Galuna 2 ph2

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Galuna 2 ph2

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Bom pogledal. Na hitro rečeno: se ne spomnem, da bi jst imel zadevo desno na sliki (veliko srebrno). Kar bi znalo pomenit, da imaš DPF.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Verjetno ga nimam, ker mi kaže servisni interval na 30k km. Sem pa včeraj uspešno izdražil :lol: tole na nemškem ebayu, tako da bom končno lahko mp3je poslušal v avtu, pa še mal močnej radio bo. Zdej treba sam še nekje izvohat cabasse original zvočnike, pa bo.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Jo stric, mal sem pozabil nate :oops:

Pri meni je zadeva ista in ni DPF. Torej z 99% rečem, da ga nimaš.

A prej nisi mel na mp3? Za original zvočnike: če se ti ne mudi, jih bom načeloma jst dajal ven, samo ne pred novim letom.

Drgač pa eBay alpa, da najdeš ene 13ke z čim višjo občutljivostjo in čim manjšo močjo. Jst imam v 19ki JBL CS serijo in je za direkt na radio odlična!
Uporabniški avatar
slovenc

Ne, prej je bil navadni radio. Tile z mp3 so očitno redki v teh lagunah, ker je bil edini, katerga sem jaz našel. Drugače je pri vas, ki imate navigacijo, ti pa so imeli mp3 podporo. No, ko jih boš ven dajal, mi javi, če slučajno ne bom kaj drugega našel. Se mi dopade zvok teh zvočnikov. Če ne bo druzga, bo treba pa spet ojačevalce montirat noter, vendar bi rad obdržal original radio, ker vse ostalo se mi zdi, da skazi izgled.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Tvoji so slabi, da menjuješ? V Trbovljah je en tipo, ki ima vedno ful razbitih Lagun. Lahko tam dobiš, za drobiž verjetno.

Meni je zvokovno tudi všeč, čeprav se mi zdi, da ima model radia s CD navigacijo boljši zvok, kot moj z DVD. Sem večkrat poslušal pri forumašu laguna484 in me je vedno zvok presenetil.
Uporabniški avatar
slovenc

Moja ma trenutno navadne zvočnike in navaden radio, prejšna je imela pa cabasse in zvokovno ni primerjave ne po glasnosti, ne po kvaliteti, je pa malo več basa pri teh navadnih. To pa možno, ampak vi2 imata oba zraven original ojačevalec verjetno?
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Huh, huh, čakaj zdej :) Nisem vedel, da so bile razlike tudi v zvočnikih. Sem mislil, da so bili vsi isti. Ker glasnosti ne da niti moja neke hude. Večinoma poslušam daaaaleč čez polovico pa se vseeno da normalno pogovarjat :D

Zanj ne vem, jst imam pa ločen ojačevalec in sprejemnik v predalu.

Dej, bom malo pogooglal ;)
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

drhouse napisal/-a:Huh, huh, čakaj zdej :) Nisem vedel, da so bile razlike tudi v zvočnikih. Sem mislil, da so bili vsi isti. Ker glasnosti ne da niti moja neke hude. Večinoma poslušam daaaaleč čez polovico pa se vseeno da normalno pogovarjat :D

Zanj ne vem, jst imam pa ločen ojačevalec in sprejemnik v predalu.

Dej, bom malo pogooglal ;)
Js se na avtoakustiko spoznam ko zajci na bobne - tak da me lahk zdej še bol šinfate haha :D
Uporabniški avatar
slovenc

Uf, pa kake. tw izgleda moj trenutni, kot ena prkalica proti tw iz cabasse serije. Sam zvočnik je razlika v materialu, gumi, magnetu, čis druga pesem. iz ruske strani in google translate :D :

CABASSE dinamika drugačna od standardnih filtrov:
1. Polipropilenska membrana namesto papirja
2. gume surround namesto parolonovogo
3. uvelichina moč povečala magnet.
4. Prenovljena tweeterji.
Levi je cabasse:
Slika

levi je cabasse:
Slika
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Uf, pa je razlika... :shock:

Zvokovno luškan sistemčem, sam pa res premalo zmogljiv. Sem si pa že za Cabasse predstavljal, kako smešen je magnetek v primerjavi s tistim, kar čaka, da dam noter...

Slika

Slika
Uporabniški avatar
slovenc

Sam cabasse ima neodymium magnet in glede na velikost magnetka, špilajo vrhunsko. Je pa jasno, tole mal drugačn rang zvočnikov.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Cabasse ma neo? Ma nemoj :shock: Kaj bom še zvedel danes :lol: Se bom moral res malo zakopat v gradivo, včasih sem bil dober v avtoakustiki.

Ja rang je tak, kot mi je bil referenčni (zame seveda) dobrih 7 let nazaj, ko sem začel nabavljat stvari za v avto - dinamičen, natančen, glasen, agresiven. Vmes se je poleg 3 avtov zamenjal tudi okus - mi Cabasse res odgovarja zvokovno, določene detajle v komadu sem prvič tukaj slišal.

Je pa definitivno premalo zmogljiv, kar se je že takrat Renaultu očitalo. Očitno pa to dokaj namerno delajo, ker so istih pripomb deležni tudi zdaj pri osnovnih serijah. Ne vem kako je z Bose design serijami, me pa drgač Bose (vsaj v hišni akustiki) ni nikoli povsem prepričal...
Uporabniški avatar
slovenc

Ja, meni so špica, sam se jih težko dobi:) Če boš ven metal, mi javi, me res zanima. To boš potem na original radio zvezal ojačevalce in te zvočnike namontiral?
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Radio na procesor, procesor na ojačevalce... 4way aktivo bi oz bom delal. Plan je že dolgo, sam ni bilo ne časa ne denarja to speljat do konca. Zdej se mi mal časovno odpira in bom počasi začel razmišljat.

Računam, da bi na jesen začel ustvarjat s kabli in paneli, se pravi bi teoretično nekje sredi zime metal te ven...
Uporabniški avatar
slovenc

Aaa, lepo lepo:) Mora kar pokat s tem, mene edino moti, ker so 13cm zvočniki, imam doma 16tke, vendar ne grem rezat plastik pa čarat:)
Slika
Odgovori