Clio III Rs 197

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Re: Clio III Rs 197

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@kmetek: Dobesedno razpadajo, potem tresejo, tulijo,... in ja tudi hitro se obrabljajo.
Ko se je pred časom to 595RS-R primerjalo z R888, no ni primerjave. Tudi R1R, ali AD08 ipd. so boljše gume. Boljša pa ne pomeni nujno hitrejša, ker recimo AD08 (vsaj 15") na RL ni hitra guma. Ampak AD08 sem kupil rabljene od Ozi-ja, ki jih je že mučil pred mano, potem sem jih jaz vozil (tudi po Grobniku) in so še vedno bile podobne novi gumi. Enako je z R888 ali R1R, medtem ko 595 sem "izrabil" nekje 3 komplete (enega celo na cesti, kjer ne norim ?!?!). Je pa res, da za TA (in predvsem za TA) je 595 dobra guma, ker je hitra.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

Sokol napisal/-a:Jap.Srednji lonec ponavadi poskrbi, da ne bobni, zadnji pa da tisti zvok.
Ko boš odstranil drugi katalizator boš deležen flat spot-a na serijski mapi.
ja to mi je jasno, zato bom takoj naredil tudi remap..
schkorc napisal/-a:@gamblerDH20: Če si bil dejansko na Vranskem si lahko bil kvečjemu pri Marn-u (ki se sicer tudi trudi ukvarjati s športnimi izpuhi), Fabiani je pa v Šempetru.
In sami lonci od Fabia res niso slabi, oziroma ravno nasprotno so precej dobri. Ampak pri njemu kupiš lonec ali lonce, potem ga pa ne montiraš pri njemu, ampak kakor se znajdeš in koliko si pripravljen plačati oziroma kaj si sploh želiš. Sicer pa ne vem o čem sta govorila za to ceno in kdo bi montiral?

Če nekje kupiš tipski izpuh ga lahko zamenja vsak, tudi sam. Če kupiš pa samo (ne-tipski) lonec, ga pa mora nekdo zvariti in to dela (in mora znati) vsak lokalni "izpuhar". Malo drugo je, če se lotiš bolj konkretno in menjaš celoten izpuh (krivine in ostalo).

Takole je recimo narejen celoten custom inox izpuh na mojem dirkalniku (s Fabi loncem).
Slika

Glede ostalega, gume so slabe (sicer so res hitre in poceni), distančnikov in vzmeti pa ne bom komentiral :).

LP, Primož
Bil sem na vranskem pri marnu, vendar samo zato ker fabiani ni imel prostega dvigala in je on prišel do tja in vse pomeril.

Cena je pa mišljena za vse. Namesto enega zadnjega lonca bi mi montiral dva (300€), menjal bi mi srednji lonec in odstranil drugi katalizator (150€), ter montaža (100€). Avto bi pa nekaj dni tam pa bi bilo vse narejeno kot je treba.. Cena in kvaliteta verjamem da sploh nista slabi, bolj me skrbi težava s homologacijo, ki je pri nekem tipskem izpuhu nebi imel.. Imam pa veliko smolo s policijo, tako da želim da je vse homologirano..

Glede gum si prvi ki si jih skritiziral, in upam da se motiš, čeprav glede na tvojo poznavanje se sedaj mal bojim da nisem naredil napake :?
Uporabniški avatar
schkorc

gamblerDH20 napisal/-a:Glede gum si prvi ki si jih skritiziral, in upam da se motiš, čeprav glede na tvojo poznavanje se sedaj mal bojim da nisem naredil napake :?
Nisem prvi, ki jih je kritiziral, sem samo objektiven in to znam biti tudi za neko stvar, ki si jo lastim :).
Ne se ne motim, gume so slabe :D (še vedno pa so hitre, da se ne bomo narobe razumeli). OK, tu gre delno za namenske gume, ki so v osnovi drugačne, ampak ostale so vseeno boljše predvsem, ker kot omenjeno, gre za delno (in ne striktno) namenske gume. Torej če jih boš uporabljal namensko boš zadovoljen, tako kot sem tudi sam (ki jih imam striktno namensko). Ne vem s kakšnim namenom si jih kupil, torej tudi ne vem, če si naredil "napako". Ne sekiraj se, niso drage, se boš pa vsekakor dobro počutil, ko boš užival in se izživljal ;).

Drugače pa tudi športne fedre nekateri (večina) hvalijo, zakaj ne bi še gum :). Sploh če so jih kupili :D. Težava je v tem, da nimamo vsi enakih kriterijev, eni jih pa sploh ne poznajo ;).

LP, Primož
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

To da so glasne verjamem, pač smrekica profil in nizek TW. Tresejo v smislu "flat spoting-a" ali ko so obrabljene tresejo kljub centriraju? Razpadajo na splošno, ali v smislu, da letijo kosi stran, kot recimo na Grobniku?

Nekako jih imam za kandidatke, ko tele znucam, pa mi je zanimivo slišat tudi drugo mnenje, kot samo to da so zakon gume. Pa za isti ali celo manjši denar raje nabavim Hankook RS-2, Michelin PE2, Toyo R1R ali kaj podobnega.

Admini, bi se dalo ta del od gum preselit magar v temo o letnih gumah, da ne smetimo?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Na TA so 595rs-r za sekundo in pol hitrejše od original gum,ki jih mamo na rs-III-kah se pravi continentalk. :wink:
Uporabniški avatar
gamblerDH20

gume sem kupil namensko za piste. Za raceland bodo samo spredaj rsr, zadaj pa klasične 595 ali ene mal znucane mischelinke, za bolj resne piste pa spredaj in zadaj... na ta način predvidevam da bodo zdržale vsaj eno sezono trackdayov. za vsak dan bom imel pa 595, ki so predvsem v hladnejšem vremenu povsem ok, na najhujši vročini se pa pregrejejo v parih kilometrih priganjanja.
za letos je plan vsaj grobnik, morda še red bull ring, če bodo pa finance dopuščale pa morda nurbergring.. ampak če sm iskren se bodo te sanje verjetno uresničile v letu 2014.
Uporabniški avatar
schkorc

Potem nisi zgrešil kaj šele naredil napake. Kupil si super namenske gume, še vedno pa to ne spremeni dejstva, da so gume (tudi kot SS gume) slabe :D. Sploh če jih uporabljaš za vse namene hkrati.
Ti pa priporočam, da uporabljaš tudi na "ne-resnih" pistah enake/podobne gume, razen če ti je edina želja se samo voziti (slabo voziti).

@žižekrs: Ja res je, so hitre gume.

@kmetek: Sem lahko kratek :)? No ja. Ne, ja. Ja, ja. :lol:
Odvisno za kaj jih boš imel, če rabiš poceni hitro gumo je to to. Drugače je PE2 neprimerno boljša guma (ampak dvomim, da je tako hitra), tudi R1R in verjetno tudi RS-2 sta boljši (in po hitrosti že verjetno tam tam, vsaj R1R, ki jo poznam). Presenetila me je tudi KU36, ki je pristala na mojem bivšem R27, že z vzdržljivostjo...

LP, Primož
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Super, potem je to res guma, ki ni zastonj tako poceni? Pač je hitra, ostalo pa je premo sorazmerno s ceno :o
Ma imel bi jih gor ves čas, za na šiht, nedeljski izlet, RL,...pač ene in edine gume, ker se mi ne da več šraufat. OK, bo treba očitno vseeno podaljšat seznam potencialnih gum, hvala :wink:

@gamblerDH20, na tvojem mestu bi imel za karkoli razen vsakdanje vožnje, gor spredaj in zadaj RS-R. Je pa tako, da naj ti ne bo letos cilj Grobnik in še kaj, ampak enostavno karkoli. Ker poleg tega da je blizu, se plusi počasi končajo. Tehnično ni nek presežek, gume verjetno že veš da precej trpijo, infrastruktura je pa tam kjer je bila 15let nazaj. Če imaš željo it probat pa OK, nočem rečt da je slaba pista. Ampak, za podoben denar in kakšen km dlje, se lahko bolj kvalitetno voziš :wink: Zna bit, da gre par renojevcev aprila/maja na Redbullring, če te bo zanimalo :D

P.S.: Tekmuješ s svojim nick-om al se ukvarjaš s tem samo za hobi?
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Jaz mam tudi te gume za vsak dan edino,ko je luža na cesti pride hitro do "akvaplaninga".
Uporabniški avatar
gamblerDH20

kmetek napisal/-a:P.S.: Tekmuješ s svojim nick-om al se ukvarjaš s tem samo za hobi?
Ne tekmujem (več). Od desetega do petnajstega leta sem dirkal v kartingu, šli smo se zares, zelo zares. dirkal smo z Charles Pic, paulo conto, Manzur kazeem, Antonio Felix da costa, itd. tist k spremla kej dirke bo vedu da so fantje zdej v F1, DTM,.. Ampak na koncu je vseskupaj postalo tako drago da se ni več izšlo..

potem sem se od dirkanja umaknil, ampak me je preprosto preveč uleklo nazaj.. in po parih srečanjih s policijo sem se odločil da grem raj na pisto se izživlat :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Hmm, sicer je meni pod imenom Gambler DH 20 poznano nekaj povsem drugačnega od kartinga, ampak zanimiva zgodovina vseeno :wink:
Uporabniški avatar
gamblerDH20

hehe upršanje sem 10x prebrau pa sm se na konc odloču da verjetno ne poznaš downhill scene :D in tud tukej je odgovor isti.. ne tekmujem, je le hobi. no v obdobju med kartingom in rs-om sem štartal 2 dirki ampak med amaterji, zdej pa uživam po parkih.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Hehe, lahko da je blo nerazumljivo vprašanje. No sej pol sva nekje na istem...zanimivo koliko je takih, ki si po "DH karieri" kupijo športen avto :P
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

lej jih lej :D ...če bi po parkih furu mal freeride, pol bi s športnim avtom šlo to skupi...če pa hočeš mal s ceste zavit pa se peljat na kak spust, je pa že kriza. :P nekje se je treba hitr pelat :D čeprau se mi zdi, da bi vsak moral oboje probat saj enkrat v življenju :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
gamblerDH20

evo končno imam vse potrebno, v soboto se montira :D

Slika

aja pa vsa čast angležom, v četrtk zvečer sem oddal naročilo, v ponedeljek dopoldne je bil izpuh doma..
Zaklenjeno