Dokončni izklop "zasilnega" programa - safety mode

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

VelikiGoban napisal/-a:
robertp napisal/-a:Tako da moje zadovoljstvo je neizmerno, posebej ker je podkrepljeno s podaljšano garancijo...
A tako?!? Meni pa so tam dali občutek, da bodo napake, ki sem jih sicer prijavil v garancijskem roku, po izteku garancije "težko" popravljali zastonj. Marsikdo verjetno na ta način precej denarja tam pusti po nepotrebnem...
Roko na srce, v prvih dveh, mogoče treh letih se ti pokvarijo stvari in lahko govorimo o šlamastiki, slabem materijalu...
Če se ti stvari pokvarijo po 5ih, 6ih letih pa že lahko govorimo o znakih obrabljenosti...

Tečaj vrat komot popravljaš na garancijo (2, 4 leta), po 6ih letih pa že težje...

Sicer pa popraviš vse stvari pred iztekom garancije.. :) pa je.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

@Robertp

Nisi me prav razumel. Napak v garanciji niso uspeli odpraviti, ne pa da sem jaz prišel po izteku garancije tja...
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Ja na servisih genijalci pobrišejo napake in avto je "tipi-topi" potem se pa pelješ, napak pa v roku par dni garant spet skoči ven! :twisted:

Roberto - nisem še dobil gnara, upam da bo kmal! :oops:

A potem kdo kej ve o temule Senici (pa ne Mirotu) če je obvladač elektronke? :lol:
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

VelikiGoban napisal/-a:@Robertp

Nisi me prav razumel. Napak v garanciji niso uspeli odpraviti, ne pa da sem jaz prišel po izteku garancije tja...
Eh, mene je dvomasni vztrajnik malo hecal. Pa sem jih potem kvartalno spomnil da še ni zadeva sanirana... No, po enem letu so rešili (me sami poklicali) da je prispelo navodilo za sanacijo te okvare. Od menjave sem prevozil 40kkm pa je vse v redu.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

VelikiGoban napisal/-a:
Fan napisal/-a:Naj vam vaš serviser priklopi OBD čitalec - 500 ur meri delovanje motorja ( samo kadar motor deluje )
500 ur delovanja bo pa malo preveč (to je nekaj 10.000 km, odvisno od hitrosti vožnje pač)
Bizarno pa je, da se "napake" itak avtomatično beležijo v spomin, na servisu jih pa "strokovno" pobrišejo kot največji carji in za njih je s tem naloga opravljena :mad:
Pozdravljeni

Ja saj ni potrebno da se čaka na zadnje minute. Sicer se pa ponavadi mehanik dogovori z lastnikom čez koliko časa naj pride nazaj.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Zmaj

Moj mehankar mi je svetoval g. Marka iz Avto Car Mengeš, da mi preprogramira sondo, upam da mu bo zneslo! 8)
Uporabniški avatar
Zmaj

Niti na uradnem servisu mi ne morjo preprogramirat sonde! :?

Kaj se mi je dans zgodil, zalaufam voz, use normalno, po sekundi krepne, potem vergla ene par sekund (kar se še nikol ni zgodil do zdej) in ko ponovno vžge, gre direkt v varnostni program. Mi je pa že učeri takoj ko sem ga vžgal popoldne, nekaj cukal in trokiral, ampak kasneje je blo vse okej!

Kje je torej zdej problem, men je čedalje manj jasno? :twisted:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Problem je pri vaših mehanikih, sonde se ne da preprogramirat ( v njej ni nič elektronskega ), lahko se samo v ECUju preprogramira % odklon signala sonde. Torej signal kisikove sonde je določen, važno je samo kako prebere ta signal ECU, pri večjem odstopanju signala kot 10% pa ECU preklopi v servisni program ( pri nekaterih tipih vozil se to vidi s prižgano MIL lučko ). Največje možno odstopanje se lahko nastavi + - 30% , seveda v koliko je sonda pravilno delojoča ( plin, bio plin, plinsko olje, razlika v oktanih................. ) v nasprotnem primeru pa je potrebno najprej kisikovo sondo zamenjati ( univerzakna ) in šele potem nastavljati motorno elektroniko.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Zmaj

No ko sem govoril z Markom iz AVto-carja, mi je gladko odvrnil da se ne da preprogramirat sonde (se prav možno da sem sploh napačno stvar spraševal - sem pač laik, totalni), mi je pa ful nekih negativnosti povedal, v primeru da je avto predelan na plin - kao mašine crkavajo itd. - sem samo gledal! WTF :twisted: :roll:

Kokr vem, če je predelan na LPG, mašinca dejansko manj trpi kakor če na benz laufa, torej se manj obrablja??? :wink:
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

JožaGulikoža napisal/-a:No ko sem govoril z Markom iz AVto-carja, mi je gladko odvrnil da se ne da preprogramirat sonde (se prav možno da sem sploh napaèno stvar spraševal - sem paè laik, totalni), mi je pa ful nekih negativnosti povedal, v primeru da je avto predelan na plin - kao mašine crkavajo itd. - sem samo gledal! WTF :twisted: :roll:

Kokr vem, èe je predelan na LPG, mašinca dejansko manj trpi kakor èe na benz laufa, torej se manj obrablja??? :wink:
Dejansko so tile Renaultovi serviserji bolj ali manj vsi pretežno zelo nastrojeni proti LPG-predelavam...vsaj na našem koncu... Za moje težave z 1,4 TCe-jem, ki jih BTW, še vedno niso uspeli nikjer odpraviti so gladko (na dveh servisih-brez kakršnih koli dokazov) okrivili plin...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
Zmaj

Nejko sej lih to je štos, tale na Renoju se izgovarja na inštalacijo LPG, da je zanikrno napeljana, da je kaka zadeva poškodovana na račun te napeljave itd., če grem do LPG mojstra, njemu se jasno ne sanja kej dost o Renojskih specifikacijah in spet okrivi vse možne špule, senzorje, lopute in vse ostala - skratka pošiljajo te "od Poncija do Pilata" in kot prava ovca samo nabiraš kilometre ter si nabijaš stroške, rešiš pa nula! :roll:

Vsega skupaj sem že tako sit, da gre verjetno v kratkem zadeva od hiše, pol pa bom še vidu kako pa kaj in s čim na cesto! :lol:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

JožaGulikoža napisal/-a:Kokr vem, če je predelan na LPG, mašinca dejansko manj trpi kakor če na benz laufa, torej se manj obrablja??? :wink:
Ne bo držalo:
1.) negativne strani
2.) tehnične rešitve
3.) pozitivne strani

1.)
- plin nima mazalnih sposobnosti, je "suh", uničuje vse gumijaste dele na motorju, eksplozija plina je drugačna od bencina in senzorji ne delujejo optimalno, motor je len, poraba plin bencin cca 2L plina na liter bencina, plinska naprava zahteva stalno vzdrževanje - kar pa lastniki vozil ne delajo........................... Za nameček pa predstavlja kvalitetna plinska naprava okoli 2000 evrov stroška - za takšno vsoto pa se dobi kar nekaj litrov bencina

2.)
- kot ventilov je drugačen za plin kot pa za ostala goriva, potrebno je imeti v vozilu dva ECUja - zaradi motorne elektronike in različnih nastavitev, batni obročki in valji so prirejeni za bolj suho delovanje..........

3.)
- čistejši izpuh, v koliko na leto prevozite cca 100.000 Km je gorivo cenejše ( notri všteto tudi vzdrževanje vozila )

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Zmaj

@Fan, brez zamere, na LPG sem doslej skupno (v treh vozilih; Tojota, Mazda, Renault) preko 60.000 km, po tej računici, torej če npr. vozilo na benzu troši 7 litrov benza, bi potem moral 14 litrov plina, kar se niti cenovno več ne bi izšlo nikomur, pustimo to, da je že treba (npr. 1.500 EUR) plačati za izvedbo predelave).

V praksi je potrošnja goriva zrastla za max. 10 % glede na predhodnje gorivo (torej benz), tako da je npr. iz 7 prišel na 7,5 ali pa nekaj takega litrov na 100 prevoženih km. Govorim iz izkušenj, niti slučajno ne operiram z nekimi ciframi, ki sem jih slišal v gostilni, prebral v Žurnalu in podobno tračarije! :roll:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ste eden redkih umirjenih voznikov, ja potem pa je vaša izračunica točna.
Največ lastnikov meni, sedaj imam poceni gorivo in lahko tišim avto - no tam pa o nekem prihranku ne moremo govoriti.

Zamera, :D zakaj?

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Zmaj

Hehe, ja če ga nekdo prej špara, zdej na LPG pa stiska do podna, pol je možno,d a se podvoji potršnja, hehe

Če voziš pa po enakem režimu, pa ni niti 10 % povečanja al pa tam nekje, na decimalke natančno težko rečem! :lol:
Odgovori