Clio f8q

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
lisko

Re: Clio f8q

Odgovor Napisal/-a lisko »

en mesec kasneje....1500 km prevoženih....Čas za prvi servis....
Tole najdeno v filtru nafte....

Slika
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Spet? A so to koščki kovine?
Uporabniški avatar
lisko

Očitno se zgodba ponavlja.....
Pumpa je ovnovljhena z original deli....Torej pumpe zdržijo nekje 150-200 tisoč...Če maš "srečo" že prej prime ležaj....če nimaš gredo šobe...
In očitno že od samega začetka brusi ležaj....Je pa sedaj dodan dvotaktol in bom spremlju stanje.

Ne dolgo nazaj pa sem enmu 1.6 HDI-ju menjaval filter in je bila zgodba podobna pri 80 tisoč...
Uporabniški avatar
lisko

Še ena cvetka .....
Prvo imaš filter v alu ohišju. In to ohišje privijačeno skupaj z imbus vijakom (R5...30 let stara zasnova).
Potem ( zarad lenob na servisih?) nardiš plastično ohišje in vse skupaj zategjeno z eno veliko plastično matico....hja menjava je res hitra...
Kasneje pa spet nardiš skozi ohišje imbus vijak?!? Zakaj? Ker mogoče ona plastična matica ne tesni?

Razlika na sliki....levo staro ohišje z veliko matico....desno novo ohišje z imbus vijakom...

Slika

Pojavla se je ponudba, ki je nisem mogel zavrnit...

Slika

Slika

In pa razmišljat sem začel , da bi ga spustil...

Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Dobro zgleda ta drugi. Ta je valda bencinar?
Uporabniški avatar
Stonecat_612
Kraj: 1420 (trb)

Odgovor Napisal/-a Stonecat_612 »

Kolikor se mi zdi, je samo felne zamenjau. In pomoje je šel iz jeklenk na eno colo večje in sedaj avto zgleda k traktor in je potreben nižanja :) Lisko, a mam prou? :)
Uporabniški avatar
lisko

Stonecat_612 napisal/-a:Kolikor se mi zdi, je samo felne zamenjau. In pomoje je šel iz jeklenk na eno colo večje in sedaj avto zgleda k traktor in je potreben nižanja :) Lisko, a mam prou? :)
En mal se motiš.... velike felne in malo gume pri meni odpade...Nikoli nisem bil privrženec velikih feln....širokih gum...
Iz 13 jeklenk in gum 175/70/13 na litke 13 col in gume 165/65/13. slikca "višine" je mišljena kolk je avto nizek....Okol 10-12cm (škatla je 8cm) . In mam resne probleme ker pojaham čist vsak robnik (pri parkiranju)....navajen iz jeepa kjer sem 7 let parkiral vedn s kolo do pločnika....In če me jebe pri parkiranju razmišljam , da bi prasca spustu še za 5 cm...5-7cm višine od tal.

schik: težko , da bom jaz v življenju še imel bencinarja....Razen če dobim službo s 3x večjo plačo ali pa da se bencin 4x poceni....od bencinarja samo V8 zato pa žal ni cekinov. Sem sicer mel u mes r5 bencinarja....poraba 6 litrov....samo tankaj in vozi....nobenih problemov...ampak ni to to...
Uporabniški avatar
schik

Še zmeraj je varijanta bencinarja na plin. Pa je lahko 1.2 motor ali pa kak bigblock V8. Mene trenutno megane košta 5,5€/100 km pa ga ne šparam kaj dost. Tk nizko ne bi mogel prit z nobenim dizlom. Načeloma je v fazi nakupa dizel tudi dražji od bencinarja, tako da je delno že pokrita investicija. Za Renault to sicer ne drži zarad rizika ki se ti lahko zgodi, kot recimo v tvojem primeru. Samo pol bi ti bilo pa dolgčas... :)
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

schik napisal/-a:Še zmeraj je varijanta bencinarja na plin. Pa je lahko 1.2 motor ali pa kak bigblock V8. Mene trenutno megane košta 5,5€/100 km pa ga ne šparam kaj dost. Tk nizko ne bi mogel prit z nobenim dizlom. Načeloma je v fazi nakupa dizel tudi dražji od bencinarja, tako da je delno že pokrita investicija. Za Renault to sicer ne drži zarad rizika ki se ti lahko zgodi, kot recimo v tvojem primeru. Samo pol bi ti bilo pa dolgčas... :)
Malo offtopic, samo da še jaz povem da mene tudi megane 1.6 16V (bencinar) košta 6,5l/100km pa ga isto ne šparam nekaj dosti. Nad 6,5l ali pa max. 7l/100km pa ga ne dobim nikdar.

:)
Uporabniški avatar
lisko

Težk je razumet....
Uporabniški avatar
lisko

Če kdo rabi....

komplet klima....
visokotlačna črpalka z jermenico...

Slika

Cliek pa še kar gre...
Uporabniški avatar
schik

szobov1 napisal/-a:
schik napisal/-a:Še zmeraj je varijanta bencinarja na plin. Pa je lahko 1.2 motor ali pa kak bigblock V8. Mene trenutno megane košta 5,5€/100 km pa ga ne šparam kaj dost. Tk nizko ne bi mogel prit z nobenim dizlom. Načeloma je v fazi nakupa dizel tudi dražji od bencinarja, tako da je delno že pokrita investicija. Za Renault to sicer ne drži zarad rizika ki se ti lahko zgodi, kot recimo v tvojem primeru. Samo pol bi ti bilo pa dolgčas... :)
Malo offtopic, samo da še jaz povem da mene tudi megane 1.6 16V (bencinar) košta 6,5l/100km pa ga isto ne šparam nekaj dosti. Nad 6,5l ali pa max. 7l/100km pa ga ne dobim nikdar.

:)
Ja sej to je to. Tebe košta 6,5 litrov na 100 km to pride pa slabih 10€/100 km. Se pravi razlika cca 4,5 EUR/100 km. To je na 10.000 km 450€ ali na 20.000 km 900€.

To prodaješ klimo od tega?
Zadnjič spremenil schik, dne 19 Jun 2013, 13:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lukke

Odgovor Napisal/-a lukke »

Haha a zdaj ga boš prodal?
Uporabniški avatar
lisko

lukke napisal/-a:Haha a zdaj ga boš prodal?
Kdo kje kaj? Klima se prodaja in pa lucasova visokotlacna pumpa.
Zna avtek tud brez tega it :D
Uporabniški avatar
lukke

Odgovor Napisal/-a lukke »

Aja :D

Pumpo si pa drugo dobil?
Odgovori