Megane III RS

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
DeNkO RS
Kraj: Slovenj Gradec

Re: Megane III RS

Odgovor Napisal/-a DeNkO RS »

zdrifko napisal/-a:Danes mi na parkirišču starejša gospa (s še starejšim avtom, za katerega se vidi da ni videl cunje od svojega nakupa) malo popraskala zadnji odbijač :mad: .

Kot kaže se bo vse dalo rešiti s poliranjem, tako da se bom izognil nepotrebnim potem po zavarovalnicah.
Smola,ti je dala usaj za poliranje ? :)
Uporabniški avatar
zdrifko

Odgovor Napisal/-a zdrifko »

Ne bo tako enostavno kot sem mislil, se ne da spolirati, zato sledi barvanje odbijača.

Vendar kot kaže mi bodo tudi na zavarovalnici malo komplicirali, tako da ne vem kako se bo tole izteklo.
Renault Megane RS 250 remap 2010, Renault Scenic Bose Edition 1.6D 2013,
s katerima zahajam v Mobilne hiške
Uporabniški avatar
zdrifko

Sem izpolnil vse, evropsko poročilo s priznano krivdo na tem poročilu, vendar saj veste da to poročilo dejansko še ne pomeni priznane krivde!

No danes sem nagovoril povzročiteljico da se dobiva na zavarovalnici, kjer je bila že skoraj primorana priznati krivdo, tako da mi krijejo celotno škodo barvanja odbijača (zgornjega in spodnjega). Saj ni nek velik znesek (cca. 250€) vendar ne vem zakaj bi plačeval za nekaj kar nisem povzročil. Smo pa imeli kar burno razpravo :)

No zadeva je sedaj urejena, naslednji ponedeljek gre na barvanje zadnjega odbijača, potem pa upam da bo malo miru!

Ne moreš pa verjeti kaj si je vse izmišljevala, na koncu sem skoraj dobil občutek da sem sam kriv, ker sem parkiral avto na parkirišču ;) LOL
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

V takih situacijah je treba bit kar vztrajen.
Folk si zmišljuje vse mogoče, samo da nebi bilo potrebno kupončka dat.
Zato jaz če sem udeležen v takih situacijah, če oseba ni skulirana, hitro omenim policijo. Se je do sedaj vse po hitrem postopku rešilo. Je pa res da je na zavarovalnici potem lahko čisto druga zgodba.

Vglavnem, lepo da ste zrihtal, ker avto je res lep. ;)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
AVX
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a AVX »

DeNkO RS napisal/-a:
zdrifko napisal/-a:Danes mi na parkirišču starejša gospa (s še starejšim avtom, za katerega se vidi da ni videl cunje od svojega nakupa) malo popraskala zadnji odbijač :mad: .

Kot kaže se bo vse dalo rešiti s poliranjem, tako da se bom izognil nepotrebnim potem po zavarovalnicah.
Smola,ti je dala usaj za poliranje ? :)

Če praviš da je bil avto še starejši kot ona pol je punca mogla imeti prave zanimive lete :D med 20-30let ? :D hehe malo heca.

No lepo da se je use tako izteklo kot se je moglo. Je pa lepi meganček, fajn je tut ker so že zdj ratali bom reku kr dost ugodni za nakup napram novih. Čuvaj ga :D
Uporabniški avatar
zdrifko

he he, dobro se je izteklo na koncu ja :)

@AVX jaz ga že čuvam samo drugi ga ne :mad: . Bolj kot se trudiš parkirati tako da bi se izognil takim situacijam slabše je ;)

Drugače pa gre avto počasi na remap :)
Uporabniški avatar
AVX
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a AVX »

vem kak je to, sm meu cliota tastari model :D so mi ga trije z vratih poknali v roku 1 ure in pou :D samo dobr je biu pač stari clio se nisem obremenjeval :D Za kej novejšega bi pa tak noru.
Uporabniški avatar
zdrifko

Tako, po dolgem prebiranju ocen, mnenj in priporočil (verjamem da bi nekdo pri nas to naredil isto ali celo boljše) sem se odločil za preverjeno možnost z res veliko pozitivnih ocen/mnenj in možnostjo zamenjave z original mapo kadar koli.

Zakaj se gre, za remap, in na koncu sem se odločil za Bluefin. Najprej bi resnično pohvalil samo podjetje / podporo. Vsak mail odgovorjen v max. 30min v njihovem delovnem času 9-17h. Naročilo s plačilom oddano v sredo ob 9:00, ob 14:00 dobim mail od DHL za prevzem pošiljke, naslednji dan ob 11:45 je pošiljka pri meni. Se pravi manj kot 24ur za pošiljko iz Anglije. Mogoče bi se pošta pri nas lahko malo zgledoval po DHL-u.

Sedaj pa o samem občutku: na valje še nisem šel, recimo lahko govorim o pospešku do 100. Testirano isti dan na isti cesti x10 ponovitev. Z nemapiranim najboljši čas 6.02s, z mapiranim najboljši čas 5.68s. Kar pa se tiče pospeševanja recimo v 3 in 4 prestavi od 2k/rpm naprej pa ni osnovne primerjave. Tako da trenutno sem več kot zadovoljen, bo pa treba skočiti še na valje in vse skupaj preveriti.

Je bilo pa danes resnično zanimivo srečanje na avtobanu z očetkovim sinčom v BMW-ju. Oddaljevanje od preko okna videnega prepametnega otročaja --------- NEPRECENLJIVO :)

p.s. poraba pa je le malo višja :)
Uporabniški avatar
DeNkO RS
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a DeNkO RS »

Hehe ko te hoče bmw lovit pa te ne more,že sprobano večkrat :P
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

zdrifko napisal/-a:Tako, po dolgem prebiranju ocen, mnenj in priporočil (verjamem da bi nekdo pri nas to naredil isto ali celo boljše) sem se odločil za preverjeno možnost z res veliko pozitivnih ocen/mnenj in možnostjo zamenjave z original mapo kadar koli.

Zakaj se gre, za remap, in na koncu sem se odločil za Bluefin. Najprej bi resnično pohvalil samo podjetje / podporo. Vsak mail odgovorjen v max. 30min v njihovem delovnem času 9-17h. Naročilo s plačilom oddano v sredo ob 9:00, ob 14:00 dobim mail od DHL za prevzem pošiljke, naslednji dan ob 11:45 je pošiljka pri meni. Se pravi manj kot 24ur za pošiljko iz Anglije. Mogoče bi se pošta pri nas lahko malo zgledoval po DHL-u.

Sedaj pa o samem občutku: na valje še nisem šel, recimo lahko govorim o pospešku do 100. Testirano isti dan na isti cesti x10 ponovitev. Z nemapiranim najboljši čas 6.02s, z mapiranim najboljši čas 5.68s. Kar pa se tiče pospeševanja recimo v 3 in 4 prestavi od 2k/rpm naprej pa ni osnovne primerjave. Tako da trenutno sem več kot zadovoljen, bo pa treba skočiti še na valje in vse skupaj preveriti.

Je bilo pa danes resnično zanimivo srečanje na avtobanu z očetkovim sinčom v BMW-ju. Oddaljevanje od preko okna videnega prepametnega otročaja --------- NEPRECENLJIVO :)

p.s. poraba pa je le malo višja :)
lahko pričakuješ podobno sliko moči in navora kot pri mojem
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
zdrifko

@denisk, v kolikor bo taka bom čisto zadovoljen :) Kam mi svetujete na valje, je kaj pametnega na gorenjskem, drugače pa kam v Ljubljano?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Če te preveč ne matra firbec, počakaj na skupinsko merjenje renault kluba pri tunercu.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
zdrifko

Kdaj pa bo skupinsko merjenje?
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

ponavadi je aprila
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
zdrifko

Aha, takrat bom pa že za kakšno drugo predelavo šel na valje ;)
Zaklenjeno