Grand Scenic 1.9 dci

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Re: Grand Scenic 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Spet sem neki čaral....

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

tole mislim da ni normalno...
Slika

prodam, rabi kdo? :D
Slika
Uporabniški avatar
skydriver6
Kraj: Beograd, Srbija

Odgovor Napisal/-a skydriver6 »

Navadne luči se preveč grejejo, ampak z ledicama ne bo tega problema. Odlično narjeno!
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

skydriver6 napisal/-a:Navadne luči se preveč grejejo, ampak z ledicama ne bo tega problema. Odlično narjeno!
Misliš da se pa LED ne greje?
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Seveda se greje
Uporabniški avatar
skydriver6
Kraj: Beograd, Srbija

Odgovor Napisal/-a skydriver6 »

Manj kot navadne, a ne?
Uporabniški avatar
bfranc

Ledice se v primerjavi z navadno žarnico ne grejejo skoraj nič(so 4.8W), se pa isto počasi zatemnijo kot navadne zarnice.

Mi je pa uspelo narediti zanimivo svetlobo v kabini, pozabil sem na tretjo lučko nad rolojem in sedaj imam spredaj belo hladno svetlobo in nad rolojem oz.pomožnima sedežema rumeno svetlobo...res zanimiv odtenek svetlobe.

Naj mi pa en pove, kako iz sovoznikovega predala vzamem ven lučko?
Uporabniški avatar
revier

bfranc napisal/-a:Ledice se v primerjavi z navadno žarnico ne grejejo skoraj nič(so 4.8W), se pa isto počasi zatemnijo kot navadne zarnice.
Nenene tukaj se žal motiš :) se grejejo, sam razlika je v tem, da LED ne oddaja toploto na strani kjer oddaja svetlobo, ampak se toplota izrši na drugi strani PN spoja (tam kjer izhaja vir svetlboe). Lahko ti povem, da se na nekem normalnem hladilnem telesu ene LED z močjo tam cca 10-11W kar pošteno opečeš :)
Uporabniški avatar
bfranc

Ja vem kaj misliš, samo te ledice lahko držiš v roki in stiskaš pa se ne boš opekel, kar za navadno žarnico ne morem reči.Izjema so tudi ledic z can-bus uporom, ki pretvarja odvečno energijo v toploto in to samo zaradi tega, da računalnik ne pokaže napake za pregoreno žarnico.
Uporabniški avatar
revier

To se pa strinjam :)
Uporabniški avatar
bfranc

Ker nisem bil škrt pri zavarovanju, sem takrat vzel polno asistenco in danes se mi je že poplačalo tistih 12 eur.

Včeraj je izdahnil luftmeser, od takrat avto ni hotel vžigat ampak je vžgal in ugasnil...izpisovalo mi je check injection in check emission...šel v službo 20km stran od doma, zjutraj šel v Ljubljano po nov luftmeser in na poti nazaj cca.7 km pred domom mi avto neha vlečt in nekaj zaropota in ugasne.
Pokličem asistenco in prosim, če pošljejo vleko in me pošlepajo do doma....doma vzamem drug akumulator in avto vžge v prvo, pol ure prej pa lightshow na armaturki.Ok, hočem speljat in crkne in prej začne še nekaj pihat.Diagnoza, zabit do amena fap filter.
Zdej me zanima, kaj ima veze luftmeser z fap filtrom in navsezadnje, kaj ima tukaj veze en akumulator, da crkne obenem ob zabitem fap filtru?Pa druga stvar, zakaj je zatajila regeneracija in se mi ni prižgala lučka za fap filter?
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Glede akumulatorja in DPF-ja iz mojih izkušenj,

pred časom se mi je zgodilo da je avto komaj štartal (slab akumulator) in ko je štartal niso delovale komande za zračenje, nato čez nekaj dni ni več štartal (akumulator fuč). Zamenjal akumulator in vse OK razen ko sem avto ugasnil se je cal avto močno stresel, kar se prej ni dogajalo. Čez nekaj časa sem opazil, da se mi že dolgo ni zagnala regeneracija DPF-ja (po občutku bi rekel da cca.8000km), ni pa svetla nobena kontrolna lučka. Odpeljal na servis in ob priklopu na računalnik je pokazalo na napako lopute (zato se je avto stresel ob ugašanju) kazalo pa je da je z dpf-jem vse vredu ampak ni mogel prebrati kdaj je bila nazadnje opravljena regeneracija. Serviser je ponastavil loputo in pobrisal napake, ki so bile zapisane v zgodovini. Takoj ko sem avto zagnal je svetila lučka za regeneracijo DPF-ja. Odšel na relacijo ampak lučka ni hotela ugasniti in tudi regeneracija je stalno lavfala (opazil po porabi), pa čeprav je bil DPF verjetno že čist (prevozil cca. 80km avtoceste). Peljal nazaj na tester in še vedno ni mogel dostopati do podatkov v računalniku. Potem je rekel naj avto pustim tam da se malo ohladi in bo lahko naložil nov software za vbrizg (update). Prišel po avto čez par urc in od takrat vse dela bp ( 2leti oziroma 55.000km). Moja diagnoza je bila, da se je ob zagonu s slabim akumulatorjem napetost sesedla in takrat se je računalniku malo zameglil pogled in je delal malo po svoje.

Skratka očitno slab akumulator lahko vpliva na to, da se računalnik malo zmede in zato ne zažene več regeneracije, narobe nastavi loputo in podobno, kar privede do zabitega DPF-ja. Tudi za tvoj slab luftmeser je možno da sploh ni bil slab, ampak samo zmeden, ker meni je tudi serviser reku da je verjetno loputa zanič vsaj tako je razbral iz testerja, ampak da jo bo vseeno poizkusil ponastaviti, ker sem reku, da mi se avto stresa od težav z akumulatorjem dalje, zato sem sklepal, da je bila težava s sesedanjem napetosti.
Jaz sem imel srečo, da sem prej opazil, da se mi DPF več ne regenerira, tako da me je vse skupaj stalo samo 20EUR + akumulator. :)

Upam, da uspeš rešiti s čim manjšimi stroški.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
bfranc

Hvalabogu da se je to naredilo tolk blizu doma, da so mi odobrili prevoz do doma z avtovleko in da imam kanal, da sem lahko dol snel auspuh, čeprav sem ga moral odrezat, ker je iz enga kosa, brez objemk....Najhuj je to, da nisem spal včeraj, danes ponoč je bila 12 urna nočna in zdej že cel dan šraufam.
Najbolj me skrbi turbina,pa ojnični, ker je zaropotalo, čeprav je slišat, da lepo dela motor brez kakšnih zvokov.Mi je pa nekaj prebilo in še nisem pogruntal kaj, najprej sem misli, da mi je raztrgalo gibljivo cev na auspuhu, pa je videt cela.Fap sem pa zdaj opral z Karcherjem in kar bo...če ne gre pa dol in reprogramirat.
No in tole me je čakalo, ko sem pogledal notri.
Slika

in oprano
Slika
Uporabniški avatar
bfranc

Popravljen...edino lučka check injection mi mora še ugasnit,pa tester kaže tri napake in sicer za maf senzor voltage, prva sonda pred fapom in temperatura vhodnega zraka.Samo vse to deluje in mislim da samo tester ne more pobrisat teh napak.
Na splošno avto lepše vleče iz majhnih vrtljajev, tako da je bil najbrž precej zabit fap.
Uporabniški avatar
bfranc

Slučajno odkril tale skriti menu na carminat navigaciji. :P

https://youtu.be/XWJyMr5kdMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bfranc

Nova težava, pri polnem gasu nad 2500 obrati se prižge check injection in ugasne takoj,ko spustim gas.Če počasi pritiskam gas do teh obratov, se mi ne prižge to opozorilo.Kaj je zdaj crknilo?
Odgovori