje 195 na 225 ali 235 v nekaterih primerih še več tja do 265. In ta večja širina gum veliko bolj vpliva na povečano porabo kot sama teža. Razlog za to je seveda večji kotalni upor. Seveda pričakujem povečano porabo tam nekje max 0.3L na moči se pa po mojem mnenju nebo veliko poznalo. Bom pa objavil razliko v porabi, če koga zanima.
Nevzmetene mase pa ključno vplivajo na obremenitve, ki se prenesejo na vzmetene mase oz. na njihov odziv. Obremenitve, ki se prenesejo na karoserijo, ki je vzmetena, se lahko hitro izračunajo iz enačb za sistem nihanja z enoprostorsko stopnjo, ki ima dušilko in vzmet. Seveda na trdoto ključno vpliva tudi višina gume in kot sem omenil me prav zaradi tega ne skrbi, da bi bil avto kaj bolj trd.
Edit: @zakumi masa avta je 1395 kg.
Wau težak, torej ce se prav spomnim skor 200 kg tezji od megana.

Jp pravi bajsk
Je pa res, da vsaj meni zgleda manjši kot v resnici je.
Je pa res, da vsaj meni zgleda manjši kot v resnici je.
http://m.caranddriver.com/features/effe ... res-tested" onclick="window.open(this.href);return false;
Tudi ta test sem že bral. Če boš pozorno pogledal boš ugotovil, da je tudi tukaj prehod iz 195/65/15 na 225/45/17 kot sem že omenjal.B1 16v napisal/-a:http://m.caranddriver.com/features/effe ... res-tested
Tudi samo platišče pri 17" je širše kot v moje primeru saj imam jaz 7J tukaj pa je 8J. Če podrobn prebereš celo niso uporabljali identičnih gum saj jim je Goodyear poslal drugačne 17" kot 18" platišča. Celo sami rezultati so precej nenavadni (ponavadi naj bi se vrednosti porabe glede na velikost platišč spreminjale po linearni ali pa kvadratni funkciji tukaj pa so zelo random razporejene).
Iz tega ugotoviš, da so vsi ti testi dosti irelevantni in ti ne pomagajo prav veliko še posebno ker so različna alu platišča različno težka, železna pa so vsa približno enako. Osebno mi malo večja poraba ni pomembna bom pa z veseljem objavil kakšno porabo bom imel na 17" platiščih.
Ti bom kar jaz povedal do 0,5 l večja poraba.