Clio 1.8 16V TORZIJA menjava z Express-om

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Clio 1.8 16V TORZIJA menjava z Express-om

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Samo je treba vseeno ločit fedre in amortizrje, pa cesto in pisto. Fedri ti določajo trdoto, samo 99% ljudi ne ve, da s tem ko je kupil ene "tuning" fedre in sputil avto 5cm, nima nič tršega avta, ker so fedri enake trdote kot serijski, ali pa malenkost trši. Posledično avto zabija in potem za piko na i še stršajo amortizerje, da pa res ne pobira nič več (ok, tudi zabija ga ne več, s čimer se večina tolaži) :roll: Tak avto tud za na pisto ni dost bolš kot serijski, sej se manj nagiba, to je pa tud vse. Če amortizer in feder nista usklajena ne dobiš ven maximuma iz obeh komponent in pika.
Pa za na pisto spet veljajo druga pravila, ki sežejo močno preko izbire fedrov in amortizerjev. Dosti ljudi ne ve kako pomembna je optika.

Ljudje smo si različni, men je škoda dat 100€ za musko, eni dajo toliko kot je vreden avto. Mi je pa smešno poceni dat manj ko 100€ za zadnjo torzijo ki jo je imel Renault Sport za Gr.N in "najboljše" sprednje fedre, ki so jih dal na serijskega Clia II RS :wink: To mislim da je kar dobra osnova, bo čas pokazal. Ko napraskam še enih 600-700€, padejo eni Bilstein-i B8, kaj več pa taki amaterji kot smo mi tud ne znamo izkoristit, tako da tam se zgodba počasi konča in se sam še uskladi komponente :D
Zadnjič spremenil kmetek, dne 12 Feb 2013, 01:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Jaz sem zelo vesel in hvaležen ljudem, ki so mi v preteklosti razložili kaj je recimo naklon, kako stek vpliva na turn-in, razliko med high in low speed compression-om, kako popraviš under/oversteer,.... Brez njih bi trajalo veliko dlje da bi ugotovil zakaj se avto pelje kot se in kako to popravit. In šele ko greš v praksi neki probat in spremenit, lahko to povežeš s teorijo, da lažje razumeš stvari :wink:

Trenutni spisek:

1. gagi`d hype
2. kmetek
3. houseboy
4. robi1000
5. FRS1800 (pogojno)
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

...tema počiščena...ponovno smetenje teme, bo sankcionirano!!!
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Tko je, tip lahko dobi tole v roku 1-2 tedna. Jaz bom počakal še do konca meseca, če še kdo ki se ni javil odpiše, če ne, bomo pač naročil, teh 5 kot nas je na spisku. Bi pa rabu enga (najbolš da nekdo od teh na spisku), ki ima Paypal račun, da se pol nakaže. Pač mi njemu, on pa naprej.

Samo še za okvirno poštnino se moram pozanimat. Tip pravi da se pri njih najbolj splača DHL, kdo ve kaj več o tem, kdo naroča veliko iz tujine? Kar se tega tiče nimam kej dost izkušenj (podpiram domače trgovce :lol: ), tko da bo mogu nekdo pomagat :mrgreen:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Lahko js plačam, sam meni finančno trenutno nebo zneslo, in bom raje motor prej zrihtal.. Js mam plan, da najprej pošraufam tale motor, pol pa bom vidu kako bo sploh z avtom, nočm lih vsega gor nametat, rajši počasa, pa da vidm kake so primerjave med določenimi modifikacijami, sej mam cajt.. V glavnem, če je vam za počakat nekje do maja, recimo po prvem klubskem trackdayu, pol sm sigurno zraven.. Drugače pa nebom jezn.. :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No, jest bom vseeno počakal do konca meseca, če se najde še kdo, pa bom vidu kolk nas je in kolk to pride konec koncev s poštnino vred.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tole bo sicer offtopic, a stric lepo razloži vse skupaj (osnova podvozja je vzmet/torzija, amortizer je le "sredstvo" s katerim uskladiš ali prilagodiš delovanje podvozja), predvsem od 4:20 naprej.

http://www.youtube.com/watch?v=urgx3ndB ... 71BDED3B5A" onclick="window.open(this.href);return false;

Ta post je namenjen vsem, še posebej pa tistim, ki se jim zdi nakup malo trših torzij stran vržen denar, ki bi ga lahko zapravil za lep odbijač ali LED diode :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Matija, super tole, sem enkrat naju podobno od FOX-a. Res lepo laično razloženo kako in kaj je na stvari.

Torej fantje, od plače je minil že en teden, lubice ste že pelal na izlet, zdej se pa zjasnite kdo bo 100% vzel in kdo ne! Tekom tedna naročim, tako da dajte mi potrdit kdo bo vzel.

Gagi`d hype, robi1000, Houseboy, FRS1800,...?
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Js ne morem ta mesec, tud v naslednjem še ne, pač ni na voljo tolk financ.. tko da zal brez mene. Bom pa zgotovo jo vzel ko bodo finance...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Torej, ostali smo 3 junaki, ki bomo naročili. Ko mi sporoči končno ceno in višino poštnine, potrdimo naročilo in to je to.

Bi pa rabu nekoga, ki bi plačal prek paypal-a, ker jest ga nimam :oops:
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Z paypalom lahko js plačam, sam nebi zalagal, upam da se razume..
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Seveda, ko zvem točno ceno, ti vsak nakaže 1/3 tega zneska, ko dobiš od vseh treh, mu nakažeš :wink: Pa zaokrožimo navzgor, za provizijo, ob priliki dobiš pa še za pivo :D
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Čist informativno...

Je mogoče kdo z 16V-jem gledal kake oznake ima na torziji?

Js sm se ta vikend malo spustil pod avto, pa sem zasledil neke črte gor...

Slika

Spodnja je "stabilizator" zgornja je sprednja "vzmet"

Stabilizatorska palica je pri meni debelejša, za 2-3mm sigurno, pa me zanima če je pri vas isto. Šublerja pa nism mel, da bi preveril debelino..
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Slika

Slika

Od Megane-a sprednji stabilizator:

Slika

Pa še original in 182CUP fedri:

Slika

Drgač pa španc že 2 tedna grunta če se mu "splača" poslat 3 sete al ne :roll:
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Na konc bote pa ugotovili, da dele za morebitno izboljšanje voznih lastnosti najdete na lokalnem odpadu! :P
Slika
Odgovori