Laguna II 1.9 dci 2005

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II 1.9 dci 2005

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Zima. Mi2 tudi zdej na padeva pod 6,3L, poleti pa brez problema 5,7 po potovalnem računalniku.
Uporabniški avatar
Geniusx
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a Geniusx »

Sicer poraba je še tamanjši problem :D Se pa avto po tazadnjem servisu super počuti, pelje se lepo, motor ima lepši zvok, lepše teče, tako da sem zelo zadovoljen. Ko pa sneg skopni pa ga čaka nižanje in 17col :shock: :D
Uporabniški avatar
drhouse

18 ;)

17tk se hitro naveličaš.
Uporabniški avatar
Geniusx

Mogoče celo to :D

Je pa avto dobil nove zračne filtre, zamenjana je bila kljukica za odpiranje motornega pokrova,ipd :D Vseskozi se nekaj počne :o

Ko so mi sedaj nazadnje menjali ležaje ipd, so mi namestili nazaj iste jermene(torej rabljene dobrih 30.000km) in se mi zdi, da se malo sliši natezovalec zunanjega jermena. Čeprav kolebam med tem, da bi zamenjal še enkrat komplet in tudi vodno pumpo. Ampak so spet stroški 8)
Uporabniški avatar
Geniusx

Mogoče celo to :D

Je pa avto dobil nove zračne filtre, zamenjana je bila kljukica za odpiranje motornega pokrova,ipd :D Vseskozi se nekaj počne :o

Ko so mi sedaj nazadnje menjali ležaje ipd, so mi namestili nazaj iste jermene(torej rabljene dobrih 30.000km) in se mi zdi, da se malo sliši natezovalec zunanjega jermena. Čeprav kolebam med tem, da bi zamenjal še enkrat komplet in tudi vodno pumpo. Ampak so spet stroški 8)
Uporabniški avatar
Geniusx

Da se malo "javno" izpovem :lol:

Avto zaenkrat lepo lavfa se pa na njem vseskozi nekaj dela :D Danes sem se lotil čiščenje EGR ventila. Sicer še nisem končal(kafe pavza), ampak mislim da bo razlika občutnejša. Svinjarije je bilo v njem za cel kozarec :angel: Sčistil sem vse cevi, ventil, sedaj še samo sestavim skupaj. Upam da bo avto malenkost odzivnejši, ker prej ga je mučilo v nizkih obratih in je dobro vlekel šele ko je "zagrabila" turbina.

Čakajo me še ležaji na zadnjem mostu in potem bo na vrsti že sezona poliranja :lol:

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Lušni tepihi :oops: Pa ful mi je zanimivo, da imaš predalček na vratih. Pr meni so to kr pozabli očitno :|

Imaš kakšne probleme z odpiranjem armaturke pri šipi in bledenjem luči?
Uporabniški avatar
Geniusx

Hja tepihi kr lepo zgledajo, bom pa v kratkem naročil nove, za lepše dni :D

Z armaturko zaenkrat še nimam problemov(tok,tok), luči pa bledijo. Študiram tudi, da bi dal noter original xenon,( če bi se kje kaj pametnega našlo), ali pa kratkotrajna rešitev- poliranje luči.

Predalčki so zanimivi, čeprav so bolj ali manj prazni. Večino stvari vozim po sedežih. Fascikli, reklamni katalogi,ponudbe, kakšen meter- pridejo zadnji sedeži prav :D
Uporabniški avatar
drhouse

Geniusx napisal/-a:Hja tepihi kr lepo zgledajo, bom pa v kratkem naročil nove, za lepše dni :D

Z armaturko zaenkrat še nimam problemov(tok,tok), luči pa bledijo. Študiram tudi, da bi dal noter original xenon,( če bi se kje kaj pametnega našlo), ali pa kratkotrajna rešitev- poliranje luči.

Predalčki so zanimivi, čeprav so bolj ali manj prazni. Večino stvari vozim po sedežih. Fascikli, reklamni katalogi,ponudbe, kakšen meter- pridejo zadnji sedeži prav :D
Jst morm tudi nove tepihe... ti so že kr obrabljeni.

Jst sem dal polirat luči, zadeva je drastično boljša, ni pa ok. Bo treba menjat. Original ksenon bi valda imel tudi jst, sam je preprosto preveč €. Če gledam novo, pride sam ena luč 400€ :shock:

Meni pa bi predalčki res prišli prav. Kake Majine šminke pa parfumčki..... :lol:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

drhouse napisal/-a:
Geniusx napisal/-a:Hja tepihi kr lepo zgledajo, bom pa v kratkem naročil nove, za lepše dni :D

Jst morm tudi nove tepihe... ti so že kr obrabljeni.

Jst sem dal polirat luči, zadeva je drastično boljša, ni pa ok. Bo treba menjat. Original ksenon bi valda imel tudi jst, sam je preprosto preveč €. Če gledam novo, pride sam ena luč 400€ :shock:

Meni pa bi predalčki res prišli prav. Kake Majine šminke pa parfumčki..... :lol:
@ Geniusx: Glede luči se je meni drastično poslabšalo odkar so mi spolirali celoten avto - bo treba naslednjič prelepit luči z zaščitno folijo. Glede tepihov me pa zanima kje jih naročaš ker moji so še samo za v smeti in nujno rabim nove - sem gledal tiste, ko ti jih naredijo po želji ampak so mi tile veliko bolj ušeč :oops:

@drhouse: Lahko bi imel še deset takih predalčkov pa verjemi da bi Maji zmanjkalo placa :lol:

lp
Uporabniški avatar
drhouse

Hehe, itak maš prav :lol:
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

zakaj ne kupite gumijsatih.....tudi sam sem imel strgane tepihe pa sem potem kupil original novestra gumijaste predpražnike in so res ql... pa še dragi niso :D
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
laguna484

TuningBoy napisal/-a:zakaj ne kupite gumijsatih.....tudi sam sem imel strgane tepihe pa sem potem kupil original novestra gumijaste predpražnike in so res ql... pa še dragi niso :D
A lahko daš kakšen link ali sliko?
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

stran 13 ...NOVESTRA MAT- kataloška številka: 77 11 222 552 mene je pršou komplet (spredej pa zadej) 38€

http://www.renault-kestler.sk/data/docu ... .pdf?id=58
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
laguna484

Hvala - vidim da je veliko bonbončkov, ki bi si jih lahko privoščil :)

Drugače pa sem hotel naročiti tisto mrežo, ki ti pokrije dno prtljažnika, da se tovor ne vozi sem in tja med ovinki vendar so rekli na pooblaščenem servisu da se je ne da več dobaviti in sem potem kupil enako, samo da ni od renaulta. Upam da glede tepihov ne bo problem.

lp
Odgovori