osvetlitev pragov

Vse o videzu avtomobila
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

prijam napisal/-a:
Yacksy napisal/-a:Saj ni treba, da vezes na lucko, vezi na stikalo, ki ti priziga lucko (pri vratih). Mislim, da bos imel tako veliko manj dela.

By the mimo, ko dajete not osvetlitev stopalk, a date ledice nad stopalke, ali pod zic?
stikalo ja...kaj pa potem strom?
mislim da ce bi tko vezov da bi mogo tko potegntda napajanje za vse potegnem iz tistega kabla ki pri A kontaktu da strom potem bi vezov na stikalu na tisti pol ko sveti zmeraj pol bi pa med tistim kablom in polom ki bi vklapljal samo ko so vrata odprta potegnt se na tisto stikalo vmes...tako da pomojem je bolj preprosto ce potegnem cez stebricek...ce se le da (po moznosti da ne odstranim tapete ker se bojim da nebi dal lepo nazaj

v nacrtu sem mel da bi dal dol tisti cep ki je tam kot je na sovoznikovi strani drzalo za roko,potem bi pa z tistim "sporpanom" zbezal dol po stebricku ter spodaj pritrdil kabel in vleku do tistega cepa....potem pa se naprej do luknje z lucko. je to mozno?
Zdaj ne vem, ce je vmes med stikalom na vratih ter stropno lucko dioda. Ce je ni, potem mora biti na eni strani stikala pri vratih strom, ker lucka sveti. Moras pomerit (kar pa tut mislim, da ni prevelik problem.). Ce pa ta varijanta ni kul, potem pa pojdi razdirat A stebricek.
Shit happens
prijam

Odgovor Napisal/-a prijam »

vredu bom danes pogledal pa ce mi kaj ne bo jasno bom se povprasal.

thesharky vidim da si iz sk.loke....to je meni kar blizu...ce mi kaj ne bo jasno bom dav za kaksno pivo pa mi bos pokazal kaj naj naredim.

lp
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

prijam nimas kej falit :D ko das stebricek dol bos vidu kable omotane...tisto omotano das mal stran in dobis tri kable...se mi zdi da rdec, bel in crn...vezat mores na crnega...pol pa se na enga od unih dveh...ne wem wec tocno kateri je-najbols da probas. Tko mam js zvezano in gori ko odprem vrata...ko vrata zaprem pa postopoma ugasne tko kot stropna lucka.
prijam

fantje hvala!!!dons sm dav stran stebricek pa sm potegnu kabel kar od zgornje luci pa dostopalk.
ju3 bom pa samo prilotal kabel na taprav strom pa ga morem se najt....(tore a mi po tej sliki zna kdo povedat kam scinim + in kam - da bo strom ko so vrata odprta(srednja pozicija zgornjega stikala)

Slika
chip sorry ker sem kar tvojo slikco uporabu

zdj me pa se par stvari zanima..
na vezju bo 4x20 led diod se pravi 80 pa me zanima :roll: a bo treba kaksno varovalko zamenjat ker pomojem bo mal vec toka tukej skoz stekl kot pa pri tisti zarnici ki je sedaj notr?(djte mi mal pomagat ker nimam blage o stromu :oops: )
Uporabniški avatar
thesharky

Zracunaj si...js mam plave chipove ledice in ena pokuri 30mA=0,003A...vezane mam po 4 zaporedno. Vse ledice kar jih mam v avtu mi skup ne pokurjo 1A. :D Pomoje ne rabs nobene varovalke dat, ker je tista ki je original kr dost...pa ne wem zakaj bi ti lotu to sm gor, ce bi lahko v a stebricku sam kable mal oskubu pa zicke zravn dal pa nazaj izoliru.
prijam

jah zdj mam kabel ze potegnjen do lucke tko da bom kr gor zacinu.

kolkr je men en elektronik naracunov bojo moje kurile ca 2A tko da sm si tud kr varovalko 2,5A nabavu k jo bom vezov direktno pred ledice.

he he tista k je v originalu pise na njej 20, eno sm ze skuru dons ampak sam zato ker sm neki gor saru in sm kratk stik naredu :roll:

a kdo kj ve kok so cene teh varovalk za v avto?
Uporabniški avatar
thesharky

Varovalke kupit na petrolu al pa OMV-ju, nikakor ne na original servisu ker na original servisu je ena varovalka cez 300 sit :roll: :roll:

Pa ce se ne motim naj bi blo tkole...ena ledica vzemva da pokuri 30mA...to se pravi 80ledic x 0,03 A = 2,4A. :wink: Pa predn bos vezu uzem varovalko vn, ker tko sm jo tut js skuru in je tista varovalka k je za stropno lucko obenem se za radio :D
Zadnjič spremenil thesharky, dne 05 Jan 2006, 16:37, skupaj popravljeno 1 krat.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

thesharky napisal/-a:Varovalke kupit na petrolu al pa OMV-ju, nikakor ne na original servisu ker na original servisu je ena varovalka cez 300 sit :roll: :roll:

Pa ce se ne motim naj bi blo tkole...ena ledica vzemva da pokuri 30mA...to se pravi 80ledic x 0,003 A = 0,24A. :wink: Al ti je un narobe zracunu al si pa ti narobe napisu. :D Sem preprican da je tko in da ne rabis se ene varovalke...ceprou jo loh vseen das. Pa predn bos vezu uzem varovalko vn, ker tko sm jo tut js skuru in je tista varovalka k je za stropno lucko obenem se za radio :D
Sam nekaj me zanima al sem pa narobe kje visje prebral ampak 30 mA ni blo nkol 0.003A ampak 0.03A tako da pride rezultat malo visji, recimo 2,4A.
lp gregor
prijam

jp skupen tok 80 ledic pride priblizno 2,4A.

ja varovalko sme ze novo kupu dav sm 50sit zanjo :wink:

dons bom mogoce dokonca zvezov,vam napisem ce mi bo uspelo.

lp
Uporabniški avatar
thesharky

My mistake...sm ze popravu da ne bo koga begalo... :D
prijam

tko prva runda je uspela....tenutno mam vezano na stropno luc in se priziga ko je zgornja luc prizgana ko bo cas bom vezal se na kontakt da bo lahko prizgano neodvisno od stropne luci

lp
Yacksy

Ce pa vezes 2 plavi zaporedno, ter to vzporedno na ostale veje, bos prepolovil tok, ker potem cez obe ledici ter upor tece 30 mA, ne pa samo cez eno. Moras seveda upostevati, da uporabis manjsi upor.

tako za info, jaz imam v stevcu 3 veje z po 7 rdecimi ledicami (ena pokuri 2V), pa zadeva kuri 0.09A, ker so samo 3 veje vzporedno, vsaka vlece 30 mA. Moram reci, da ce bi se enkrat vezal, bi uporabil en predupor, da zascitis ledice, ker tako sem jih par brez veze skuru na usmerniku, ko sem vezal 2 rdeci na 4V, potem sem pa cisto malo dvignil napetost, pa so zacele manj svetit (to pomeni, da so se zacele kurit).

Ce bi bil jaz na vasem mestu, bi vezal plave 2 skupaj, z pol manjsim preduporom kot za 1 ledico, rdece bi vezal pa 4, z 3x ali 4x manjsim preduporom kot za 1
Shit happens
Uporabniški avatar
thesharky

Js mam po 4 plave zaporedno vezane in gorijo tko ze dve leti pa se ni se nic skurlo :D Upam da se tut ne bo :D
Yacksy

Saj verjetno ne bodo, samo je malo tecno, ce imas malo ec muzike notr, potem pa vse utripa, ko malo prizges (vcasih je, zdaj ko je 35 kvadrat kabel od altenatorja pa do akumulatorja nic vec) :D Meni tudi ze 2 leti cisto lepo gorijo.
Shit happens
Uporabniški avatar
thesharky

Utripa pa mi to pa ne recem...pa ne sal ledice...tut stropna lucka ucas zmika pa osvetlitev stevcev :D
Odgovori