Glede akumulatorja in DPF-ja iz mojih izkušenj,
pred časom se mi je zgodilo da je avto komaj štartal (slab akumulator) in ko je štartal niso delovale komande za zračenje, nato čez nekaj dni ni več štartal (akumulator fuč). Zamenjal akumulator in vse OK razen ko sem avto ugasnil se je cal avto močno stresel, kar se prej ni dogajalo. Čez nekaj časa sem opazil, da se mi že dolgo ni zagnala regeneracija DPF-ja (po občutku bi rekel da cca.8000km), ni pa svetla nobena kontrolna lučka. Odpeljal na servis in ob priklopu na računalnik je pokazalo na napako lopute (zato se je avto stresel ob ugašanju) kazalo pa je da je z dpf-jem vse vredu ampak ni mogel prebrati kdaj je bila nazadnje opravljena regeneracija. Serviser je ponastavil loputo in pobrisal napake, ki so bile zapisane v zgodovini. Takoj ko sem avto zagnal je svetila lučka za regeneracijo DPF-ja. Odšel na relacijo ampak lučka ni hotela ugasniti in tudi regeneracija je stalno lavfala (opazil po porabi), pa čeprav je bil DPF verjetno že čist (prevozil cca. 80km avtoceste). Peljal nazaj na tester in še vedno ni mogel dostopati do podatkov v računalniku. Potem je rekel naj avto pustim tam da se malo ohladi in bo lahko naložil nov software za vbrizg (update). Prišel po avto čez par urc in od takrat vse dela bp ( 2leti oziroma 55.000km). Moja diagnoza je bila, da se je ob zagonu s slabim akumulatorjem napetost sesedla in takrat se je računalniku malo zameglil pogled in je delal malo po svoje.
Skratka očitno slab akumulator lahko vpliva na to, da se računalnik malo zmede in zato ne zažene več regeneracije, narobe nastavi loputo in podobno, kar privede do zabitega DPF-ja. Tudi za tvoj slab luftmeser je možno da sploh ni bil slab, ampak samo zmeden, ker meni je tudi serviser reku da je verjetno loputa zanič vsaj tako je razbral iz testerja, ampak da jo bo vseeno poizkusil ponastaviti, ker sem reku, da mi se avto stresa od težav z akumulatorjem dalje, zato sem sklepal, da je bila težava s sesedanjem napetosti.
Jaz sem imel srečo, da sem prej opazil, da se mi DPF več ne regenerira, tako da me je vse skupaj stalo samo 20EUR + akumulator.
Upam, da uspeš rešiti s čim manjšimi stroški.
Lp