Megane II 1,6 16v l. 2007 nemiren tek?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Re: Megane II 1,6 16v l. 2007 nemiren tek?

Odgovor Napisal/-a smiley »

A je možno, da je kaj v povezavi z črpalko goriva, da nebi ustvarjala dovolj pritiska?
Sepravi, ko avto stoji in ga prvič užgeš se malo lovi, pol ko se zagreje pa je len... se mi zdi smiselno...

LP
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

Senzor temperature motorja (temp. hladilne tekočine) deluje?

LP
Slika
Uporabniški avatar
smiley

Senzor kolektorja in temp.hlad. delata pravilno. Danes sem opazil, ker je avto na plin ... na plinu dela u nulo, ko pa ročno izklopim plin pa ga začne trokirat kot zjutraj, dvakrat mi je celo ugasnil, tako so padli obrati(preklop iz plina na bencin je ponavadi izgledal skoraj neopazen glede na obrate). Bom jutri preizkusil še z ročnim zagonom samo na plin, da vidim kaj se bo zgodilo. Mislim da je nekaj z bencinom(pumpa,senzor tlaka), bomo izmerli pritisk črpalke, ki ga daje.

LP
Uporabniški avatar
smiley

Pritisk goriva na motor je 3,52bar. Zjutraj na plin ni vžgal, je blo premrzlo za direkten vžig.

Se mi je pa zgodilo, da je avto sred vožnje crknu. Po tem ko sem malo zmigal kabel od senzorja vztrajnika in konektor je zopet vžgal, vendar se še isto vozim brez moči in s trokiranjen. V clipu je bila zaznana napaka tokogroga za temparaturo zraka vendar sem zbrisal in spremljal prek clipa, ter ugotovil da kaže pravilno.
Slika
Uporabniški avatar
306
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a 306 »

Zdravo.

Prebiram temo, ker imam zelo podoben problem. Cukanje, brez moči. Ko je avto ogret je sicer malo boljše ampak je zadeva zelo moteča. Pojavilo se je takoj ko se je ozračje shladilo. Avto --> 1.6 16 V Megane III, letnik 2009.

Si mogoče že odkril kaj je narobe? Jaz grem te dni k mehaniku.

Lp
Uporabniški avatar
306

Odgovor Napisal/-a 306 »

Zdravo.

Torej dolžan sem feedback. Avto je včeraj zjutraj še komaj delal. Do mehanika niti nisem več prišel, ker sta pogojno delala le še dva cilindra tako da niti ni bilo več moči za prosti tek kaj šele kaj drugega.
Ugotovljena je bila slaba kvaliteta bencina (Petrol Velenje - Pit stop-) in posledično pacanje svečk. Menjava le teh ter menjava bencina je problem rešila. Avto spet teče kot urica in verjamem da bo še naprej. Seveda od sedaj naprej ob podpori OMV-ja!

Lp
Uporabniški avatar
smiley

No lepo, tudi jaz sem prejšnji teden peljal na original servis z namenom, da mi reprogramirajo vbrizg, če le ta še ni nikoli bil. Vendar so mi sporočili, da tega žal niso mogli reprogramirat. Avto sem šel iskat, dobil sem samo nasvet, da natankam en cel tank 100-ke. Že ko sem ga odpeljal se mi je zdelo, da avto normalno gre. No, po enem tednu hladnih vžigov avto spet normalno gre, nič ne cuka, normalno vleče. Na servisu mi pa ne povejo kaj so naredili/če sploh so kaj :lol: Too good to be true - Renault spet dela po enem letu, kaj se je naredlo pa nevem!
Uporabniški avatar
306

Odgovor Napisal/-a 306 »

Zdravo.

Hmmm razmišljam o naslednji stvari. Sicer se opravičujem ker si sposojam temo ampak ko je že ravno rdeča nit napeljana. Skratka, od zadnjih dogodkov (beri zgoraj) avto zjutraj ko je mrzel rahlo nabije obrate ob vzigu in se potem ustavi nekje na 900-1000, mogoče še enkrat skoči 1200 in takoj nazaj na 900. Po posluhu motor teče normalno. Takoj pri prvem pospeševanju začutim še rahel pojemek v prvi in drugi, ki se vlečeta cca. 1km. Zatem avto dela normalno, vleče normalno itd. Seveda od problema sem natankal pol tanka 100ke.
Ali je možno, da napaka z menjavo svečk ni bila odpravljena in ga trenutno rešujejo samo nove svečke in 100ka v bencin ''keslu'' :)? Če je to res predvidevam, da bom z več kilometri stanje spet šlo navzdol.
Dnevne relacije pa so cca. 3 km v službo in nazaj ter parkrat tedensko po 10-20km. Skratka vse skupaj nič --> se mora mogoče vse skupaj še malo zvoziti? Mogoče še kakšna avtocesta na 170 km/h? Kakšno mnenje?

Smiley, kakšno je kaj stanje pri tebi po ''posegu'' v avto?

lp
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

306 napisal/-a:Zdravo.

Torej dolžan sem feedback. Avto je včeraj zjutraj še komaj delal. Do mehanika niti nisem več prišel, ker sta pogojno delala le še dva cilindra tako da niti ni bilo več moči za prosti tek kaj šele kaj drugega.
Ugotovljena je bila slaba kvaliteta bencina (Petrol Velenje - Pit stop-) in posledično pacanje svečk. Menjava le teh ter menjava bencina je problem rešila. Avto spet teče kot urica in verjamem da bo še naprej. Seveda od sedaj naprej ob podpori OMV-ja!

Lp

To sem pa videl že pri sosedu, je tudi tankal na petrolu pa je bilo pozimi tako cukanje da bog pomagaj. Ali je voda v bencinu ali pa kaj drugega, pojma nimam. Jaz vedno tamkam na omw in to 100okt. pa je vse super z avtom, tudi pozimi ni cukanj, razen takoj ko ga prižgem in speljem mi malenkost nekje pri 2k obratih malenkost cukne, dokler se malo ne ogreje.To je pa tudi vse.
lp
Uporabniški avatar
casiop3
Kraj: Stalingrad

Odgovor Napisal/-a casiop3 »

306 napisal/-a:Zdravo.

Lp
s kakšno procentnostjo lahko potrdiš da ima ta BS slab bencin? Ali si imel dokaz in kontaktiral petrol?

ne delam na petrolu ali kaj podbonega.

Sam tankam na isti pumpi in sicer 100-oktanov prejšni avto sem tankal skoz na tej pumpi in sicer fiat isto 100-tko pa morem rečt nikol problemov. Sedaj v megan-a 2 polna tanka iz te pumpe in tud ni problemov? Sprašujem koliko dokazov imaš da je bil slab benz da vem da ne tankam tam več.
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Jaz se ne premaknem iz Mola in OMVja. Petrol tudi ne povoham več. Samo gume tam filam :D . Vsi tovornjakarji pravijo da z MOLovo nafto dosti več prevozijo. Nekje sem pa bral, da se je en z Laguno (nevem, bencin ali diesel) lepo vozil potem pa je avto crknil. In so mu v tanku samo vodo našli. Tankal je na Petrolu. Tako da, no thanks :) .
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

mogoče na kakšni stari črpalki bi bilo še mogoče da bi bila voda notri(kondenz)na novih pa to skoraj ni mogoče razen če sonde zatajijo.v rezervarjih so sonde in ti javijo če pride kaj vode notri, kontrolirati jih pa moraš pred iztakanjem iz cisterne-po iztakanju in pol še čez eno uro. Tko da ta z vodo na petrolu, omw-ju se mi zdi malo za ušesa privlečena. :agrue:
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Meni pa niti ne. Službeni megan 1,5 dci, zaradi magne tankan na petrolu. Prevoženih 200.000 km. Crkne 2 km po točenju goriva. 2 dni avta ni bilo možno oživet, napake kao nobene na testerju. Po žblj poskusih in dofilavanjih akumulatorja zaradi verglanja avto vžge, parkrat zatrokira in deluje. Od tega jih ima že cca 10.000 več prevoženih. Pa ugani vzrok. Jaz sumim na vodo v gorivu - dokler kroži ni toliko težav, ko jo ima pa v cevki šopbe, jo mora pa "porabit", in to pri verglanju lahko traja uro "obračanja motorja".
LP, Samojed
Uporabniški avatar
casiop3
Kraj: Stalingrad

Odgovor Napisal/-a casiop3 »

R5 napisal/-a:mogoče na kakšni stari črpalki bi bilo še mogoče da bi bila voda notri(kondenz)na novih pa to skoraj ni mogoče razen če sonde zatajijo.v rezervarjih so sonde in ti javijo če pride kaj vode notri, kontrolirati jih pa moraš pred iztakanjem iz cisterne-po iztakanju in pol še čez eno uro. Tko da ta z vodo na petrolu, omw-ju se mi zdi malo za ušesa privlečena. :agrue:
ta bencinska o kateri govori da je bla kao voda not je stara cca. 1leto
Uporabniški avatar
smiley

Dolžan sem še odgovor, kaj se je naredilo na mojem, da laufa. Nič drugega kot to, da je bila loputa razj**** in se je na novo SPROGRAMIRALA in ne samo SKALIBRIRALA. :)
Lp
Odgovori