Poliranje and stuff by Obi
Re: Poliranje and stuff by Obi
Super so teli rezultati poliranja, kako dolgo pa je potem luč taka? Če je avto skos zunaj? Ker sm mel spolirano pa je blo po 3 mescih spet isto kot pred poliranjem...spet čist mat =S 
Na mojmu cliotu, ki je predstavljen na začetku te teme, sem naredil dokaj na hitro in površno, preskok iz ene na zadnjo granulacijo je bil prevelik + nisem še imel izkušenj, kako pa kaj. Je po skoraj pol leta zlorabe (avtopralnice, avto - oz. luči na stalnem popoldanskem soncu) počasi začelo kazat kje sem kiksnil in kje nisem vredu naredil ampak ni da bi bilo mat samo par napak se vidi. Bom poslikal pa prilimal rezultate.
Štrom for wife, UPS for life.
pri poliranju luči drži ta zadeva ponavadi od 2meseca do pol leta. skoraj nikoli več, zato se tudi ne daje garancije 
l.p.
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Mnja tako nekako.
Seveda je odvisno kako je posameznik picajzlast in smotan za detajle. Recimo spodaj so slike mojih luči, katere sem naredil pred skoraj pol leta, so bile ubi bože zmatrane in še učil sem se na njih (postopek je bil proti zdajšnemu amaterski
). In samo na eni se je začelo kazati kje sem kiksnil. Samo da omenim da so luči od 16 ure naprej vsak dan obrnjene dierktno proti soncu, dež jih na rahlo spira, pa še v avtopralnico hodim vsaj enkrat na mesec. Za tako rahlo zlorabljanje ne zgledajo slabo, bom pa za hec pustil zadevo še lep čas, da vidim kako dolgo zdrži.
Da spomnim kako je bilo na začetku

Desna luč po 5-tih mesecih

Tule se malo kažejo nepravilnosti

Da spomnim kakšna je bila leva luč

Leva luč po 5-tih mesecih

Malo sem spremenil osvetlitev slike da se bolj vidi napaka.

Se pa po slikah lepo vidi da sem levi luči posvetil več pozornosti kot desni.
Seveda je odvisno kako je posameznik picajzlast in smotan za detajle. Recimo spodaj so slike mojih luči, katere sem naredil pred skoraj pol leta, so bile ubi bože zmatrane in še učil sem se na njih (postopek je bil proti zdajšnemu amaterski
Da spomnim kako je bilo na začetku

Desna luč po 5-tih mesecih

Tule se malo kažejo nepravilnosti

Da spomnim kakšna je bila leva luč

Leva luč po 5-tih mesecih

Malo sem spremenil osvetlitev slike da se bolj vidi napaka.

Se pa po slikah lepo vidi da sem levi luči posvetil več pozornosti kot desni.
Daj jih lakirati, pa boš imel za dosti več časa mir.LiLDee napisal/-a:Super so teli rezultati poliranja, kako dolgo pa je potem luč taka? Če je avto skos zunaj? Ker sm mel spolirano pa je blo po 3 mescih spet isto kot pred poliranjem...spet čist mat =S
Je pa res malenkost dražje kot poliranje.
Hja glede lakiranja je tak da moraš potem ali luč dol vzet al pa vse zaščitit, da ne omenjam, da tega lih ne moreš doma delat(razen če nimaš vse potrebne opreme za barvanje z zračno pištolo, smo že namreč vidli veseljake, ki so po vsem skupaj barvali zadevo z navadnim čopičem) in na koncu koncev ti zna lak spet razpokat. Bom pa za foro probal na lučeh od svoje dekline da vidim.
Ja, na zalost moras vzeti luc dol, tako da je malo vec dela. Pa fino je, ce se dela vsaj v zaprtem prostoru, da ni kaksnih smeti na laku.
Moras pa seveda imeti tudi pistolo, kdor ima namen to delati s copicem, je bolje da pusti tako kot je
Moras pa seveda imeti tudi pistolo, kdor ima namen to delati s copicem, je bolje da pusti tako kot je
Lep pozdrav.
Tokrat sem mogel spremeniti slogan, da je kovačeva kobila zmiraj bosa.
Prvi je bil v obdelavi (seveda ste uganil) spet Clio L2000. Katerega so bile luči ene bolj zmatrano - zbledelih-razpokano-rumenih, tako da postopek z mašinco ni mogel pobrati ven vseh nepravilnosti, zato smo malo mišice nabijal z ročnim "gorbim" brušenjem. Ko so bile vse nepravilnosti zrihtane se je relativno hitro prišlo do konca brušenja. Po brušenju je sledilo še poliranje in na koncu zaščita. Porabljen čas za obnovo cca 2.5h(Vem, da traja vendar, če hočeš dobr narest in si pri tem vzameš čas je rezultat tega dolg čas obnove.).
Začetno stanje ene od luči

Slike Before / After so spodaj (klik na sliko jo poveča)

II.
Drugi je bil v obdelavi (seveda spet Renault) Clio moje boljše polovice L1998. Tudi luči tega so bile bele, umazane, zbledele, .... postopek obnove pa skoraj identičen kot pri prejšnjem Clio.
Začetno stanje ene od luči.

Slike Before /After so spodaj (klik na sliko jo poveča)

Vprašanja komentarji, ....
Tokrat sem mogel spremeniti slogan, da je kovačeva kobila zmiraj bosa.
Prvi je bil v obdelavi (seveda ste uganil) spet Clio L2000. Katerega so bile luči ene bolj zmatrano - zbledelih-razpokano-rumenih, tako da postopek z mašinco ni mogel pobrati ven vseh nepravilnosti, zato smo malo mišice nabijal z ročnim "gorbim" brušenjem. Ko so bile vse nepravilnosti zrihtane se je relativno hitro prišlo do konca brušenja. Po brušenju je sledilo še poliranje in na koncu zaščita. Porabljen čas za obnovo cca 2.5h(Vem, da traja vendar, če hočeš dobr narest in si pri tem vzameš čas je rezultat tega dolg čas obnove.).
Začetno stanje ene od luči
Slike Before / After so spodaj (klik na sliko jo poveča)
II.
Drugi je bil v obdelavi (seveda spet Renault) Clio moje boljše polovice L1998. Tudi luči tega so bile bele, umazane, zbledele, .... postopek obnove pa skoraj identičen kot pri prejšnjem Clio.
Začetno stanje ene od luči.

Slike Before /After so spodaj (klik na sliko jo poveča)
Tokrat sem dobil v obdelavo luči forda C-Max l2004.
Oksidacija na lučeh je bila ogromna, zaradi tega je bio potrebno kr predpripravit luči na začetku da so bile višje stopnje obnove lažje in hitrejše. Postopek tako kot vedno dokaj enak dosedanjim z, vendar zopet drugačen kot dosedanji zaradi oblike luči.
Končni rezultat je bil dosežen z poliranjem in dvakratno zaščito sealanta.
Slike before / After

Oksidacija na lučeh je bila ogromna, zaradi tega je bio potrebno kr predpripravit luči na začetku da so bile višje stopnje obnove lažje in hitrejše. Postopek tako kot vedno dokaj enak dosedanjim z, vendar zopet drugačen kot dosedanji zaradi oblike luči.
Končni rezultat je bil dosežen z poliranjem in dvakratno zaščito sealanta.
Slike before / After
Kaj si uporabil zaene granulacije za Forda? Brusiš na roke? Kaka zaščita pride potem čez?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Pozdravljeni tokrat za spremembo Ferrari - ups fiat
Punto L 2005
Začetno stanje luči bi bilo bolje, če nebi predhodni lastnik avtomobila mislil da je mojster in nebi luči obnjavljal z žično gobico za čiščenje inoxa - mejdun
Načeloma ena bolj luštnih obnov čisto straight forward:
brušenje - grobo poliranje - fino poliranje - dvojna zaščita. Porabljen čas cca 3 ure (če štejem pogovor in razogvarjanje, hece, ... )
Slike before / After

Začetno stanje luči bi bilo bolje, če nebi predhodni lastnik avtomobila mislil da je mojster in nebi luči obnjavljal z žično gobico za čiščenje inoxa - mejdun
Načeloma ena bolj luštnih obnov čisto straight forward:
brušenje - grobo poliranje - fino poliranje - dvojna zaščita. Porabljen čas cca 3 ure (če štejem pogovor in razogvarjanje, hece, ... )
Slike before / After
Hehe sej avto pred tvojim tud ni bil pa se ni nben buno. 
Tokrat sem v roke dobil DAS AUTO, kateri je svoja leta prav lepo skrival (razen nekaj pikic na havbi niti pike rje).
Obnova se je v začetku kazala kot enostavna vendar se je hitro pokazalo, da ni vse tako na izi kot se zdi na prvi pogled. Oksidacija na lučeh je bila namreč zelo močna zatorej je bilo potrebno zadevo res dobro pripraviti.Tako je res močnemu grobmeu brušenju, sledilo malo manj grobo brušenje in na koncu fino brušenje. Brušenju je sledilo "grobo" poliranje in nato še fino poliranje in na koncu seveda zaščita. Rezultati pa so vidni na slikah. Čas potreben za bonovo 2 uri in pol.
Slike before/after

Obnova se je v začetku kazala kot enostavna vendar se je hitro pokazalo, da ni vse tako na izi kot se zdi na prvi pogled. Oksidacija na lučeh je bila namreč zelo močna zatorej je bilo potrebno zadevo res dobro pripraviti.Tako je res močnemu grobmeu brušenju, sledilo malo manj grobo brušenje in na koncu fino brušenje. Brušenju je sledilo "grobo" poliranje in nato še fino poliranje in na koncu seveda zaščita. Rezultati pa so vidni na slikah. Čas potreben za bonovo 2 uri in pol.
Slike before/after

Zopet......
ne ni Renault
. Tokrat sem v rokce dobil Volvotovega terenca. Morm rečt ena lepših in malo lažjih obnov, ker so šle napake in defekti zelo hitro ven.
Postopek pa dokaj regularen:
grobo brušenje - fino brušenje - poliranje - zaščita z sealantom
potreben čas za obnovo cca 2 uri in pol.
Rezulzati pa so vidni na slikah
Začetno stanje, slikano zgolj da se bolje vidi, ker v živo je zgledalo še 2 x slabš

in pa before and after slike

Komentarji, predlogi, ....
ne ni Renault
Postopek pa dokaj regularen:
grobo brušenje - fino brušenje - poliranje - zaščita z sealantom
potreben čas za obnovo cca 2 uri in pol.
Rezulzati pa so vidni na slikah
Začetno stanje, slikano zgolj da se bolje vidi, ker v živo je zgledalo še 2 x slabš

in pa before and after slike

Komentarji, predlogi, ....